14 Mai 2021
Victoriabank se alătură celei de-a doua ediții a campaniei sociale „Povești de-acasă”, lansată de CCF Moldova de Ziua Internațională a Familiei

Victoriabank susține campania socială „Povești de-acasă”, organizată de CCF Moldova alături de Ilinca Avram, care are drept scop susținerea fiecărui copil și respectarea dreptului de a crește într-un mediu armonios, sigur și protejat. Campania se desfășoară pentru al doilea an consecutiv și va fi lansată pe 15 mai de Ziua Internațională a Familiei, încheindu-se pe 1 iunie, cu un invitat surpriză, care va citi copiilor.

Timp de două săptămâni, seară de seară, protagoniștii campaniei – artiști, prezentatori TV, bloggeri, oameni de afaceri, nume cunoscute publicului – vor citi povești pentru copii și vor îndemna comunitățile lor și publicul larg să doneze pe platforma organizației www.donatii.md. Iar partenerul organizației, Victoriabank, va dubla fiecare donație, încurajând astfel oamenii la fapte bune.

În acest an, Oxana Greadcenco, Igor Hîncu, Mirela Urusciuc, Ludmila Adamciuc, Dumitru Sliusarenco, Gloria Gorceag, Lucia Gariuc, Xenia Piciughin, Sorin Bălănel și alte nume cunoscute ne vor citi povestea aleasă și vor încuraja să susținem sute de copii și familiile lor afectate de sărăcie și de pandemia COVID-19. 

Campania se va desfășura pe toate canalele de socializare ale CCF Moldova: Facebook, Instagram, YouTube.

Anul trecut, în cadrul primei ediții, s-au colectat peste 20 000 lei, bani care au contribuit la munca echipei CCF Moldova de a susține total în anul 2020 – 783 de copii alături de familiile lor.

„Familiile cu care lucrează CCF Moldova au simțit loviturile din plin – economică, sanitară, educațională, emoțională. Anume aceste familii primele au simțit sărăcia, neavând nicio rezervă de bani și prea puțin ajutor din altă parte. Anume aceste familii s-au îngrămădit câte 6-7 într-o cameră, și au folosit aceeași mască mai multe zile, iar dezinfectanții și săpunul erau un lux. Copiii din familii care abia dacă aveau curent, nemaivorbind de internet și calculatoare sau telefoane, au participat la lecții prin intermediari, iar dacă aveau și cerințe educaționale speciale sau dizabilități – nici intermediarii nu mai puteau răspunde nevoilor. COVID-19 a lăsat sechele fizice și emoționale profunde și va fi nevoie de timp, răbdare, speranță și resurse materiale ca să le facem față. De unde le vor lua miile de familii împinse de COVID-19 spre sărăcie și disperare? Atunci când ne gândim la „ai noștri”, vă îndemn să nu uităm de copiii pentru care părinții speră la o minune ca să le ofere elementarul, iar acea minune putem s-o facem noi”, menționează Liliana Rotaru, președinta CCF Moldova.

 

Mai multe detalii despre munca organizației pot fi găsite accesând: https://ccfmoldova.org/rapoarte-de-activitate.