16 Martie 2018
Echipa Victoriabank, tradițional implicată activ în desfășurarea programului Global Money Week

În cadrul proiectului Săptămâna Internațională a Educației Financiare, organizat la nivel mondial de către organizația Child & Youth Finance International, Victoriabank a participat prin organizarea unui training educațional. În acest an, evenimentul s-a desfășurat sub deviza „Join Global Money Week, because Money Matters Matter”.

La eveniment au fost prezenți elevii școlii ”Ilie Fulga” din Stăuceni, cărora li s-a organizat o excursie prin sediul central al Băncii, urmată de o lecție pe tematica financiară. Pe parcursul trainingului, au fost abordate cele mai importante teme, necesare a fi cunoscute de la o vârstă fragedă, pentru a-și crea în viitor o bază de dezvoltare în domeniul financiar, însușindu-le pe parcurs, în viața de zi cu zi.

 

Elevii au aflat detalii despre apariția primelor monede de schimb, modalitățile de plată cu cardul bancar efectuate în regim contactless și despre păstrarea echilibrului dintre cheltuieli și economisire. La fel, li s-a oferit posibilitatea să completeze o listă a dorințelor cu scopul de a identifica și stabili prioritățile dorințelor sau necesităților în dependență de suma adunată în pușculiță.

 

Astfel, împreună cu specialistul echipei Victoriabank, au planificat bugetul și au stabilit metode de gestionare eficientă a acestuia. În procesul de planificare a bugetului, elevii au constatat că cheltuirea banilor implică responsabilități și că menținerea echilibrului dintre câștig și cheltuieli este foarte important.

 

Victoriabank participă anual la proiectul Săptămâna Internațională a Educației Financiare, marcată de 137 de țări și consideră educația financiară un pas spre un viitor atât a copiilor cât și a țării, promovată de la vârstă fragedă, pentru ca copii și adolescenții de azi să devină consumatori educați sau chiar experți în economie, conștientizând astfel și beneficiile acestui proiect pentru societatea contemporană.