17 Octombrie 2023
Victoriabank: o poveste de succes – oportunități și provocări de #humanbanking

Din 2018, Victoriabank a trecut printr-un continuu proces de transformare din punct de vedere al modelului de business, bazat pe experiența Băncii Transilvania, care este și unul dintre cei mai mari acționari. Principala prioritate este să asigure angajaților săi numeroase oportunități de dezvoltare profesională și să le placă să lucreze în această companie. 

Valentina Sohoțchi, director Resurse Umane la Victoriabank, vorbește despre progresele de la Victoriabank, acțiunile realizate în ultimii ani la bancă și ce impact au avut asupra evoluției culturii organizaționale de #humanbanking. Aflăm mai multe inside-uri despre curajul profesional, ambiția, cultura organizațională și despre cum poți găsi locul potrivit printre #OameniiDeLaVictoriabank.


Imaginea Victoriabank: Cel mai bun angajator din Moldova pentru doi ani la rând

Evoluția pozitivă și imaginea Victoriabank se datorează în mare parte felului în care a evoluat cultura organizațională. Victoriabank este un angajator de încredere în Republica Moldova. Banca este cunoscută pentru responsabilitatea asumată față de dezvoltarea profesională a angajaților și pentru promovarea unei culturi organizaționale bazate pe valori solide: Respect, Ambiție și Pasiune

Cu o echipă de profesioniști bine pregătiți și cu o vastă experiență în banking, Victoriabank oferă un mediu de lucru motivant și oportunități de creștere profesională. Banca pune un accent deosebit pe relațiile cu clienții și  oferă servicii și produse de calitate, adaptate nevoilor fiecărui client. Totodată, Victoriabank se angajează și în activități de responsabilitate socială, susținând diverse proiecte și inițiative pentru comunitatea locală. 

Suntem mândri că Victoriabank a fost desemnată drept  unul dintre cei mai buni angajatori din Republica Moldova în 2021 și în 2022, în cadrul studiului Employer Brand Perception Survey organizat de AXA Management Consulting. Acest lucru înseamnă că fiecare angajat reprezintă o prioritate și dispune de suportul necesar pentru oportunitățile de dezvoltare. În același timp, banca este un loc atractiv pentru talentele noi care vin în echipă. La fel, Victoriabank s-a clasat și în topul preferințelor studenților. Asta înseamnă că suntem alegerea preferată a tinerilor talentați care își doresc să-și modeleze cariera alături de noi.

Ne bucură enorm și faptul că Victoriabank s-a regăsit în clasamentele platformelor de recrutare, delucru.md și undelucram.md, ajungând în TOP 5 în unul dintre ele și fiind singura bancă din Moldova care a intrat în topul celor mai buni angajatori din țară în celălalt. Mai mult, Victoriabank este singura bancă din Moldova care a atins performanța de a accede în lista celor 20 de companii enunțate drept cei mai buni angajatori de pe piață. Toate aceste recunoașteri ne motivează să continuăm să oferim un mediu de lucru excelent și oportunități de dezvoltare profesională pentru echipa noastră. 


Principalele inițiative pe care Victoriabank le dedică angajaților săi

Victoriabank a inițiat mai multe programe pentru a sprijini și dezvolta angajații săi. Banca a implementat programe de formare și dezvoltare profesională extinse, oferind oportunități de învățare. În plus, investim în programe de sănătate și bunăstare, oferind servicii medicale și programe de wellbeing pentru angajații săi. 

De asemenea, Victoriabank organizează evenimente de teambuilding și activități de CSR pentru a încuraja interacțiunea și angajamentul comunitar al angajaților. Victoriabank aplică, de asemenea, un sistem de recunoaștere și recompensare a performanțelor, premiind excelența și contribuțiile angajaților. În ansamblu, aceste inițiative sunt menite să promoveze dezvoltarea personală și profesională, satisfacția și angajamentul angajaților în cadrul Victoriabank.


Lucrăm zi de zi pentru ca Victoriabank să fie un loc de muncă tot mai atractiv

La Victoriabank dezvoltăm echipe performante și continuăm să promovăm o cultură organizațională sănătoasă. Suntem transparenți în tot ceea ce înseamnă recrutare și retenția angajaților. Așteptările pe care angajații le au de la locul lor de muncă sunt constant măsurate de către echipa de resurse umane. Utilizăm rezultatele studiilor interne și externe pentru a identifica acele segmente în care este necesar să investim eforturile pentru dezvoltare și îmbunătățire. 

Anual, în rândul angajaților Victoriabank se desfășoară studiul Employee Experience Index, care măsoară nivelul satisfacției angajaților la locul de muncă. De asemenea, este o ocazie potrivită pentru centralizarea unor idei din echipă, așa încât Victoriabank să fie un loc de muncă tot mai atractiv. Rata de participare la studiu este de peste 80% dintre angajați.

Scorul eNPS  a fost de +20.4 puncte, în iulie 2023 comparativ cu iulie 2022. E cel mai mare scor din toate cele 10 sesiuni timp de 5 ani, de când efectuăm exercițiul. Scorul eNPS reprezintă măsura în care angajații recomandă angajatorul rudelor, prietenilor și cunoscuților.

La Victoriabank, suntem în căutarea continuă a unor noi zone de recrutare în rândul tinerilor și investim în proiecte de educatie financiară pentru a oferi cunoștințe și pentru a dezvolta abilități practice necesare studenților din cadrul facultăților cu profil economic și financiar-bancar.

 

Valentina Sohoțchi: Punem mult #humanbanking în tot ce facem

Bankingul de astăzi se confruntă cu multe provocări în domeniul resurselor umane. Una dintre provocări este menținerea, dar și atragerea talentelor. Păstrarea în echipa Victoriabank a  profesioniștilor bine pregătiți și cu experiență în domeniul bancar este o provocare constantă. Schimbările rapide în tehnologie și digitalizare impun necesitatea de a avea angajați cu abilități tehnologice avansate, dar și cu o capacitate de adaptare la noile tehnologii.

Totodată, domeniul resurselor umane din sectorul bancar se conformează unui cadru legislativ complex, care este în continuă schimbare, cum ar fi reglementările privind protecția datelor sau prevenirea spălării banilor. Astfel, implementarea acestor reglementări și conformitatea cu standardele legale sunt alte provocări importante.
La Victoriabank, suntem dedicați să construim echipe talentate și să oferim o experiență remarcabilă angajaților noștri. Apreciem și investim în resursele noastre umane, pentru că știm că oamenii sunt motorul succesului nostru. Prin eforturile comune, suntem pregătiți să construim împreună viitorul în sectorul bancar. Te invităm să te alături echipei noastre și să împărtășim împreună valorile de #humanbanking."


#OameniiDeLaVictoriabank, motorul dezvoltării Victoriabank


  • Victoriabank are aproape 1.500 de angajați;
  • Vârsta medie a angajaților - 36 de ani;
  • Pentru unii dintre angajați banca este primul și singurul loc de muncă. 😃