11 Aprilie 2022
Victoriabank – contribuabil semnificativ la bugetul statului

Peste 150 milioane contribuții la bugetul statului

  • Peste 4.7 miliarde – investiții in titluri de stat 

În 2021, Victoriabank a contribuit cu aproximativ 150,6 milioane de lei în bugetul statului, sub formă de taxe și impozite, iar în primul trimestru al acestui an - cu 10,5 milioane de lei în urma achitării impozitului pe venitul obținut din activitatea de întreprinzător.

„Victoriabank a fost și în anul 2021 un contribuabil disciplinat și important pentru bugetul de stat al Republicii Moldova, asigurând tot sprijinul necesar pentru finanțarea cheltuielilor publice: pensii și alte plăți sociale, medicină și sănătate, cultură și educație. De la venirea noului acționar, în 2018, Victoriabank a virat în bugetul statului aproape 500 de milioane de lei sub formă de impozite și taxe. Banca noastră promovează, prin propriul exemplu, transparența și corectitudinea în derularea afacerilor”, a subliniat președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

De asemenea, Victoriabank este cel mai mare investitor in Valori Mobiliare de Stat (VMS) din Republica Moldova, deținând la 31 decembrie 2021 aproximativ 24% din total VMS uri emise de Ministerul Finantelor, ceea ce constituie în jur de 4,7 miliarde de lei. Detalii despre piața VMS și cum puteți investi în acest domeniu găsiți aici.

Victoriabank continuă să sprijine comunitatea din care face parte și rămâne  alături de clienții săi pentru că responsabilitatea și implicarea socială sunt o prioritate pentru noi, pe lângă integritate și deschidere, profesionalism, angajament față de clienți și muncă în echipă. Astfel, recent, pe 11 martie 2022, Victoriabank a lansat o inițiativă socială de amploare cu genericul "Alături de Moldova, alături de fiecare!", cu un buget de cel puțin 10 milioane de lei, care va fi implementată până la sfârșitul anului curent. Detalii despre această campanie aflați aici, iar despre oferta specială pentru toți deținătorii cardurilor sociale, care au o serie de beneficii suplimentare, citiți aici.

Victoriabank este în continuare alături de antreprenorii din Republica Moldova prin campania „Eu sunt IMM”, după ce, în anul 2020, a fost inițiată o altă campanie de susținere a producătorilor autohtoni, care a avut genericul #CumpărăDeLângăTine. De sprijin au parte și oamenii de cultură, precum și sportivii, în cadrul campaniilor de responsabilitate socială corporativă pentru Teatrul Geneza Art din Chișinău și Federația de Baschet din Moldova, așa cum Victoriabank a fost alături și de artiștii Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dar și de alte instituții de cultură. Printre evenimentele similare se numără și susținerea organizației „Copil. Comunitate. Familie” (CCF Moldova) prin campania „Povești de acasă”, licitația de caritate „Cumpără artă, susține un copil” și „Gala Generozității”, unde Victoriabank este sponsor principal. De asemenea, la începutul pandemiei de COVID-19, în anul 2020, Victoriabank a donat 250 de mii de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, în sprijinul luptei contra noului tip de coronavirus și a oferit sprijin clienților persoane fizice, aplicând la cerere amânarea plăților pentru credite.

Victoriabank nu a putut să rămână indiferentă nici față de cetățenii ucraineni care s-au refugiat în Republica Moldova în urma conflictului militar din țara lor. Astfel, aproximativ 3.000 de refugiați ucraineni au fost deserviți de către Victoriabank, fiind efectuate tranzacții de cumpărare de hrivne în valoare de peste 10 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 500 de mii de euro (peste 16 milioane de hrivne), la cursul oficial al BNM. În același timp, Victoriabank este partener al platformei Fagura în colectarea fondurilor pentru refugiații ucraineni veniți în Republica Moldova. Banca asigură sistemul de tranzacționare a plăților efectuate de către donatori pe platforma Fagura cu 0% comision.