13 Septembrie 2021
Transfer valutar online prin SWIFT (pe baza de IBAN), oriunde în lume – nou funcțional digital de la Victoriabank, disponibil de pe telefon sau web, prin VB24 Mobile sau VB24 Web

Tarife mai mici la efectuarea online a transferurilor internaționale SWIFT prin aplicația Web & Mobile banking VB24.

Victoriabank își anunță clienții că, începând de astăzi, pot face transferuri internaționale direct din telefonul mobil prin aplicația VB24 Mobile sau de la calculator, prin VB24 Web

Pentru a încuraja plățile prin intermediul aplicației mobile sau web, clienții vor beneficia de tarife reduse în cazul utilizării platformelor digitale VB24 Mobile și VB24 Web. În plus, vor face și economie de timp și vor fi, astfel, respectate și normele de protecție sanitară, odată cu declararea situației de urgență sanitară la nivel național.

Pentru a efectua un transfer prin SWIFT sau transfer valutar urmează să:

  • Accesați aplicația VB24 Mobile sau versiunea desktop VB24 Web
  • Alegeți Plăți și transferuri, apoi Transfer SWIFT 
  • Alegeți contul curent de pe care doriți să efectuați transferul. Pentru protecția clienților, transferul este disponibil doar din conturile curente si nu de pe cele de card. Pentru deschiderea contului curent, apăsați semnul + din coltul aplicației si puteți deschide instantaneu un cont curent.
  • Completați câmpurile cu rechizitele bancare ale destinatarului, utilizând contul IBAN al acestuia. Atenție, toate câmpurile trebuie completate cu majuscule.
  • Indicați suma și destinația transferului. Contul de pe care urmează să fie efectuat transferul trebuie să fie în moneda tranzacției. Pot fi efectuate tranzacții în următoarele valute: RON, USD si EUR.

Tranzacțiile pot fi efectuate in zilele lucrătoare în intervalul orar 8.30-17.30.

Totodată, clienții Victoriabank beneficiază de tarife reduse pentru achitările online. Achiți un comision fix, de DOAR 4 EUR/tranzacție pentru transferurile online efectuate din conturile deschise la Victoriabank către Banca Transilvania din România, indiferent de suma transferată.

Pentru mai multe detalii privind tarifele aplicate, consultați „Tarife generale aplicate de B.C. Victoriabank S.A. la deservirea persoanelor fizice”

 „Funcționalitățile pe care le oferă platformele VB24 Mobile și VB24 Web se diversifică pe zi ce trece. Astfel, clienții noștri pot efectua majoritatea operațiunilor bancare de pe telefon sau calculator, fără a mai fi nevoie de deplasare la bancă. Continuăm seria de schimbări pe sectorul digital la Victoriabank și îmbunătățim gradual experiența utilizatorilor de servicii bancare online”, a spus vicepreședintele Victoriabank, Ionela Maloș.

De menționat că, până acum, utilizatorii platformei VB24 puteau efectua transferuri către conturi IBAN doar în moneda națională.


Victoriabank investește în digitalizare

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, iar în 2019 plățile cu Garmin Pay. Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță, prin: VB24 Web, VB24 Mobile, iar persoanele juridice prin VB24 Business. Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa în ceea ce privește securitatea plăților digitale.