23 Iulie 2020
ODIMM și VICTORIABANK și-au resetat relațiile de parteneriat

Fondul de Garantare a Creditelor (FGC) gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și BC „VICTORIABANK” S.A. și-au resetat relațiile de parteneriat.

 

Cele două instituții au semnat un nou contract de colaborare, prin care a fost reglementat procesul de acordare a garanțiilor financiare de către ODIMM întreprinderilor mici și mijlocii, care vor să acceseze credite bancare și nu dispun de suficient gaj.

 

Potrivit prevederilor contractuale, acordarea garanțiilor se implementează conform mecanismului de garantare cu scopul de a spori accesul IMM-urilor la credite. Astfel, BC „VICTORIABANK” S.A. va putea oferi IMM-lor cele mai actuale produse de garantare gestionate de FGC, beneficiind de cele mai avantajoase condiții, precum și de o procedură simplificată de acordare și executare a acestora. În context, ODIMM și VICTORIABANK au organizat un seminar de instruire  pentru a informa angajații instituției bancare despre noile produse de garantare, oferite de FGC și condițiile simplificate de oferire a garanțiilor financiare.

FGC este singurul fond de garantare a creditelor din Republica Moldova care are misiunea de a asigura accesul la finanțare pentru întreprinderile autohtone prin emiterea garanțiilor financiare.

 

Până în prezent, prin intermediul FGC au fost acordate 416 garanții financiare în sumă de 156,3 milioane lei, care au facilitat acordarea creditelor în sumă de 461,1 milioane lei și au generat investiții în economie în valoare totală de 678,7 milioane lei.