Povestea Victoriabank

Bun găsit! Suntem banca ce oferă soluții inovatoare clienților, deoarece avem grijă de angajații noștri. Facem totul împreuna, pentru că avem o mare #poftademuncă!

Despre Victoriabank

Victoriabank este un brand moldovenesc cu o poveste unică, autentică — un inovator de care se leagă primul card bancar, primul bancomat, prima aplicație mobilă și primul credit pentru micii antreprenori în Republica Moldova.

Victoriabank în cifre

Peste 300 000 clienți activi, 70 de sedii în cele mai mari și importante localități din țară. Numărul angajaților băncii este de aproximativ 1500 persoane, cu o medie de vârstă de 36 de ani. Printre aceștia se numără și astăzi persoane angajate încă în primii ani de la fondare.

Victoriabank are și o poveste care impresionează cu adevărat, are un nume care a acumulat în timp un brand equity considerabil — consolidat acum prin endorsarea de către Grupul Banca Transilvania — care i-a oferit o identitate vizuală capabilă să susțină capitalul de vitalitate al băncii și un «V» — de la Victorie, pentru #poftădebusiness și dorința de a recâștiga leadership-ul pe piața bancară din Republica Moldova.

Istoric Victoriabank

În decembrie 1989, în Republica Moldova, a fost fondată o instituție financiară care avea să devină un pilon important al industriei bancare: Victoriabank. Înființată într-un moment de transformare și progres, banca a reprezentat, încă de la început, spiritul luptei pentru succes și dorința de a evolua.

De-a lungul a trei decenii de existență, Victoriabank și-a consolidat poziția ca un jucător important în sistemul bancar moldovenesc. Banca a evoluat rapid, ajungând să fie recunoscută drept una dintre cele mai mari trei instituții financiare din Republica Moldova.

În decembrie 2019, odată cu aniversarea celor 30 de ani de la fondare, Victoriabank și-a reinventat identitatea de brand. Această transformare a adus cu sine o nouă energie și un caracter modern, reflectate atât în prezența digitală, cât și în cea fizică a băncii. Cu toate acestea, esența și valorile de bază ale Victoriabank au rămas neschimbate.

Culoarea albastră a fost menținută ca un simbol al încrederii și vitalității. În plus, noul element adăugat în sigla băncii este un steag, reprezentând continuarea inițialei „V” din denumirea Victoriabank. Această emblemă simbolizează spiritul luptător și dorința de victorie, consolidând în același timp poziționarea băncii pe piața financiară din Republica Moldova.

De asemenea, Victoriabank a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, aducând cu sine beneficii și oportunități suplimentare pentru clienții săi.

Astfel, Victoriabank rămâne o instituție financiară de încredere, dedicată satisfacerii nevoilor clienților și sprijinirii dezvoltării economice a Republicii Moldova. Prin experiența sa vastă și angajamentul față de inovație, Victoriabank continuă să construiască drumul către succes și să aducă prosperitate în viața oamenilor și a afacerilor.

Victoriabank … prima

Victoriabank a marcat de-a lungul poveștii sale multe premiere, oferind clienților, cu fiecare dintre acestea, oportunitatea de a beneficia primii de servicii, produse și facilități de a face banking. Cîteva dintre acestea sunt:

  • Prima instituție bancară din Republica Moldova, informație care face parte inclusiv din identitatea sa vizuală, fiind parte din sigla: „Prima bancă din Moldova” (1989)
  • Prima bancă din Republica Moldova, care obține o finanțare din partea unei instituții financiare internaționale, din partea BERD, în valoare de 4 milioane de dolari pentru susținerea IMM-urilor locale (1995).
  • A emis primele carduri din Republica Moldova (1997).
  • Primul POS din Republica Moldova a fost al Victoriabank și a fost instalat la Hotelul Dacia din Chișinău (1997).
  • Primul bancomat din Republica Moldova este tot al Victoriabank (1998).
  • Prima banca din Republica Moldova care a implementat serviciul eCommerce pentru magazine online (2004).
  • Primul card Visa Premium (2004), Visa Platinum (2011) și primul card Visa Infinite (2011) din Republica Moldova.
  • VictoriaPay, primul serviciu de plată contactless cu telefonul din Republica Moldova (2017).
  • Posibilitatea de a plati contactless cu smartwatch-ul (2019).
VB24