23 Septembrie 2020
VB24 – noi funcționalități în aplicația de online banking de la Victoriabank

Începând cu 23 septembrie, a.c., deținătorii de carduri și utilizatorii platformei de online banking de la Victoriabank VB24 Mobile și VB24 Web vor avea posibilitatea să-și deschidă și să-și administreze online conturile de depozite, fără a mai fi nevoiți sa se deplaseze la bancă.

Noua funcționalitate vine să faciliteze și să îmbunătățească experiența digitală a clienților în relația cu banca.

Astfel, clienții Victoriabank vor beneficia de următoarele noutăți digitale în VB24:

 • Constituirea depozitelor la o dobândă mai mare decât la deschiderea acestora la ghișeul băncii;
 • Alimentarea suplimentară/ retragerea parțială în/ din conturile de depozit;

Depozitele bancare constituite prin intermediul serviciilor VB24, sub forma unui document electronic, sunt protejate prin schema de garantare oferită de legea 575/26.12.2003 privind garantarea depozitelor în sistemul bancar.

În ultima perioadă și anume în urma regimului de izolare, generat de pandemie, observăm o intensificare a comportamentului digital printre clienții noștri. Cifrele utilizatorilor noi ai canalelor de online banking de la Victoriabank sunt în continuare creștere, ajungând doar în primul semestru din 2020 la +21.000 de utilizatori. Ne bucură enorm această tendință de utilizare a canalelor alternative de banking, care nu vin decât să simplifice relația cu banca, să economisească timpul clienților și să le ofere un plus de confort.

Funcționalitățile noi, disponibile în VB24, atât în aplicația mobilă cât și în cea web, ne face să credem că și mai mulți clienți Victoriabank, vor trece pe online și vor profita din plin de experiența digitală oferită de bancă.

Totodată, având în vedere faptul că prin oferirea serviciilor online facem economie de hârtie și de resurse, oferim celor care își constituie depozitele online, dobânzi mai atractive decât celor care vin să constituie depozitele la ghișeu.

Noi ne vom ține în continuare de promisiunea de a îmbunătăți aplicațiile și de a oferi cât mai multe posibilități clienților noștri, astfel încât interacțiunea acestora cu banca să devină, în timp, 99% online” – a declarat Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank.

Pe lângă noua posibilitate de constituire a depozitelor online, utilizatorii de online banking de la Victoriabank vor mai beneficia de deschiderea conturilor curente și de vizualizarea cursului valutar direct în aplicație la efectuarea operațiunii de conversie valutară, precum și a sumei convertite a tranzacției.

VB24 este platforma de online banking de la Victoriabank, care include mai multe servicii, precum VB24 Mobile, VB24 Web, abonarea la care este absolut gratuită pentru toți clienții, persoane fizice posesori de carduri emise de Victoriabank.

Pe platformă, clienții au posibilitatea să realizeze direct de la calculator sau telefonul mobil diverse operațiuni și plăți, fără să se deplaseze la oficiul băncii:

 • Vizualizarea soldului și istoria tranzacțiilor conturilor de card
 • Efectuarea gratuită a transferurilor între conturile proprii (de card și conturi curente)
 • Efectuarea transferurilor către conturile de card sau curente deschise la alte bănci din Moldova sau din lume;
 • Generarea codului unic pentru Cash by Code – serviciul de retragere a numerarului de la bancomatele Victoriabank fără prezența cardului
 • Administrarea cardurilor, prin stabilirea și gestionarea limitelor tranzacționale și alte setări suplimentare de securitate;
 • Achitarea facturile și efectuarea plăților în favoarea serviciilor MPay, plăți către organizații, etc;
 • Localizarea ATM-urilor și oficiilor Victoriabank prin intermediul hărții interactive;
 • Emiterea/ reemiterea/închiderea și blocarea/ deblocarea cardului bancar;
 • Vizualizarea datelor bancare ale conturilor de card, curent, de credit, de depozit;
 • Generarea parolelor de unică folosință pentru confirmarea operațiunilor;
 • Personalizarea conturile, prin adăugarea unei denumiri, pentru identificarea mai ușoară a cardurilor.


În primul semestru al lui 2020 au fost efectuate 620.000 tranzacții web  și peste 1 milion de tranzacții efectuate de pe dispozitivele mobile.