2 Aprilie 2019
Pădurea Victoriabank 1.0 – misiune îndeplinită

În ultimul weekend din martie, chiar în ajunul Orei Pământului, Victoriabank a împădurit o zonă din comuna Budești cu 1 100 de puieți de diverse specii. Peste 400 de angajați ai Victoriabank, rude și prieteni ai acestora, dar și angajații altor companii precum: BT Leasing Moldova și Proimobil.md au plantat, umăr la umăr: nuci, tei, cireși, frasini, mălini, cu sprijinul celor de la verde.md.

 

„În primul rând, aceasta este o inițiativă de responsabilizare a angajaților noștri, a societății în care trăim.  Este important să fim responsabili atunci când consumăm hârtie, apă, curent electric, să ne gândim și la cât de greu cresc acești copaci și cât de greu este să participi într-un proiect în care trebuie să depui chiar tu efortul pentru a face lucrurile „verzi”. Noi credem că, odată cu participarea noastră la o astfel de campanie , de a crea prima pădure Victoriabank, vor fi și alții care ne vor urma exemplul și vom ajunge să avem un număr cât mai mare de copaci pe cap de locuitor în Moldova. Denumirea parcului este împrumutată din practica pe care o are acționarul nostru Banca Transilvania în România. La ei acest proiect are deja 5 ani, deci au ajuns la versiunea Pădurea Transilvania 5.0. Noi suntem la prima experiență, deci este pădurea 1.0. Felicitări celor de la verde.md pentru ceea ce au făcut ei până acum pentru ecologizare și pentru împădurire. Ne-a făcut o mare plăcere că au fost de acord să ni se alăture în acest parteneriat”- a declarat Bogdan PleșuvescuCEO Victoriabank.

 

Toate persoanele, participante la plantarea Pădurii Victoriabank s-au arătat mulțumite că au putut contribui la înverzirea regiunii Budești, ce nu va fi unica zonă împădurită de „Prima bancă din Moldova”. Acum, acolo unde se obișnuiau să se arunce deșeuri, va răsări o pădure!

Inițiativa lansată de bancă se înscrie în seria de acțiuni, organizate de Victoriabank, întru contribuirea protecției mediului natural și a încurajării voluntariatului.