23 Martie 2022
Victoriabank susține campania de educație financiară în Moldova | Global Money Week_2022

#DăSensBanilor -   împreună cu Victoriabank, în cadrul #GlobalMoneyWeek2022

Victoriabank – parte a Grupului Financiar Banca Transilvania susține anual educația financiară a tinerei generații. În perioada 21 – 27 martie 2022, Victoriabank se alătură evenimentului Global Money Week (GMW) Săptămâna Internațională a Educației Financiare, o activitate organizată anual pentru a atrage atenția publicului asupra problemelor educației financiare, conștientizării finanțelor și integrării financiare a tinerilor și copiilor. Evenimentul este coordonat de către Organizația pentru Cooperare si Dezvoltare economica (OCDE).

Sloganul evenimentului din acest an este  ,,Dă sens banilor” 

Cu aceasta ocazie, în data de 23 martie, Sediul Central Victoriabank și-a deschis larg ușile, găzduind, într-o atmosfera relaxantă, peste 40 de elevi ai  Liceului Teoretic ,,Ion Creangă” din Chișinău. În cadrul întâlnirii educative, copiii au avut parte de o excursie prin sediul central al băncii, cât și prin Sucursala nr.3 Chișinău care este cea mai mare sucursală a băncii. Tinerii au fost plăcut surprinși de echipa de conducere a Victoriabank

Bogdan Pleșuvescu – Presedinte, Vasile Donica - Vicepreședinte, Sorin Șerban - Vicepreședinte,  Vitalie Cornicuc - Vicepreședinte, Elena – Ionela Maloș – Vicepreședinte, care au acceptat provocarea de a prelua rolul de traineri  ai GlobalMoneyWeek_2022.

Liceenii curioși, au acordat întrebări dintre cele mai diverse, de la ideea cum se alimentează un bancomat cu bani, cum poate fi identificată o bancnotă falsă, cum să gestionezi inteligent banii etc. J

Totodată, elevii au urmărit procesul de efectuare a operațiunilor la ghișeu, au învățat despre cele mai inovative modalități de plată, au fost familiarizați  cu banii, valoarea acestora, cum pot fi cheltuiți cu responsabilitate, investiți sau donați în scop caritabil.

Victoriabank își propune să contribuie la educația financiară în rândul copiilor și al tinerilor și să-i inspire să își dezvolte treptat cunoștințele, abilitățile și comportamentele de care au nevoie ca să ia decizii financiare eficiente.

Victoriabank #CuPoftăDeEducație #GlobalMoneyWeek2022 #GMW2022