30 Ноября 2023
Victoriabank, premiată de Casa Regală a României pentru curaj civic

Într-un efort continuu de a depăși bariere și de a contribui la o schimbare reală în societate, Victoriabank demonstrează că este mai mult decât o bancă. Pentru noi, a face parte dintr-o comunitate înseamnă responsabilitate și sprijin permanent pentru proiecte menite să îmbunătățească viața oamenilor.

Implicarea Victoriabank în acte de caritate nu este doar o opțiune, ci o misiune. Suntem mândri să împărtășim un moment de recunoaștere din partea Casei Regale a României, care a oferit premii onorifice unor organizații-lider din România și din Republica Moldova ce inspiră respectul societății prin dedicare în susținerea comunității. Evenimentul dedicat curajului civic, aflat la a doua ediție, a avut loc la Palatul Regal din București.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei i-a înmânat lui Levon Khanikyan, președintele Victoriabank, diploma de recunoaștere, ca o confirmare a eforturilor de a fi parte activă a schimbărilor pozitive în societate. Aprecierile Casei Regale au venit și pentru promovarea în mod exemplar și original patrimoniului lingvistic și cultural al României și al Republicii Moldova, ca indestructibilă punte identitară între cele două țări.

„Ne onorează acest premiu prestigios, care reprezintă o recunoaștere a muncii și a angajamentului nostru față de comunitatea din care facem parte. Victoriabank este o bancă responsabilă, care își asumă un rol activ în dezvoltarea Republicii Moldova. Suntem bucuroși că putem ajuta categoriile cele mai vulnerabile și putem contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”, a declarat Levon Khanikyan, președinte Victoriabank.

În ultimii ani, Victoriabank a desfășurat o serie de inițiative sociale și umanitare care au contribuit la dezvoltarea comunității. Printre ele se numără campania socială „Alături de Moldova, alături de fiecare”, lansată în 2022 în contextul pandemiei, al crizei refugiaților și al crizei energetice provocate de războiul din Ucraina. Victoriabank a oferit 10 milioane de lei pentru a sprijini cetățenii Republicii Moldova prin investiții în diverse domenii sociale. Un alt exemplu este parteneriatul de 9 ani cu CCF Moldova, menit să asigure suport financiar copiilor care trăiesc în sărăcie și celor din orfelinate.