16 Noiembrie 2022
Autentificarea biometrică – cea mai importantă parolă!

Acum, telefonul mobil a devenit cel mai utilizat computer de către fiecare dintre noi. Păstrăm în acesta mesaje, poze, aplicația de mobile banking unde sunt conturile noastre – pentru a avea în siguranță accesul la datele personale precum și la efectuarea plăților avem nevoie de securitate.

Pentru securitate avem nevoie de setarea unei parole. O parolă, însă, are o problemă – aceasta poate fi uitată. Acest lucru poate fi datorită faptului că se folosesc o mulțime de aplicații care necesită autentificare. Când uiți parola, cel mai des, recurgi la resetarea acesteia, care îți fură din timp. Culmea, apoi noua parolă, o poți uita din nou.

Venim cu recomandarea de a nu folosi aceeași parolă pentru toate conturile ori parole foarte simple, formate din nume, date de naștere, numere de telefon, adică destul de slabe din punct de vedere al securității.

În procesul evoluției tehnologiei și implicit al utilizării parolelor clasice a luat naștere  și tehnologia de autentificare biometrică. Securitatea crește și devine mai importantă, ca niciodată. Toate acestea se învârt în jurul degetului tău sau a feței.

  • Recunoașterea amprentei degetului se consideră cea mai populară metodă de identificare biometrică – fiind un dispozitiv de scanare biometrică ce interpretează harta vaselor de sânge dintr-un deget. Cel mai des folosit la device-urile cu sistemul de operare Android.
  • Recunoașterea facială este o categorie de software biometric care face o hartă a trăsăturilor feței unui individ (reprezentată ca pe o mulțime de pixeli alăturați) pentru verificarea identității unei persoane. Cel mai des folosită la devide-urile cu sistemul de operare IOS (Apple).


Victoriabank,

#CuPoftăDeSiguranță