4 August 2021
Victoriabank își reconfirmă statutul de lider în digitalizare: Aur la trei indicatori de performanță digitală în portofoliul carduri bancare

Conform rezultatelor primului trimestru al anului curent, Victoriabank este lider între băncile mari din țară pentru trei indicatori principali din domeniul digitalizării:

  • Sub mottoul #CashLess, la Victoriabank se înregistrează
    • Cel mai mare număr al tranzacțiilor digitale (fără numerar) din totalul operațiunilor Victoriabank
    • Cea mai mare valoare a operațiunilor digitale
    • Cea mai mare medie de operațiuni lunare cu un card activ

„Investițiile noastre din ultimii trei ani au creat un ecosistem digital în Victoriabank, care facilitează clienților accesul prin platformele noastre web și mobile la un spectru foarte larg de servicii financiare de bază – plăți, economii, transferuri rapide, credite. Clienții apreciază și folosesc din ce în ce mai mult VB24 Pay – primul și singurul portofel bancar din Republica Moldova. Practic, acum poți să-ți uiți portofelul clasic acasă și să achiți contul doar cu telefonul Android!”, a declarat președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.   

Odată cu lansarea, în 2019, a cardului de credit „STAR Card”, care este un produs flagship al Victoriabank, clienții au oportunitatea de a accesa un  program unic de loialitate, cu beneficii multiple pentru ei. Doar în primele trei luni ale acestui an, aproape 320 000 de puncte Star (puncte bonus) au fost oferite de Victoriabank și partenerii acesteia. Iar de la lansare și până la sfârșitul trimestrului 1 al anului curent, Victoriabank și partenerii săi au acordat peste un milion de puncte STAR (puncte bonus). 

„Considerăm că suntem pregătiți pentru momentul, nu foarte îndepărtat, când angajații vor avea posibilitatea să decidă  unde își primesc salariul. Pentru ei, dar  nu numai, în decembrie 2020, am lansat cardul „Adu-ți salariul la Victoriabank”, care oferă foarte multe gratuități și facilități, în schimbul unui rulaj minim de 4 000 mdl/lună pe card. Pentru clienții persoane juridice care activează în sectorul HORECA, Online Delivery sau curierat, a fost lansat serviciul Tap2Phone, care permite instalarea unui POS virtual pe telefonul mobil cu sistem Android, înlocuindu-se astfel vechiul terminal POS. Star Card, Adu-ți salariul la Victoriabank sau Tap2Phone nu ar fi fost posibile fără partenerul nostru VISA, căruia îi mulțumim pentru încrederea acordată Victoriabank în capacitatea noastră de a lansa aceste produse inovative pentru piața din Republica Moldova”, a spus vicepreședintele Victoriabank Vasile Donica.


Victoriabank investește în digitalizare

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, iar în 2019 - plățile cu Garmin Pay.

Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță, prin: VB24 Web, VB24 Mobile, iar persoanele juridice - prin VB24 Business. Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa în ceea ce privește securitatea plăților digitale.