1. Persoanele juridice nerezidente, care au obiecte impozabile pe teritoriul Republicii Moldova, prezintă următoarele documente:
a) cererea de deschidere a contului;
b) fişa cu specimene de semnături şi amprenta ştampilei confirmată de persoana responsabilă a Băncii sau legalizată notarial (la alegerea titularului de cont);
c) copia documentului ce confirmă înregistrarea de stat a persoanei juridice nerezidente în ţara de provenienţă conform legislaţiei în vigoare a ţării de reşedinţă;
d) copia documentelor de constituire (actul constitutiv, statutul, regulamentul);
e) copia certificatului de atribuire a codului fiscal sau documentul recunoscut ca atare;
f) actul de identitate a persoanei care prezintă documentele pentru deschiderea contului;
g) actul autentificat notarial sau copia actului legalizată notarial care atestă împuternicirile persoanei de a deschide contul (în cazul deschiderii contului de către persoana împuternicită).
h) copiile actelor de indentitate a persoanelor împuternicite cu drept de semnătură ale intreprinderii;
i) extras din ordin privind persoanelor împuternicite cu drept de a 2-a semnătură ale întreprinderii;
j) Chestionar agent-economic;
k) copia documentelor ce confirma beneficiarul efectiv, precum şi copia actelor de identitate ale acestora (beneficiarilor efectivi - persoana fizică ce controlează în ultima instanţă o persoană fizică sau juridică ori persoana în al cărei nume se realizează o tranzacţie sau se desfăşoară o activitate şi / sau deţine direct sau indirect dreptul de proprietate sau controlul asupra a cel puţin 25% din acţiuni sau din dreptul de vot al persoanei juridice (Art. 3, Legea cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, nr. 308 din 22.12.2017).
2. Persoanele juridice nerezidente, care nu au obligaţii fiscale şi/sau obiecte impozabile pe teritoriul Republicii Moldova:
- documentele indicate în punctul 1. (cu excepţia lit. e ).
3. Reprezentanţele înfiinţate în RM de către persoanele juridice nerezidente:
- documentele indicate în punctul 1. şi suplimentar copia documentului ce confirmă înregistrarea de stat în RM.
Documentele necesare pentru deschiderea conturilor se prezentă în original sau în copii legalizate notarial, de către una din persoanele cu drept de semnătură, care va fi indicată în fişa cu specimene de semnături şi amprenta ştampilei sau de către o altă persoană împuternicită.
Documentele întocmite de către sau cu participarea autorităţilor competente din statele străine, ulterior, se legalizează la Ambasada Republicii Moldova acreditată pentru ţara respectivă sau, cu titlu de excepţie, la Direcţia Generală Consulară a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Documentele menţionate pot fi prezentate fără legalizare, dacă aceasta este prevăzut în tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte sau sunt apostilate în ţările care au aderat la Convenţia cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, încheiată la Haga la 5 octombrie 1961.
Documentele prezentate de către persoane nerezidente, întocmite în limbi străine, se prezintă în traducere în limba de stat, legalizate de birourile notariale autorizate.