16 Ноября 2023
Victoriabank – partener în edificarea unei societăți sigure și incluzive

Victoriabank, una dintre cele mai mari bănci din Moldova, se implică activ și în promovarea unui mediu de lucru sigur și incluziv. În această toamnă, am luat parte la două evenimente sociale semnificative, evidențiindu-ne implicarea în prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor în Republica Moldova.

Prima inițiativă a constat în participarea la "Conferința pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei și fete și a violenței domestice," organizată de către Coaliția Națională "Viața fără Violență." Această conferință a reprezentat un cadru essential pentru schimbul de bune practici și pentru consolidarea eforturilor în lupta împotriva acestui fenomen nociv.

De asemenea, Victoriabank a participat activ la ,,Masa rotundă cu sectorul privat pentru crearea unei platforme de reflecție și dialog asupra acțiunilor și angajamentelor comune în vederea eradicării violenței față de femei și fete", organizată de UN Women, în contextul Campaniei UNITE. Evenimentul a facilitat discuții esențiale cu privire la rolul sectorului privat în eliminarea violenței de gen și la contribuția pe care companiile o pot aduce în acest sens.

Luând în considerare persistența violenței împotriva femeilor și fetelor ca o încălcare răspândită a drepturilor omului la nivel mondial și în Republica Moldova, asumăm responsabilitatea, mai ales că 80% dintre membrii echipei noastre sunt femei. În cadrul acestor evenimente, echipa noastră din Direcția Resurse Umane, condusă de Valentina Sohoțchi, Director Resurse Umane, și Marina Covalciuc, Director adjunct Resurse Umane, a prezentat practici eficiente și măsuri deja implementate de Victoriabank.

Valentina Sohotchi, director Resurse Umane, a subliniat angajamentul ferm al băncii în promovarea egalității de gen și în combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor, contribuind astfel la construirea unei societăți mai sigure: "Suntem dedicați nu doar excelenței în afaceri, ci și promovării unui mediu de lucru incluziv. Consolidarea politicilor și procedurilor interne clare; implementarea grilei de salarizare; evitarea a tuturor formelor de discriminare de gen în procesul de recrutare sau promovare în carieră; realizarea trainingurilor de comunicare sănătoasă și non-violentă; inițiative de încurajare a echilibrului dintre viața personală și profesională; evenimente de învățare cu specialiști precum  - psiholog, ginecolog, kinetoterapeut, etc., sunt doar câteva din măsurile pe care deja le-am realizat. Scopul nostru este să creăm un climat în care toți angajații se simt în siguranță și respectați".