12 Noiembrie 2020
Lansare Zoom in banking || Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank ediția 2.0

Miercuri, 11 noiembrie 2020 la ASEM a fost lansată ediția 2.0 a  proiectelor  Zoom in banking - program de formare profesională în domeniul managementului bancar și Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank.

 

Menționăm că, Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank reprezintă o continuare a programului  Zoom in banking, în cadrul căruia studenții au posibilitate să aplice cunoștințele și abilitățile în practică în cadrul băncii și să învețe de la cei mai buni profesioniști din banking.

 

În cadrul evenimentului, au fost decernate Diplome de participare și premii marca Victoriabank celor 10 studenți ASEM, care au absolvit cu succes Zoom in banking ediția 1.0, în urma evaluării cunoștințelor: Constandoglo Ecaterina, Bahcivanji Nicolai, Voicu Pavel, Buciușcan Mihaela, Vacarciuc Ana, Stroici Eugeniu, Ciocoi Cristian, Nani Cristina, Guzun Mihaela, Vanica Cristina.

Profesorii din cadrul ASEM precum și profesioniștii din cadrul companiilor locale, care au participat la orele din cadrul Zoom in banking ediția 1.0 au primit Certificate de participare.

 

Totodată, suntem mândri de faptul să vă anunțăm că echipei #OamenilordelaVictoriabank s-au alăturat Mihaela Buciușcan și Mihaela Guzun și le dorim mult succes în activitatea profesională. smiley

 

Invitații evenimentului de lansare a proiectelor Zoom in banking și Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank au fost:

 

 • Grigore Belostecinic -  Rector ASEM, Doctor habilitat, profesor universitar, academician;
 • Vitalie Corniciuc -  Vicepreședintele Victoriabank;
 • Mariana RUFA  - Director Executiv EBA, lectorii ASEM;
 • precum și Valentina Sohoțchi, Director Resurse Umane Victoriabank.
 • ,, Zoom in banking este un proiect lansat cu foarte multă speranță, mult avânt si multa dorința. Mă bucur sa constat ca la Zoom in banking ediția 1.0 au participat peste 150 de persoane dintre care o bună parte au fost studenții noștri, profesori ASEM precum și reprezentanții altor companii, care obținut competente mai înalte in domeniul financiar-bancar” a declarat domnul Grigore Belostecinic, Rector ASEM.

   

   

  Vitalie Corniciuc,  Vicepresedintele Victoriabank, fostul absolvent ASEM a menționat că:  ,,În cadrul ASEM se stabilește o bază bună de cunoștințe, dar după absolvire cel mai interesant abia urmează smiley.

  Calificările profesionale sunt absolut necesare și utile în activitatea profesionala, iar ele presupun multa dedicație și susținerea unor testări și examene care deschid noi oportunități. Trebuie să vă dezvoltați și să învățați mereu, iar proiectele educaționale ca Zoom in banking sunt un fel de win-win. Au de câștigat atât comunitatea de business, care și dorește să recruteze specialiști buni, pregătiți și ambițioși, cât tinerii care au oportunitatea de a învață de la practicieni atât locali cât și internaționali.”

   

  La fel Mariana Rufa, Director executiv EBA  a venit cu un mesaj de motivare și susținere către studenții și profesorii ASEM: ,,Sunteți viitorul acestei țări...viitorii manageri și viitorii antreprenori. Vreau să-i mulțumesc domnului Grigore Belostecinic pentru acceptarea acestei colaborări cu impact de educație financiară ASEM-EBA-Victoriabank; domnului Bogdan Pleșuvescu, Președintele Victoriabank, pentru că nu s-a lăsat mult convins despre necesitatea acestui proiect, care într-o discuție de 2-3 min a zis: ,,- Da, Mariana! Poftim echipa...faceți! smiley” Asta încă o dată denotă faptul ca Victoriabank este o bancă care investește în oameni, care consideră că resursa umană este cea mai prețioasă resursă cu care poți face lucruri importante. Pentru EBA, sectorul de învățământ, ca necesitate de modernizare, figurează pe locul 2-3. Considerăm că aceasta este o dimensiune fără de care dezvoltarea unei țări este imposibilă. Dacă nu investim în educație și dacă nu investim în oameni nu este posibilă dezvoltarea economică a țării. Continuăm și susținem în continuare proiectul Zoom in banking, pentru că ne pasă și vom lansa și alte noi proiecte educaționale. Vă doresc tuturor mult succes!”

   

  Precizăm, că începând cu anul 2019, proiectele Zoom in banking și Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank sunt implementate în parteneriat cu Asociația Businessului European (EBA) și Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM).

   

  #Victoriabank #CuPoftaDeEducatie