1 Aprilie 2020
ATENȚIE la mesaje înșelătoare legate de COVID-19

Stimați clienți,

 

Vă atenționăm asupra unui nou caz de phishing. De această dată, escrocii folosesc imaginea Victoriabank pentru a obține date cu caracter personal, prin care ulterior încearcă extragerea banilor din contul clientului. Aceștia transmit un mesaj prin rețelele de socializare precum că banca oferă un ajutor material în contextul creat de COVID-19. Persoanele sunt îndemnate să ofere date personale precum: numele, prenumele, numărul cardului data expirării cardului și codul de securitate din spatele cardului (CVV/CVC), poze ale cardului pentru a le fi transferate o sumă de bani. Cu aceste date escrocii încearcă să realizeze operațiuni prin internet și să acceseze contul de online banking al clientului.

 

Țineți minte! Victoriabank nu va cere niciodată transmiterea datelor cu caracter personal sau legate de contul bancar prin email, SMS sau la telefon sau prin intermediul rețelelor de socializare.

 

Rugăm să acordați atenție mesajelor legate de COVID-19 pe care le primiți în această perioadă. Infractorii cibernetici profită de orice eveniment major pentru atingerea scopurilor expediind mesaje ce vin aparent de la entități recunoscute, care conțin atașamente/linkuri ce ar furniza informații importante despre COVID-19, oferă vânzarea de echipamente de protecție la prețuri foarte bune sau sunt chiar cereri de donații pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19. La fel ca în cazul oricăror mesaje de tip phishing, vigilența și atenția la detalii sunt importante. Nu deschideți mesaje nesolicitate sau ale căror sursă nu o cunoașteți. 

 

Dacă ați căzut pradă unui astfel de caz, vă rugăm să ne contactați cât mai urgent posibil la numerele de telefon: (022) 210202 sau (022) 210303, Call Center, Carduri bancare. Totodată aveți posibilitatea să blocați cardul prin intermediul platformei de deservire la distanță: VB24 (VB24 Web sau pe aplicația mobilă VB24 Mobile).

 

Echipa Victoriabank vă îndeamnă să fiți precauți pentru a nu cădea pradă escrocilor. Am pregătit pentru D-voastră o listă de sfaturi și exemple de înșelăciuni care circulă în spațiul virtual. Vedeți care sunt acestea aici.