7 June 2023
Victoriabank și Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova au încheiat un Acord de Parteneriat pentru a dinamiza procesul de digitalizare a IMM-urilor din Republica Moldova

Susținerea antreprenorilor locali, a IMM-urilor, a fost și rămâne a fi o prioritate pentru Victoriabank, acest segment de afaceri fiind pilonul dezvoltării economice a Republicii Moldova, iar digitalizarea sa – o necesitate imperioasă în vederea racordării la procesul global de  digitalizare. În acest context, la 6 iunie 2023, Victoriabank a semnat Acordul de Parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Acordul consolidează eforturile comune pentru a crea noi oportunități de dezvoltare a ecosistemului local în vederea digitalizării companiilor din segmentul IMM, ceea ce va conduce la crearea unui mediu de afaceri conectat, dinamic și modern. De asemenea, Acordul prevede co-crearea produselor și serviciilor financiare dedicate afacerilor locale, precum și lansarea unui hub virtual pentru susținerea sectorului IMM.

Victoriabank este mereu extrem de atașată intereselor și preocupărilor întreprinderilor din sectorul IMM și despre acest fapt vorbesc o serie de activități, promoții și parteneriate dezvoltate de noi, care au avut un impact puternic asupra modului în care se întâmplă relațiile cu clienții în cadrul acestui segment economic de importanță majoră în economia țării noastre. Acordul de parteneriat încheiat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului ne onorează și este în total consens cu strategia noastră prioritată de a sprijini mediul de afaceri local, în special, de a digitaliza continuu sectorul produselor și serviciilor bancare destinate IMM-urilor. Mai ales, că interesul pentru absolut toate aceste servicii și produse în rândul antreprenorilor crește progresiv.  

Tehnologiile moderne adaptate eficient la necesitățile antreprenorilor prin spiritul inovativ al angajaților noștri sporesc constant randamentul integrării afacerilor în sfera digitală, iar faptul că vom co-crea produse și servicii financiare împreună cu consultanții Proiectului Tehnologiile Viitorului va deschide oportunități noi indiscutabile în domeniul tehnologizării și conectării exemplare între actorii proceselor economice din țară în sectorul IMM” – spune Vasile Donica, Vicepreședinte Victoriabank.

Prin lansarea parteneriatului cu Victoriabank ne propunem să susținem digitalizarea cât mai multor afaceri locale în funcție de nevoile individuale ale fiecărei companii, precum și să amplificăm creșterea sustenabilă a companiilor cu potențial de export prin facilitarea accesării surselor alternative de finanțare. Pe lângă implementarea produselor create în comun, ne vom focusa și pe informarea antreprenorilor privind ultimele tendințe în materie de tranziție la modele contemporane de business” – declară Doina Nistor, Directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova.