27 August 2022
Iată-ne la o nouă aniversare a Independenței Republicii Moldova!

Un prilej de reflecție și de proiecție a unor valori menite să transforme Republica Moldova într-o democrație matură și consolidată, în care drepturile și libertățile fundamentale, spiritul antreprenorial, inovativ și creativ să atingă cu adevărat culmile civilizației europene.

Pentru că, de fapt, asta își doresc cetățenii – o țară în care oamenii să se regăsească, să creeze, să aibă un loc de muncă bine plătit, să-și educe copiii în condiții decente, să se bucure de artă și cultură, de minunăția acestui plai.

Ziua de 24 februarie 2022 a schimbat o lume întreagă. Evenimentele din imediata noastră apropiere au modificat coordonatele timpului, marile economii mondiale se confruntă cu dificultăți majore de moment. Este doar în puterea noastră, a tuturor, să schimbăm lucrurile în bine, să ne mobilizăm la locurile noastre de muncă pentru a reveni la normalitate.

Ziua Independenței este, fără îndoială, și ziua consolidării, ziua unității, ziua bunelor speranțe. Credem cu fermitate că e și ziua în care suntem mai buni, mai generoși, mai plini de sentimentul nobil al carității. Acesta, de fapt, e Patrimoniul Moldovei, spiritul inconfundabil și imuabil al Declarației de Independență adoptate la Chișinău acum 31 de ani. O dorință a oamenilor setoși de libertate, prosperitate și bună înțelegere.