19 Ianuarie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ

Banca Comercială “VICTORIABANK” S.A., în calitate de Societate de investiții și Emitent a cărui valori mobiliare sunt listate pe piața reglementată, informează că la data de 16 ianuarie 2018, a avut loc licitația cu strigare pe piața reglementată a Bursei de Valori a Moldovei, la care s-a vândut pachetul de valori mobiliare emise de B.C. “VICTORIABANK” S.A., în mărime de 39,20% din total acțiuni emise.

 

Astfel, investitor este Banca Transilvania din Romania, prin intermediul companiei olandeze VB Investment Holding B.V.

 

Banca Transilvania se clasează pe poziția a 2-a în topul băncilor din Romania, în funcție de active. Misiunea Băncii Transilvania este aceea de a sprijini dezvoltarea mediului de afaceri, prin produse și servicii inovatoare, oferite cu profesionalism.

 

Urmare a tranzacției, compania VB Investment Holding B.V.,care din 24.05.2016 este acționar cu cota de 27,56 din capitalul social al Băncii, în parteneriat cu Banca Transilvania din Romania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va deține cota de 66,77% din capitalul social al Băncii.

 

Considerăm venirea Băncii Transilvania pe piața Republicii Moldova, un pas fundamental în modernizarea sectorului financiar bancar. Investiția Băncii din România în Victoriabank este un bun început pentru a atrage și alte bănci cu contribuție financiară străină în instituțiile bancare moldovenești. Obiectivul Băncii Transilvania de a-și îndrepta finanțarea către mediul de afaceri mijlociu și mic, sporește încrederea în dezvoltarea investițiilor atractive și în viitorul sistemul financiar-bancar.