Povestea Victoriabank

Bun găsit! Suntem banca ce oferă soluții inovatoare clienților, deoarece avem grijă de angajații noștri. Facem totul împreuna, pentru că avem o mare #poftademuncă!

Despre Victoriabank

Victoriabank este un brand moldovenesc cu o poveste unică, autentică — un inovator de care se leagă primul card bancar, primul bancomat, prima aplicație mobilă și primul credit pentru micii antreprenori în Republica Moldova.

Victoriabank în cifre

Peste 270 000 clienți activi, 100 de sedii în peste 30 de localități din țară. Numărul angajaților băncii depășește 1 000 de persoane, cu o medie de vârstă de 34 de ani. Printre aceștia se numără și astăzi persoane angajate încă în primii ani de la fondare.

Victoriabank are un destin de pionier în wild, wild East și o poveste care impresionează cu adevărat, are un nume care a acumulat în timp un brand equity considerabil — consolidat acum prin endorsarea de către Grupul Banca Transilvania — care i-a oferit o identitate vizuală capabilă să susțină capitalul de vitalitate al băncii și un «V» — de la Victorie, pentru #poftădebusiness și dorința de a recâștiga leadership-ul pe piața bancară din Republica Moldova.

Istoric Victoriabank

Victoriabank a făcut primii pași în decembrie 1989, în Republica Moldova.

A primit denumirea Victoriabank, ca simbol al „luptei pentru victorie” sau, cu alte cuvinte, al ambiției de a crește. De 30 de ani, Victoriabank este în galop, galop simbolizat inclusiv de calul care a facut parte din sigla băncii pînă în decembrie 2019 și confirmat de clasarea băncii în topul celor mai mari trei instituții bancare din Republica Moldova.

Începând cu 02.12.2019, Victoriabank are o nouă identitate de brand, care redă energia și caracterul modern al brandului, maximizează atât prezența sa digitală, cât și cea fizică și vine odată cu aniversarea celor 30 de ani de la fondare. Culoarea albastră ce inspiră încredere și vitalitate a fost păstrată. Steagul este noul element în siglă, o continuare a inițialei „V” din denumirea băncii, care întărește poziționarea Victoriabank pe piața bancară din țară și înseamnă luptător și victorie. Totodată, sigla băncii conține acum încă un element important, și anume apartenența la Grupul Financiar Banca Transilvania.

Victoriabank … prima

Victoriabank a marcat de-a lungul poveștii sale multe premiere, oferind clienților, cu fiecare dintre acestea, oportunitatea de a beneficia primii de servicii, produse și facilități de a face banking. Cîteva dintre acestea sunt:

  • Prima instituție bancară din Republica Moldova, informație care face parte inclusiv din identitatea sa vizuală, fiind parte din sigla: „Prima bancă din Moldova” (1989)
  • Prima bancă din Republica Moldova, care obține o finanțare din partea unei instituții financiare internaționale, din partea BERD, în valoare de 4 milioane de dolari pentru susținerea IMM-urilor locale (1995).
  • A emis primele carduri din Republica Moldova (1997).
  • Primul POS din Republica Moldova a fost al Victoriabank și a fost instalat la Hotelul Dacia din Chișinău (1997).
  • Primul bancomat din Republica Moldova este tot al Victoriabank (1998).
  • Prima banca din Republica Moldova care a implementat serviciul eCommerce pentru magazine online (2004).
  • Primul card Visa Premium (2004), Visa Platinum (2011) și primul card Visa Infinite (2011) din Republica Moldova.
  • VictoriaPay, primul serviciu de plată contactless cu telefonul din Republica Moldova (2017).
  • Posibilitatea de a plati contactless cu smartwatch-ul (2019).
VB24