4 Апреля 2023
Ora de educație financiară la Victoriabank – eveniment interactiv pentru elevii de la Liceul Limbi Moderne și Management din Chișinău

În data de 30 si 31 martie 2023, Victoriabank și-a deschis larg ușile, găzduind, doua clase de elevi curioși și entuziaști de la  Liceul Limbi Moderne si Management din Chișinău. În cadrul întâlnirii educative, copiii au avut parte de o excursie prin Sediul Central al băncii, cât și prin Sucursala nr.3 Chișinău, care este cea mai mare sucursală a băncii.

Educația financiară este o componentă esențială a vieții moderne și poate fi cheia succesului financiar pe termen lung. Este important să începem să învățăm despre bani încă din copilărie pentru a dezvolta abilități financiare sănătoase și pentru a putea lua decizii eficiente și informate în viitor. Acest lucru poate fi realizat prin încurajarea copiilor să economisească bani și să își stabilească obiective financiare realiste, precum și prin oferirea de exemple și experiențe practice care să îi ajute să își dezvolte abilitățile financiare. Pentru aceste zile echipa Resurse Umane a pregătit un Training special pentru copii, în care s-a discutat despre bani, valoarea acestora și cum pot fi cheltuiți cu responsabilitate, investiți sau donați în scop caritabil. Elevii au fost familiarizați cu conceptele financiare importante și au învățat cum să ia decizii financiare bune în viața de zi cu zi.

În cadrul evenimentului, elevii au interacționat cu #OameniiDeLaVictoriabank si au despre profesia de bancher. Copiii au avut ocazia să viziteze mai multe direcții din sediul central Victoriabank,  au aflat cum funcționează un bancomat, au urmărit procesul de efectuare a operațiunilor la ghișeu din sucursală,  au învățat despre cele mai inovative modalități de plată, și să înțeleagă cum se desfășoară tranzacțiile bancare.

Marina COVALCIUC -  Director adjunct, Direcția Resurse Umane Victoriabank: ,,Suntem mândri să putem contribui la educația financiară a tinerei generații și să oferim copiilor oportunitatea de a învăța despre bani și finanțe într-un mod distractiv și interactiv. Prin această acțiune, ne dorim să promovăm responsabilitatea financiară și să îi ajutăm pe copii să devină mai conștienți și mai informați cu privire la gestionarea finanțelor lor personale. Mulțumim tuturor  colegilor celor implicați în organizarea evenimentului: @Diana Tataru, Director Sucursala nr.3 Chișinău, @Maria Udrea, Manager Regional Operațiuni, Direcția Operațiuni, @Victor Burlac, Inginer Coordonator,  Centrul de Procesare Carduri, @Eugeniu Rotari, Incasator superior, Direcția Securitate și Incasare. Sperăm că această experiență a fost benefică pentru copiii și pentru viitorul lor.”

Această experiență i-a încurajat pe elevi să-și dezvolte în continuare abilitățile financiare și să-și stabilească obiective clare în ceea ce privește banii lor. Cadourile simbolice  #marcaVB pe care le-au primit au făcut ca această oră să fie memorabilă și să-i motiveze să continue să învețe despre educația financiară. 😃


Victoriabank #CuPoftăDeEducație #EducațieFinanciară