24 Noiembrie 2021
Achitări prin autorizare biometrică - Noi modalități rapide și sigure de confirmare a plăților online, disponibile la Victoriabank

Două modalități noi de autorizare a operațiunilor efectuate online prin 3D Secure versiunea 2 (3DS), amprenta digitală (FingerPrint) și recunoașterea facială (Face ID), sunt disponibile la Victoriabank. Datorită acestor noi modalități de confirmare, tranzacțiile online vor corespunde în continuare cerințelor obligatorii – rapiditate, comoditate, siguranță – iar Victoriabank este una dintre puținele bănci din Moldova care oferă această opțiune clienților săi.                                    

Cum va avea loc autorizarea operațiunilor online de acum încolo?

Până în prezent, confirmarea plăților efectuate online, avea loc printr-o parolă de unică folosință (OTP), primită printr-un SMS la numărul de telefon înregistrat la bancă. Acum, în  locul acestui SMS, clientul, utilizator al VB24 Mobile, va primi o notificare din aplicația mobilă și va putea autoriza tranzacția cu date biometrice din aplicație: amprenta digitală, recunoașterea facială sau parola rapidă (aleasă la înregistrare). Pentru a primi notificarea, trebuie să fii utilizator al aplicației de mobile banking de la Victoriabank, și să fii conectat la internet în momentul tranzacției,  în caz contrar, vei putea confirma plata prin metoda clasică, adică prin OTP.

 

„Noile modalități de autorizare a operațiunilor, efectuate online prin serviciul 3D Secure versiunea 2, amprenta digitală și recunoașterea facială, oferă siguranță, comoditate, rapiditate în plus clienților noștri. Ei trebuie doar să aibă instalată în telefon aplicația gratuită VB24 Mobile. În acest context, îi îndemn pe toți clienții care nu au încă aplicația să și-o instaleze în smartphone, pentru a se convinge de multiplele avantaje ale acesteia”, a menționat Vasile Donica, Vicepreședinte Victoriabank.

  

Despre 3D Secure.

3DS este un standard internațional de securitate pentru protejarea plăților online și sporirea siguranței în mediul comerțului electronic, care se bazează pe o autentificare individuală a clientului ori de câte ori face o tranzacție. În februarie 2021, Victoriabank a lansat sistemul 3D Secure versiunea 2, care a succedat vechea versiune 3D Secure 1, având un design perfecționat ce a îmbunătățit esențial experiența utilizatorului, fiind compatibil cu actualele aplicații. Serviciul 3D Secure 2 este disponibil în mod gratuit deținătorilor de carduri Victoriabank.

 


Victoriabank investește în digitalizare

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, iar în 2019 – plățile cu Garmin Pay. Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță prin: VB24 Web, VB24 Mobile, iar persoanele juridice – prin VB24 Business. Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa și Mastercard în ceea ce privește securitatea plăților digitale.