23 Сентября 2022
Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat Victoriabank

Excelența Sa Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat, pe 22 septembrie, sediul central al Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, cea mai importantă investiție românească în sistemul bancar din Republica Moldova.

Cristian-Leon Țurcanu s-a întâlnit cu managementul de top și reprezentanții acționarilor Victoriabank, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al băncii.

„Mă bucur foarte mult că vizitez sediul central al Victoriabank, una dintre cele mai importante investiții românești din Republica Moldova prin Banca Transilvania, care reprezintă un punct de reper nu doar pe piața financiar-bancară, ci și pentru potențialii investitori și operatori economici români interesați să activeze în Republica Moldova”, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.  

„Vizita Ambasadorului României la Victoriabank reprezintă un semnal puternic de susținere a investițiilor românești în Republica Moldova. Banca Transilvania a investit în Victoriabank  nu doar bani, ci și know-how, bunele sale practici și experiența acumulată de-a lungul anilor. Aceste investiții au dezvoltat întregul sistem bancar din Republica Moldova și putem afirma cu siguranță că am creat noi tendințe în banking. De toate acestea beneficiază acum angajații Victoriabank, pentru că schimbul de experiență cu Banca Transilvania este o activitate permanentă, precum și clienții băncii, care au parte de cele mai bune produse și servicii bancare”, a subliniat Președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

Participanții la întâlnire au discutat despre principalele direcții de activitate ale Victoriabank, modalitățile de sprijinire a actualilor și potențialilor investitori din Republica Moldova, precum și  despre provocările cu care se confruntă în prezent instituția financiar-bancară. De asemenea, ei au evidențiat importanța existenței unui sistem bancar sănătos și transparent în Republica Moldova.

Un alt subiect discutat s-a referit la rolul factorului uman în dezvoltarea Victoriabank.  La întâlnire a participat și Directoarea Resurse Umane Victoriabank, Valentina Sohoțchi, care a menționat următoarele:

„Activitatea la Victoriabank nu înseamnă doar cifre, ci și interacțiunea cu oamenii – clienții noștri, precum și colegii alături de care muncim zi de zi. Banca Transilvania și Victoriabank împărtășesc împreună și implementează conceptul de „human banking”. Este ceea ce ne deosebește de alte bănci. Vorbim despre buna relație cu fiecare client și coleg, grija față de toți oameni de alături, comunicarea permanentă cu ei, oferirea celor mai bune soluții, servicii și produse, precum și crearea unor condiții optime de activitate. Toate acestea sunt valorile noastre”.

Amintim că, în luna mai a anului curent, o delegație a Guvernului de la București, condusă de către secretarul de stat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului Angel Iulian Călin, s-a întâlnit cu top managementul Victoriabank la sediul central al băncii, care este și cea mai mare filială a acesteia.Despre Banca Transilvania și Victoriabank

Banca Transilvania (BT), cel mai mare grup financiar din România, este unul dintre acționarii majoritari ai Victoriabank, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare.

Printre prioritățile Băncii Transilvania pentru Victoriabank sunt următoarele:

  • Susținerea mediului de afaceri privat din Republica Moldova, în special sectorul IMM și micro
  • Dezvoltarea unei palete cât mai variate de produse și servicii pentru persoanele fizice
  • Alinierea culturii organizaționale și a guvernanței corporatiste Victoriabank la cele ale Grupului Financiar Banca Transilvania

Victoriabank a început să beneficieze de experiența BT din anul 2018, îmbunătățindu-și în continuare practicile referitoare la clienți, produse, servicii și tehnologii, atât în domeniul operațiunilor bancare comerciale, cât și în cel al pieței de capital. Astfel, au fost lansate următoarele produse şi servicii pentru antreprenori, care s-au bucurat de succes la BT: CPAG (Contul Primul An Gratuit), pachet de servicii gratuite destinate companiilor noi; Pachet Nelimitat, un cont curent cu operațiuni nelimitate în rețeaua Victoriabank la preț fix; ROFG (Rapid Ordinar Fără Garanții), produs destinat în special IMM-urilor; și PSGB (Plafon de Scrisori de Garanții Bancare) pentru clienții care participă la licitații.

Totodată, mai multe detalii despre cum pot fi făcute transferuri de bani de la Victoriabank către Banca Transilvania și invers pot fi găsite aici și aici, iar amănunte despre oferta pentru persoanele juridice în cazul acordării finanțării în leasing prin BT Leasing Moldova aflați aici.

Banca Transilvania are o experiență relevantă și în piața de capital, oferind prin BT Capital Partners un sprijin real pentru Victoriabank. De asemenea, a fost lansat Victoriabank Club, un program de dezvoltare personală şi profesională destinat antreprenorilor, inițiativă BT Club, extinsă de Banca Transilvania în Republica Moldova.