8 Iunie 2021
Absolvenții 2021 plasează Victoriabank în topul celor mai buni angajatori

Victoriabank s-a clasat în topul companiilor la care absolvenții și-ar dori să candideze pentru angajare, conform unui studiu realizat la nivel național de Iolanta Mura și Riyang Phang, cu suportul AmCham Moldova, despre aspirațiile de carieră ale absolvenților Republicii Moldova din 2021.

Respondenții – studenți în ultimul an de studii, inclusiv masteranzi și doctoranzi – au plasat Victoriabank pe locul 2 din 12 branduri participante.

Valentina Sohoțchi, Director Resurse Umane Victoriabank:

„Noi urmărim în permanență și suntem la zi cu tendințele din domeniu, astfel ne adaptăm politicile de resurse umane în funcție de ce apreciază și își doresc tinerii absolvenți. Acest studiu ne permite să avem o viziune clară asupra situației la nivel local și ne ajută în dezvoltarea celor mai bune strategii de recrutare. Studiul arată că suntem percepuți de tineri ca fiind un angajator de top și că au intenția de a se angaja la Victoriabank. Văzând valorile de muncă evidențiate de către ei, realizăm că sunt foarte asemănătoare cu valorile noastre și cu beneficiile oferite de noi.”

Deoarece își dorește să susțină tinerii, Victoriabank își racordează politicile de recrutare la prioritățile acestora. După cum arată studiul, anumite valori de muncă sunt mai importante decât altele pentru tinerii care urmează să intre pe piața muncii, cele mai importante patru valori de muncă pentru absolvenții 2021 fiind: 

  • -oportunitățile de avansare;
  • -accesul la informații;
  • -oportunitățile de învățare; 
  • -salariul bun.

Rezultatele studiului au relevat și alte preocupări legate de valorile de muncă, cum ar fi: recompensele cu caracter extrinsec, oportunitățile de creștere și dezvoltare, feedback și suport, echilibru și autonomie.

De asemenea, din studiu se observă că ceea ce tinerii apreciază cel mai mult și ce își doresc de la un angajator, este ca acesta să fie onest și de succes, fiind strâns corelat cu faptul că anume corectitudinea s-a dovedit a fi caracteristica morală dominantă a absolvenților. Pe lângă corectitudine (care se referă la simțul dreptății și inegalității), celelalte caracteristici morale menționate au fost: grija (prețuirea și protejarea celorlalți), loialitatea (față de grup, familie, națiune etc.) și autoritatea (respectul față de ierarhie, păstrarea tradiției, recunoașterea liderilor). 

Mai multe detalii despre studiu aflați aici. Prezentarea in limba romana aici.