13 Сентября 2023
Victoriabank înregistrează rezultate solide în primul semestru din 2023

În primul semestru din acest an, Victoriabank a înregistrat rezultate financiare solide. Ne-am dedicat să oferim clienților noștri produse inovatoare și experiențe îmbunătățite, iar calitatea portofoliului nostru de credite a făcut un salt semnificativ.

În perioada ianuarie-iunie 2023, banca a înregistrat creșteri ale activelor, depozitelor și creditelor. Activele au ajuns la 25.86 miliarde lei, cu o majorare de 40.5%. Astfel, cota de piață a crescut la 17.9%, Victoriabank consolidându-și poziția a treia în sectorul bancar. Banca a înregistrat sume mai mari în soldul titlurilor de datorie, în conturile la Banca Națională și alte bănci, dar și la capitolul credite acordate clienților.

Portofoliul de credite, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, a înregistrat 5.69 miliarde de lei la data de 30 iunie 2023, cu o creștere de puțin peste 54 de milioane lei față de începutul anului. Soldul creditelor performante, conform definiției bazate pe IFRS, a crescut cu 258 milioane lei sau cu 5% în primul semestru, în timp ce creditele neperformante s-au redus cu 204 milioane lei sau cu 41.4%. Acest lucru a dus la o calitate superioară a portofoliului de credite, mai bună decât media pe sectorul bancar.

Depozitele clienților Victoriabank, atât persoane fizice, cât și juridice, au ajuns la 20.51 miliarde de lei la finalul lunii iunie, cu o creștere de 50.4% față de anul trecut. Această majorare semnificativă se datorează, în principal, evoluției soldurilor din conturile curente ale persoanelor juridice. Cota de piață pentru depozitele clienților este de 19.3% sau pe locul 3 în sectorul bancar.

Profitul net al Victoriabank în primul semestru din 2023 a fost de 419 milioane lei, cu o creștere de 124 milioane lei față de aceeași perioadă a anului precedent și mai mare decât obiectivul stabilit.

Rentabilitatea capitalului (ROE) a fost de 20.3%, iar rentabilitatea activelor (ROA) a fost de 3.5%, în creștere față de anul precedent.

Susținerea antreprenorilor locali a fost și rămâne o prioritate pentru Victoriabank, acest segment de afaceri fiind pilonul dezvoltării economice a Republicii Moldova, iar digitalizarea sa – o necesitate imperioasă în vederea racordării la procesul global de digitalizare. Astfel, un proiect important pentru Victoriabank în luna iunie a fost semnarea Acordului de Parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Acesta prevede co-crearea produselor și serviciilor financiare dedicate afacerilor locale, precum și lansarea unui hub virtual pentru susținerea sectorului IMM.

Produsele de succes ale băncii și ofertele permanente cu servicii noi ne-au ajutat să aducem în bancă mai mulți clienți activi și au crescut volumul activității. Puteți găsi mai multe detalii despre promoțiile noastre pe pagina oficială a băncii

La sfârșitul lunii iunie, rețeaua Victoriabank includea 30 de sucursale, 40 de agenții, 215 bancomate și aproape 8,000 de POS-terminale.

Pentru mai multe informații referitor la rezultatele Victoriabank, puteți accesa link-ul.