29 Сентября 2023
Victoriabank și EFSE încheie un acord de 15 milioane de euro pentru IMM-uri

Victoriabank, una dintre băncile de top din Moldova și finanțator de referință al economiei, a semnat un important acord de finanțare cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est. Datorită acestui parteneriat, IMM-urile din Moldova, în special cele afectate de provocările economice, sociale și de securitate generate de război, vor avea acces la 15 milioane de euro, bani oferiți de EFSE.

Acordul de finanțare marchează un nou capitol în susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din țară și rezonează cu nevoile stringente ale IMM-urilor care se confruntă cu întreruperi în logistică și aprovizionare, incertitudine economică continuă și costuri crescute ale activității comerciale. Banii oferiți vor contribui la menținerea activităților acestor întreprinderi, la crearea de locuri de muncă și la promovarea creșterii economice.
„Ne onorează acest parteneriat lansat în premieră cu EFSE, mai ales că vine într-un moment complicat pentru economia Moldovei. Investiția de 15 milioane de euro va avea  un rol semnificativ în susținerea întreprinderilor mici și mijlocii puternic afectate de provocările actuale. Așteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatele pozitive ale acestei colaborări pentru comunitatea de afaceri din țară. Victoriabank își reconfirmă angajamentul ferm de a contribui la dezvoltarea economiei Moldovei", a declarat Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.

„Suntem încântați să salutăm Victoriabank ca noua noastră instituție de creditare parteneră în Moldova. Prin unirea forțelor cu Victoriabank, ne propunem să promovăm reziliența economică în Moldova, în special în condițiile actuale. Credem că acest efort de colaborare va consolida  economia țării, permițându-i să crească și, la fel de important, să se pregătească pentru un viitor prosper”,  a menționat la rândul său Klaus Müller, președintele Consiliului de Administrație al EFSE.
Colaborarea dintre Victoriabank și EFSE urmărește să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, în special să asigure creștere economică, dezvoltarea infrastructurii și inovare în industrie. Acest parteneriat nu numai că sprijină sectorul IMM-urilor, dar și pregătește terenul pentru un viitor durabil.


Despre Victoriabank:

Victoriabank este una dintre cele mai solide bănci din Moldova, cu active de peste 20 de miliarde de lei. Banca are peste 300 000 de clienți activi, 68 de unități și 1 100 de angajați. Cei mai mari acționari ai Victoriabank sunt Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Având o prezență solidă în comunitate și o istorie de realizări bogată, Victoriabank reprezintă un partener de încredere pentru IMM-uri în atingerea succesului financiar dorit.


Despre EFSE:

EFSE este un fond de investiții cu impact înființat în 2005, cu scopul de a promova dezvoltarea economică și prosperitatea în Europa de Sud-Est, investind în succesul IMM-urilor. Fondul a fost inițiat de Banca pentru Dezvoltare KfW, cu sprijin financiar din partea Ministerului german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și Comisia Europeană. Este un parteneriat public-privat care atrage capital din donații, finanțare de la instituții financiare internaționale și investitori privați. Pentru mai multe informații, accesați site-ul instituției: efse.lu.