23 Mai 2022
Zoom in banking |Stagii de practică cu remunerare ediția 3.0/ 2021 - 2022

Din 23 mai cei 14 studenții de la USM vor beneficia de  stagiul de practică cu remunerare la Victoriabank, în cadrul proiectului Zoom in banking ediția 3.0_2021-2022

14 studenți de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au trecut cu brio selecția pentru participarea în cadrul celei de a doua etape din cadrul programului „Zoom in banking |Stagii de practică cu remunerare ediția 3.0/ 2021 - 2022”, organizat de Victoriabank în parteneriat cu Asociația Businessului European Moldova (EBA), Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Studii Economice din Moldova. Începând cu 23 mai până la data de 17 iunie, tinerii vor petrece stagiul de practică cu remunerare atât în sucursalele băncii cât și în oficiul central.

Criteriile de selecție a stagiarilor din cadrul proiectului, au fost participarea la cel puțin 50 la sută din webinarele ”Zoom in Banking”, precum și promovarea testelor de cunoștințe teoretice, elaborate de către lectorii Victoriabank. Astfel, tinerii vor beneficia de un stagiu de practică plătit în cadrul Victoriabank.

Valentina Sohoțchi , Director Resurse Umane:

„În cadrul celor nouă webinare, lectorii noștri au interacționat cu cei peste 200 de tineri ambițioși și curioși,  pasionați să descopere domeniul financiar-bancar. La Victoriabank îi așteaptă multe provocări şi un stagiu de practică dinamic. Avem certitudinea că la finalizarea programului stagiarii  vor acumula  cunoștințe si dezvolta abilitați practice necesare domeniului. Le urăm mult succes și un stagiu reușit!

Pe parcursul celor 4 săptămâni de stagiu, pe lângă activitatea din cadrul diferitor arii de activitate/departamente/direcții, stagiarii vor beneficia și de traininguri pe tematici precum ”Proactivitate și dezvoltare personală”, ”Eficiența personală și gestiunea timpului”, ”CV și Interviu – cum mă pregătesc de o viitoare angajare” facilitate de echipa de traineri de la Victoriabank.

Încheierea programului de Stagiu de practică cu remunerare va fi marcată de înmânarea de diplome şi prezentarea proiectelor de echipe, precum și împărtășirea emoțiilor și buna experiență acumulată în proiect.

Ediția 3.0/2021 – 2022 a programului Zoom in banking 3.0 | Stagii de practică cu remunerare a reușit să instruiască, prin intermediul platformei online Zoom, peste 200 de persoane. Participanții proiectului, studenți și profesori din cadrul USM, ASEM, precum și practicieni ai companiilor locale, au acumulat, în cadrul celor 9 webinare, informații practice din domeniul financiar-bancar, direct de la profesioniști pe următoarele tematici: aplicarea IFRS în banking; bazele contabilității bancare, organizarea contabilității in bănci; impozitarea și taxele în activitatea bancară; riscul de credit.

Mai multe detalii despre ediția 3.0 a acestui proiect educațional aici pe link https://www.victoriabank.md/noutati?an=2021&noutate=victoriabank-lanseaza-editia-treia-proiectului-dedicat-studentilor-zoom-banking-stagii-de-practica-cu-remunerare

Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, este unul dintre cei mai buni angajatori ai anului 2021, arată rezultatele studiului „Employer Brand Perception Survey 2021”, efectuat de către Compania de consultanţă şi training AXA Management Consulting. Banca este parte a unui clasament care include 10 companii mari și medii din Republica Moldova, identificate în baza unei metodologii complexe de evaluare. Tot în anul 2021, Victoriabank s-a clasat în topul companiilor la care absolvenții și-ar dori să candideze pentru angajare, conform unui studiu realizat la nivel național de Iolanta Mura și Riyang Phang, cu suportul AmCham Moldova. Respondenții – studenți în ultimul an de studii, inclusiv masteranzi și doctoranzi – au plasat Victoriabank pe locul 2 din 12 branduri participante.