19 Februarie 2021
Tranzacțiile online devin mai sigure, mai rapide și în maximă siguranță cu nouă versiune 3D Secure 2 de la Victoriabank

Victoriabank lansează astăzi sistemul de securizare a plăților online, 3D Secure 2. Acesta succedă vechea versiune 3D Secure 1, având un design perfecționat ce îmbunătățește esențial experiența utilizatorului pe dispozitivele mobile, fiind compatibil cu actualele aplicații.

Sistemul 3D Secure 2 este un standard de securitate pentru plățile on-line ce are drept scop protecția suplimentară a deținătorului de card și reducerea fraudelor din zona E-commerce. Funcționalitatea sistemului constă în existența și furnizarea unei parole ori de câte ori se face plata on-line cu un card Victoriabank cu 3D Secure 2 activat.

Pentru ca plățile online ale clienților să fie cât mai sigure,  Victoriabank pune la dispoziție elemente de securitate pentru confirmarea plăților online. Astfel, tranzacțiile efectuate în mediul 3D Secure vor fi procesate la un nivel înalt de securitate.

“În contextul în care odată cu declanșarea pandemiei, numărul tranzacțiilor online a crescut, considerăm prioritară siguranța mijloacelor bănești ale clienților noștri. Prin intermediul noii versiuni 3D Secure 2.1 atât comercianții, cât și cumpărătorii vor avea o încredere mai mare în securitatea datelor furnizate. Plățile se vor efectua rapid și în maximă siguranță”, a declarat Vladimir Stovbun, Directorul Departamentului Retail.

Versiunea îmbunătățită 3D Secure 2 se va utiliza la efectuarea tranzacțiilor e-commerce doar pe site-urile comercianților care suportă noul standard 3D Secure 2.

Serviciul 3D Secure 2 este disponibil în mod gratuit deținătorilor de carduri Victoriabank, iar autorizarea tranzacțiilor on-line 3D Secure 2 se efectuează utilizând o parola unică generată (OTP) de către Victoriabank pentru fiecare tranzacție 3D Secure 2 și primită prin SMS pe numărul de telefon mobil înregistrat în sistemul informațional al Victoriabank.

Mai multe detalii despre serviciul 3D Secure 2 vezi aici.