30 Iunie 2021
Cumpără artă – susține un copil

Victoriabank lansează o licitație de caritate.

Victoriabank lansează astăzi, 30 iunie, o licitație, în cadrul căreia vor fi puse în vânzare 12 picturi în vin, create de către jurnalistul și artistul Vasile Botnaru special pentru acest eveniment.

Licitația se va desfășura pe pagina oficială de Facebook a Victoriabank și va dura patru săptămâni.

„Această acțiune lansată de Victoriabank este despre grija față de copiii aflați în dificultate, despre solidaritatea cu familiile vulnerabile, dar și despre promovarea creației  artiștilor din Republica Moldova. Fără îndoială, tablourile semnate de către maestrul Vasile Botnaru vor da culoare oricărei locuințe sau unui birou. De asemenea, o pictură în vin poate fi un cadou original pentru un om drag. Totodată, achiziționând o operă de artă, veți ajuta un copil”, a declarat managera Social Media și PR din cadrul Direcției Relații cu Publicul și Marketing Victoriabank  Carolina Olaru.

Licitația reprezintă o selecție unică de tablouri care captează un șir de sentimente, printre care cel de iubire față de om și natură. Amatorii de artă au o bună oportunitate de a cumpăra o nouă lucrare creată de către un artist autohton, ale cărui picturi în vin sunt căutate tot mai mult atât la nivel național, cât și internațional.

„Mă simt onorat că tablourile semnate de mine sunt licitate în scop nobil. Picturile în vin metamorfozează emoția umană. Ele prind viață prin sentimentele pe care le trezesc celor care se opresc pentru câteva clipe să le admire. Cred că aceste lucrări vor conferi unicitate spațiului în care vor fi expuse, iar cei care le vor cumpăra vor păstra amintirea despre o faptă bună, făcută în favoarea unor copii care au nevoie de astfel de gesturi din partea noastră. Consider că trebuie să întindem o mână de ajutor aproapelui care are nevoie de sprijin în momentele dificile”, a spus autorul lucrărilor, Vasile Botnaru.

Prețul de pornire pentru un tablou este de 1 200 de lei. Suma colectată va fi donată organizației Copil Comunitate Familie (CCF Moldova), care va susține mai mulți copii să crească alături de părinții lor.

Licitația este lansată în cadrul campaniei “Nimeni nu oprește primăvara”, inaugurată pe 1 martie 2021 și desfășurată atât pe platformele online, cât și pe cele offline. Scopul acesteia este de a aduce în prim plan, prin intermediul artei, nuanțele frumosului. Printre activitățile derulate se numără expunerea la sediul central al Victoriabank a unor picturi în vin ale maestrului Vasile Botnaru, iar clienții instituției financiare au primit în dar cărți poștale cu imagini ale lucrărilor artistului.

Despre CCF Moldova și Victoriabank

CCF Moldova este o organizație nonguvernamentală, înființată în 2004, care are scopul de a crea un mediu de speranță și respect pentru copiii aflați în dificultate, pentru ca aceștia să-și poată dezvolta potenţialul complet. Din 2005, CCF Moldova reprezintă în țara noastră organizația internațională Hope and Homes for Children (HHC), cu sediul central în Marea Britanie. La nivel global, HHC UK activează cu scopul de a convinge guvernele să închidă instituțiile rezidențiale pentru copii și să le înlocuiască cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Victoriabank este partenerul CCF Moldova în cadrul mai multor evenimente de caritate, printre care „Gala Generozității”, lansată în 2014, și „Povești de acasă”, care se desfășoară de doi ani.