19 Martie 2020
Amânarea plăților pentru credite

Victoriabank, în cei 30 de ani de existență, a acționat mereu ca un cetățean responsabil și a fost întotdeauna alături de clienții săi în perioade dificile. 

În actualul context generat de pandemia COVID-19 ne confruntăm cu nesiguranță, anxietăți și chiar dificultăți financiare. De aceea anunțăm următoarele măsuri:

 

  • Pentru clienții persoane fizice cu credite de nevoi persoane și imobiliare care sunt afectați în mod tranzitoriu de pandemia COVID-19 și care solicită în mod direct măsuri de sprijin, putem aplica amânarea plații ratelor până la 3 luni.

 

  • Pentru clienți persoane fizice cu credite acordate la card și care solicită în mod direct amînarea plății a ratelor de credit cât și a dobânzii, a comisioanelor aferente creditului, puse spre plată până la 31.05.2020. Suma dobânzii și comisioanelor aferente creditului calculate și amânate va fi distribuită și pusă spre plată în perioada mai-iulie 2020.

 

  • Pentru clienții persoane fizice care resimt un impact direct și de durată prin circumstanțe cu pierderea locului de muncă sau probleme de sănătate, vom proceda ca întotdeauna în astfel de situații, cu grijă și responsabilitate, încercând să găsim pentru fiecare caz în parte soluția potrivită reeșalonării creditului.

 

Astfel, clienții băncii, contractanți ai creditelor la conturi curente: Credit de Consum GarantatCredit de Consum NegarantatCredit ImobiliarPrima CasăCredit Renaissance City, Credit Auto, sau la conturi de card Victoria Consum, Card de credit Magic, vor avea posibilitatea de a amâna plățile aferente creditelor, la solicitare.

 

 

Ce presupune amânare plății ratelor?

 

Amânarea ratelor aferente creditului până la 3 luni înseamnă redistribuirea acestora pentru restul perioadei de creditare, începând din iunie si până la scadență, majorându-se astfel tranșa lunară de plată. Scadența finală nu va fi modificată și nu se va aplica vreun comision de modificare a condițiilor contractuale.

 

Amânarea tuturor sumelor de plată se va efectua până la data de 31.05.2020. Rambursările pentru aceste luni vor începe cu luna iunie 2020. De amânare pot beneficia doar clienți ale căror credite nu înregistrează restanțe mai mari de 30 de zile, inclusiv la data cererii.

 

 

Cum poate fi depusă cererea de amânare a ratelor creditului?

 

Clienții Victoriabank pot depune o cerere de amânare a creditului prin 2 modalități:

 

  • Fără prezența la bancă. Prin e-mail Clienții care sunt în carantină, autoizolare sau din alte motive nu pot să se prezinte la unitățile băncii, pot transmite cererea la adresa de email - AmanarePlati.Credite@vb.md

 

  • Cu prezența la unitățile băncii. Clientul poate completa cererea la orice unitate bancară Victoriabank, prezentând buletinul de identitate.

 

Decizia băncii cu referire la amânarea plății creditului va fi comunicată clientului prin e-mail în aproximativ 3 zile de la data depunerii cererii, la care va fi atașat și noul grafic de rambursare a creditului.

 

Cererea de amânare a plăților pentru credite de nevoi personale și imobiliare Cererea de amânare a plăților pentru credite acordate la card 

 

Atenție! Pot beneficia de amânare de plați clienții a căror credite nu înregistrează restanțe mai mari de 30 zile, inclusiv, la data cererii.  Clienții care înregistrează restanțe mai mari de 30 zile se vor adresa suplimentar pentru detalii. Clienții a căror credite au scadența finală în perioada de lunile aprilie - iunie 2020 nu sunt subiecții amânării plaților.