14 Июня 2023
Rezultatele financiare ale Victoriabank la finele primului trimestru din 2023

Victoriabank a început acest an în forță. Primul trimestru din 2023 a fost profitabil pentru companie, dar și o perioadă în care clienții noștri au fost răsfățați din plin cu diverse oferte și produse noi, tarife competitive și condiții avantajoase de deservire. 

În lunile ianuarie-martie 2023, Victoriabank a înregistrat evoluții importante la capitolul total active, depozite și credite.

Activele au crescut în doar trei luni până la 23,751 milioane lei sau cu 29.1%. Cota de piață a băncii a constituit 17.2% din totalul din sector bancar. Datorită acestui rezultat, Victoriabank s-a poziționat pe locul 3 în sectorul bancar. Pe partea de active, evoluția fost condiționată, în principal, de majorarea portofoliului de titluri de datorie, solduri la BNM și creditele clienților.

Portofoliul de depozite, clienți persoane fizice și juridice, a însumat 18,642 milioane lei, fiind cu 36.7% mai mare comparativ cu finele anului precedent. Au crescut atât depozitele persoanelor juridice, cât și cele ale persoanelor fizice, impactul fiind condiționat preponderent de evoluția soldului pe conturile curente ale persoanelor juridice. Cota de piață a Victoriabank la depozitele clienților (persoane fizice și juridice) a înregistrat 18.7%. Astfel, după mărimea portofoliului, banca se plasează pe locul 3 pe piață.

Portofoliul de credite, clienți persoane fizice și juridice (principal), la data de 31 martie 2023 constituia peste 5,693 milioane lei, înregistrând o creștere de 58.9 milioane lei față de începutul anului. Creșterea a fost asigurată datorită evoluției creditelor oferite persoanelor juridice.

Profitul net al Victoriabank în 3 luni 2023 a înregistrat peste 239 milioane lei, mai mult cu 87.7 milioane lei decât în perioada similară a anului precedent.

Rentabilitatea capitalului (ROE) a înregistrat 23.8% și rentabilitatea activelor (ROA) a constituit 4.5%.

Și pentru clienți această perioadă a fost de bun augur. Recent le-am oferit posibilitatea de a activa cardul bancar direct din aplicația mobilă VB24, fără a merge fizic la bancomat, astfel, având acces instant la serviciile noastre digitale. Produsele de succes, ofertele permanente de servicii noi și promoțiile desfășurate au asigurat creșterea numărului de clienți activi și a volumelor de activitate. Promoțiile noastre în derulare sunt prezentate și pe pagina web.

Ne bucurăm că tot mai mulți oameni apreciază timpul, confortul și siguranța, optând pentru oferta noastră digitală extinsă. De exemplu, pe parcursul trimestrului I din anul curent, 70% din numărul total al depozitelor deschise de clienții Victoriabank au fost accesate on-line.

Noutățile digitale disponibile și cele lansate recent asigură comoditate și mai multe avantaje clienților. Aplicația noastră modernă, intuitivă și prietenoasă te ajută să beneficiezi de servicii financiare și să ai mereu legătura cu banca: deschidere conturi curente, emitere carduri noi, efectuare plăți și transferuri, deschidere depozite în termen, achitări de servicii publice etc.

Poți beneficia de un credit fără a fi necesar să te apropii la sediul Victoriabank. Poți să devii clientul nostru prin platforma de digital onboarding fără să vii la bancă.

Potrivit informațiilor de la finalul lunii martie 2023, rețeaua de deservire a Victoriabank cuprindea 30 de sucursale, 42 de agenții, 213 bancomate și peste 7 600 de POS-terminale.

Mai multe informații detaliate sunt pe pagina web a băncii.