19 Februarie 2020
Victoriabank, partener al programului „Facilitate de Creditare a Tinerilor”

Victoriabank, continuă să sprijine și în 2020 IMM-urile și tinerii antreprenori prin credite cu dobândă redusă, prin intermediul Programului “Facilitatea de Creditare a Tinerilor” lansat încă în 2019 de către Ministerul Finanțelor.

 

Programul extins are scopul de a susține tinerii antreprenori în capitalizarea inițială a afacerilor lor private, de a crea noi locuri de muncă, ținând cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar prin reducerea dobânzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale.

Solicitanții pot primi până la 1,500,000 lei, la o rată ce nu va depăși 6,5%, iar domeniile de activitate eligibile sunt afaceri legate atât de agricultură în zonele rurale ale țării, cât și în alte domenii de activitate eligibile pe tot teritoriul țării, inclusiv afaceri noi înregistrate. Pentru cele noi înregistrate, este obligatorie fidejustiunea.

 

De facilitate pot beneficia persoane cuprinse între 18 și 35 de ani, care dețin cel puțin 75% din proprietatea afacerii inițiate și își desfășoară activitatea în Republica Moldova.