5 August 2021
Victoriabank – intermediarul financiar al primelor emisiuni de obligațiuni municipale

Pe data de 5 august 2021, în premieră pe piața de capital din Republica Moldova, au fost lansate emisiuni de obligațiuni municipale de către Primăria orașului Sîngera și Primăria municipiului Ceadîr-Lunga. 

Victoriabank, în calitate de Societate de investiții cu licență de categoria „C” nr.000820 din ”15” martie 2015, valabilă pe termen nelimitat, este Intermediarul financiar al acestor emisiuni de obligațiuni municipale. Prospectele de ofertă publică au fost aprobate de către Comisia Națională a Pieței Financiare pe data de 30 iulie 2021.

Proiectele investiționale, pentru care vor fi atrase resursele financiare prin intermediul emisiunii valorilor mobiliare locale sunt:

  • Primăria orașului Sîngera - Construcția apeductului în cartierul nou Sîngera-Revaca, în urma căruia vor beneficia circa 300 gospodării. Suma emisiunii – 4,5 milioane lei.
  • Primăria municipiului Ceadîr-Lunga - Reconstrucția drumurilor din municipiu, fiind efectuate lucrări de reconstrucție a 11 drumuri și trotuare din municipiu. Suma emisiunii – 3,0 milioane lei.

Data închiderii subscrierii la obligațiuni este 3 septembrie 2021 (inclusiv), cu posibilitatea închiderii anticipate a Ofertei Publice, la decizia emitentului.

Persoanele care vor să investească în aceste obligațiuni municipale, pot consulta în prealabil un set de materiale, aici.

Persoanele fizice și juridice care doresc să procure obligațiuni din emisiunile lansate de către primăriile din Sîngera și Ceadîr-Lunga se pot adresa la oficiul central al, date de contact: (022) 53-63-50; (022) 53-63-51; (022) 53-63-53, valori.mobiliare@vb.md.

Mai multe detalii despre piața de capital și rolul Victoriabank ca societate de învestiții pot fi găsite aici.