24 Марта 2023
Victoriabank continuă să promoveze educația financiară pentru tineri și copii alăturându-se, și în acest an, inițiativei Global Money Week

Victoriabank, la invitația BNM, se alătură campaniei anuale, Global Money Week, care are drept scop promovarea educației financiare. În cadrul evenimentului organizat la sediul central al băncii pe data de 24 martie, un grup de copii de la școala gimnazială ,,Excelsis" au avut ocazia să afle mai multe despre finanțe și cum funcționează o bancă.

Global Money Week este o campanie coordonată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Scopul campaniei este de a crește gradul de informare financiară în rândul tinerilor și a copiilor și de a-i ajuta să dobândească abilitățile, cunoștințele, atitudinile și comportamentele necesare pentru a lua decizii financiare calculate și pentru a-și asigura o situație financiară bună pe termen lung.

Sloganul evenimentului din acest an este ,,Planifică-ți banii, pentru a putea să-ți planifica viitorul”.

În cadrul evenimentului organizat de Victoriabank, Maria Udrea, Managerul Regional Operațiuni a prezentat copiilor principalele valute utilizate în Moldova și în lume (MDL, USD, EUR, RON, Lira sterlină), precum și modalitățile de numărare și verificare a valutei.

Victor Burlac, Inginer Coordonator la Centrul de Procesare Carduri a explicat copiilor cum să utilizeze aplicațiile, POS-urile și alte dispozitive financiare. În cadrul prezentării sale, copiii au avut ocazia să afle cum funcționează un bancomat și să îi vadă construcția din interior.

"Suntem mândri să fim parte a acestei campanii și în acest an și să sprijinim educația financiară pentru toate vârstele. Este important ca copiii să înțeleagă cum funcționează sistemul bancar și să dobândească cunoștințe esențiale despre finanțe de la o vârstă fragedă", a declarat Sorin Bălănel, Directorul Direcției Relații cu Publicul și Marketing.

La finalul evenimentului, copiilor li s-au oferit cadouri simbolice pentru a le lăsa o amintire plăcută în urma vizitei și a orei de educației financiare primite la Victoriabank.


Victoriabank, #CuPoftăDeEducație #AlăturiDeInițiativeFrumoase #GlobalMoneyWeek2023