Iulie - BERD oferă 5 milioane de dolari băncii Victoriabank în cadrul programului Trade Facilitation Programme (TFP)

Pe 4 iulie, a. c., Victoriabank și BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) au semnat 2 contracte de activare a unei limite de 5 milioane de dolari americani în cadrul programului Trade Facilitation Programme (TFP). Trade Facilitation Programme este derulat de BERD întru facilitarea serviciilor de comerț internațional, prestate de Victoriabank, având la bază un cadru contractual. Acest program presupune 2 facilități.

  • Facilitate de Garantare (Guarantee Facility), prin garantarea instrumentelor de plată/garantare emise de băncile comerciale, asumându-şi astfel riscul băncilor emitente. La solicitarea băncilor emitente BERD emite instrumentul său de garantare (acreditiv stand-by/SG) în favoarea băncilor beneficiare.

 

  • Facilitate de Credit (Cash Advances), acordarea de credite pe termen scurt pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale de import/export.

 

Semnarea acestor contracte cu BERD reprezintă o dovadă în plus a încrederii acordate băncii Victoriabank și a schimbărilor care au avut loc în managementul acesteia, după intrarea, în 2018, a Băncii Transilvania și BERD în acționariatul Victoriabank.