12 Iulie 2019
Nektarios Vrongistinos se alătură top managementului Victoriabank, ca Vicepreşedinte – Chief Operations Officer

Top managementul Victoriabank are un nou membru, Nektarios Vrongistinos, Vicepreşedinte – Chief Operations Officer în cadrul Comitetului de Direcție. Acesta, pe 11 iulie 2019, a primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției.

 

Nektarios Vrongistinos are peste 30 de ani experiență în sectorul bancar din România, dintre care, 10 ani a ocupat funcția de vicepreședinte executiv al băncii Bancpost S.A.

 

Nektarios Vrongistinos a studiat matematica la Universitatea din Atena și a fost numit Vicepreședinte pe probleme de Operațiuni Centrale și IT al Bancpost în februarie 2012, el fiind membru al Comitetului Executiv al băncii.

 

Înainte de Bancpost, Vrongistinos a lucrat pentru National Bank of Greece (NBG) între 1984 și 2008 în diverse entități ale grupului: Banca Romaneasca (cu sediul în România) pentru 3 ani, ocupând funcțiile de CIO și Director Executiv BPR (Business Process Reengineering), United Bulgarian Bank (cu sediul în Bulgaria) pentru 3 ani, în calitate de Consilier Executiv responsabil de transformarea în ansamblu a Băncii.

 

Astfel, noul vicepreședinte aprobat de BNM dispune de competențe în gestionarea activității curente a băncii, inclusiv în domeniile operațiunilor bancare, tehnologiilor informaționale, securității corporative și administrării creditelor.

 

Din Comitetul de Direcție al Victoriabank fac parte: Bogdan Pleşuvescu (Preşedinte), Vasile Donica (Chief Business Officer), Sorin Șerban (Chief Risk Officer) şi, de acum înainte, Nektarios Vrongistinos (Chief Operations Officer).