18 Августа 2023
Baschetbaliștii noștri au obținut un succes răsunător la Campionatul European, cu sprijinul Victoriabank

Succes triumfător pentru echipa națională de baschet a Republicii Moldova. Sportivii noștri au obținut medalia de bronz la Campionatul European Under18, desfășurat în Azerbaidjan. Acest succes reprezintă o realizare extraordinară pentru Republica Moldova, în condițiile în care este primul trofeu obținut de țara noastră din anul 2013 la această competiție.

În calitate de partener principal al Federației de Baschet din Moldova, Victoriabank se mândrește cu rezultatul remarcabil al sportivilor noștri. Cu o perseverență admirabilă, tinerii baschetbaliști au luptat pentru fiecare victorie. Ei au învins echipe puternice precum Malta, Azerbaidjan și Luxemburg. Maxim Iastremschi a fost liderul naționalei noastre de tineret cu 16 puncte marcate și a câștigat un loc în echipa ”All-Star Five” a celor mai buni jucători ai campionatului.

Medalia de bronz a echipei Republicii Moldova la Campionatul European din 2023 marchează un moment important în istoria baschetului moldovenesc. Sperăm că acest rezultat va stimula dezvoltarea baschetului în țară și va crea o bază pentru viitoarele succese pe arena internațională. Parteneriatul nostru cu Victoriabank a fost un factor crucial în succesul recent al echipei. Mulțumim pentru sprijinul constant și implicarea în progresul baschetului moldovenesc”, a declarat Alexandr Abramciuc, președintele Federației de Baschet din Moldova.

Și fetele au înregistrat succese la competițiile de vara aceasta. Sportivele s-au întors cu experiență și rezultate frumoase de la Campionatul European Under 16.
Victoriabank, o instituție financiară care se implică în dezvoltarea comunitară și sportivă, încurajează și susține tinerii talentați din Republica Moldova, iar echipa națională de baschet este un exemplu viu al potențialului impresionant al tinerilor noștri. Performanțele înregistrate de ei au adus bucurie nu doar iubitorilor de baschet, ci tuturor moldovenilor.

Felicitări băieților pentru rezultatul frumos obținut. Noi, la Victoriabank, suntem dedicați nu doar succesului financiar, ci și dezvoltării comunității. Ne inspiră pasiunea și determinarea acestor tineri și suntem recunoscători să fim parteneri ai rezultatelor remarcabile. Sperăm că și cele două evenimente sportive importante – Cupa Moldovei și Campionatul Național – de care suntem mândri că ne poartă numele, vor atrage și mai mulți copii în sălile de baschet", a declarat Sorin Bălănel, directorul Direcției Relații cu Publicul și Marketing.

Victoriabank este principalul sponsor al Federației de Baschet din Moldova. Colaborarea de succes a început din 2021, iar banca oferă anual sprijin pentru finanțarea competițiilor sportive ale federației.