Implementarea codului IBAN la efectuarea transferurilor naţionale în MDL

16.11.2015

Stimaţi clienţi,
 

Vă aducem la cunoştinţă că, începând cu data de 1 ianuarie 2016, toate băncile comerciale vor implementa codul IBAN (Numărul contului bancar internaţional) la efectuarea transferurilor naționale în MDL. Decizia este luată în conformitate cu Hotărârea Băncii Naţionale a Moldovei nr. 56 din data de 05.03.2015, privind modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la transferul de credit.
 

Scopul implementării codului IBAN este orientat atât spre diminuarea transferurilor eronate, timpului de procesare a datelor, costurilor serviciilor de transfer, cât şi spre implementarea unui standard comun accesibil la nivel naţional şi internaţional pentru toate instituţiile financiare înregistrate.
 

Astfel, începând cu 01.01.2016 se va pune în aplicare codul IBAN pentru efectuarea transferurilor naţionale.
 

Codul IBAN reprezintă un şir din 24 de caractere alfanumerice ce identifică, în mod unic, la nivel internațional, contul unui client deschis la o instituție financiară.
 

Codul IBAN aferent contului Dvs. în MDL îl puteți afla:
•         la subdiviziunile băncii în care Vă deserviți;
•         pe site-ul băncii în compartimentul “Extras On-Line” destinat persoanelor fizice şi “Extras al comerciantului” destinat persoanelor juridice;
•         pe platforma serviciului la distanţă DA! Internet Banking (pentru conturile de card);
•         pe site-ul Băncii - IBAN Generator
 

Modelul nou al ordinului de plată care va fi pus în aplicare începând cu 1 ianuarie 2016 îl puteţi găsi AICI.