27 Septembrie 2018
Leul moldovenesc - a zecea valută tranzacționată la casele de schimb ale BT


150 de sucursale și agenții ale Băncii Transilvania acceptă deja operațiunile cu numerar în lei moldovenești, precum: schimbul valutar, retragerile sau depunerile de bani. Sediile BT de la Cluj-Napoca, București, Iași, Suceava, Botoșani și Timișoara sunt primele care oferă acest serviciu în România.

 

 

Această conlucrare a BNM cu banca din Transilvania vine întru simplificarea vieții cetățenilor moldoveni ce muncesc, învață sau călătoresc peste Prut și este o premieră pentru moneda națională care trece de granițele Republicii pentru prima dată.

 

 

Pe lângă aceasta, de la 1 septembrie transferurile de la Victoriabank către Banca Transilvania pot fi efectuate cu un comision unic de doar 10 EUR,  indiferent de suma transferului. Astfel, dacă, înainte, pentru o tranzacție de 100.000 EUR, clienții Victoriabank, persoane juridice sau persoane fizice, achitau 250 EUR acum acesta îi costă doar 10 euro, mult mai puțin față de comisionul standard.

 

 

Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România. BT şi BERD, ca parteneri strategici, doresc să continue creșterea Victoriabank şi să contribuie la consolidarea mediului bancar din Republica Moldova. În prezent, Victoriabank este unul din liderii pieței bancare din țară și își surprinde în continuu clienții cu produse noi, tehnologii inovative, servicii rapide și calitative.