3 Февраля 2022
„Caritate VB” – 3 ani, donații de peste 313.000 de lei, locul 38 în top (ro)

 

„Caritate VB”, asociația creată la inițiativa angajaților Victoriabank - Grupul Banca Transilvania, este în topul organizațiilor caritabile care se bucură de încrederea populației. În 3 ani de activitate asociația nonprofit a contribuit la numeroase acte de binefacere și a susținut proiecte sociale importante, iar în anul 2021 s-a clasat printre organizațiile cărora cei mai mulți cetățeni aleg să le încredințeze cele 2% din propriile impozite.

Dumitru Emilian, Președinte „Caritate VB”: „Am intrat deja în al patrulea an de activitate al Asociației „Caritate VB”. Au fost 3 ani plini de evenimente deosebite și fapte bune, care ne motivează să continuăm. Cei peste 313 mii de lei donați până acum s-au adunat în special din contribuțiile angajaților și ale băncii Victoriabank, din direcționarea procentuală a 2% din impozitul pe venit, dar și din alte surse private. Acest fapt ne întărește convingerea că facem bine ceea ce ne-am propus și că este nevoie în continuare de astfel de fapte în comunitatea noastră.”

„Caritate VB”, în topul beneficiarilor „Legii 2%”

În 2019 și 2020 fundația „Caritate VB” a activat doar din donațiile băncii și ale angajaților Victoriabank. Însă, faptul că în 2020 asociația a primit statutul de beneficiar în cadrul desemnării procentuale (Legea 2%) a permis angajaților Victoriabank, dar și oricăror altor salariați, să poată dona cei 2% din impozitul pe venitul anual din anul precedent în contul fundației. 

Astfel, în anul 2021 Asociația „Caritate VB” s-a clasat pe locul 38 din 665 de ONG-uri beneficiare ale desemnării procentuale, persoanele fizice redirecționând suma de 45.890 de lei în contul organizației.

Campanii caritabile de impact 

În ultimii 3 ani „Caritate VB s-a implicat în numeroase campanii caritabile, printre cele mai răsunătoare fiind „Gala generozității” din cadrul Asociației Obștești „CCF Moldova” (Copil, Comunicate, Familie), care a beneficiat de donații în valoare totală de 127 de mii de lei.

În contextul pandemiei, în anul 2020, s-a desfășurat campania internă de colectare de fonduri „Vreau să mă implic în lupta cu Covid”. Peste 100 de angajați ai băncii au participat activ, iar din suma acumulată, „Caritate VB” a donat un laringoscop video de ultimă generație Secției Otorinolaringologie din cadrul Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”, venind în ajutorul medicilor și a micilor pacienți prin scăderea riscului de infectare.

Alte ajutoare materiale au mers către „Azilul Republican de reabilitare a invalizilor, veteranilor muncii și războiului” din satul Cocieri, „Andrea Fundația de caritate”, Asociația Obștească „Viața fără leucemie” și Centrul Comunitar Multifuncțional „Generația PRO”, din satul Peresecina, r. Orhei, dar și către angajați ai Victoriabank și alte persoane fizice aflate în situații dificile.

A.O. ,,Caritate VB” este o asociație fondată la inițiativa angajaților de Victoriabank - Grupul Banca Transilvania la sfârșitul anului 2018, prin intermediul căreia sunt realizate proiecte pentru susținerea mai multor inițiative comunitare. Simțul civic, responsabilitatea socială și implicarea în diverse proiecte cu impact major asupra societății rămân prioritățile echipei Victoriabank.

N.B. Precizăm faptul că Asociația „Caritate VB” este distinctă de Caritate.md, cea din urmă fiind o platformă de colectare a fondurilor în suportul comunității, dar care nu are legătură cu Victoriabank.