28 August 2023
Transferurile valutare mai rapide prin Swift Go, disponibile și în Moldova, doar la Victoriabank

Victoriabank este prima bancă din Moldova care a aderat la serviciul Swift Go, un nou standard în domeniul plăților internaționale de mică valoare dezvoltat de SWIFT (Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale).

Rapid, ușor și previzibil sunt cele trei cuvinte care descriu ce înseamnă standardul SWIFT Go. Prin intermediul acestui serviciu, clienții Victoriabank vor putea primi transferuri din străinătate direct în conturile lor în maximum 4 ore, în zilele lucrătoare ale băncii (între 08:30-17:30). Suma maximă care va putea fi trimisă prin intermediul serviciului Swift GO este de 10 000 de EUR/USD/GBP. Procesul este securizat și transparent, expeditorul fiind înștiințat despre toate taxele și cursurile de schimb înainte de a iniția tranzacția, iar destinatarul va recepționa suma integrală.

Pentru a beneficia pe deplin de oportunitățile oferite de acest serviciu, atât expeditorul, cât și destinatarul plății trebuie să fie clienți ai unei instituții bancare care a aderat la Swift Go. Serviciul este adoptat deja de sute de bănci din întreaga lume. Lista tuturor instituțiilor bancare se actualizează în permanență și poate fi găsită aici.

"Ne onorează faptul că suntem singura bancă din Moldova care a aderat la serviciul Swift Go. Implementarea acestui nou proiect demonstrează angajamentul nostru continuu de a oferi soluții inovatoare și convenabile clienților noștri. Fie că trebuie să încaseze contravaloarea unor mărfuri, salariul din străinătate sau un transfer de la o rudă sau prieten, în doar 4 ore clienții noștri, persoane fizice sau juridice, vor avea banii în cont și îi vor putea utiliza prin intermediul aplicațiilor de deservire la distanță - VB24 sau VB24Business”, a declarat Ionela Maloș, Vicepreședinte Victoriabank.