30 May 2023
Victoriabank: O forță dinamică în peisajul bancar moldovenesc!

Dorim să împărtășim cu voi un mesaj important din partea presei române referitor la noi. Suntem identificați ca unul dintre cei mai importanți și dinamici jucători din piața bancară a Republicii Moldova.

Într-o prezentare detaliată la secțiunea FinEco Moldova LaZi, atenția asupra #Victoriabank, ne-a evidențiat prin conexiunile puternice la transformările și cerințele bankingului viitorului.

Citiți articolul, în întregime aici

Nu este o coincidență faptul că facem parte din Grupul Banca Transilvania, un grup financiar de mare succes și lider în România în domeniul bancar și nu numai. În acest context, nu este de mirare că există sinergii puternice între Victoriabank și piețele din România, atât în domeniul financiar, cât și în alte domenii. Suntem mândri să anunțăm că suntem singura bancă unde transferurile de bani între Republica Moldova și România pot fi realizate în doar 2 ore. La restul băncilor, acest proces durează de obicei două zile.

Performanța noastră ca instituție bancară se reflectă și în contribuția noastră la rezultatele consolidate ale Grupului Banca Transilvania. Dacă ne uităm la cifrele din 2022, putem observa că Victoriabank este al doilea cel mai mare contribuitor la profitul grupului (după Banca Transilvania, care este cea mai mare bancă din România).

Victoriabank este un organism agil, tânăr, cu mari aspirații. În prezent, echipa noastră numără 1.102 de angajați (conform datelor din rapoartele noastre), mulți dintre ei și-au început cariera chiar aici, la noi. Avem o medie de vârstă de doar 34 de ani. Atragem oameni în special datorită mediului de lucru și dezvoltării pe care o oferim. Suntem mândri să anunțăm că am câștigat distincția Top Angajator în 2022, bazată pe rezultatele studiului „Employer Brand Perception Survey 2022”. Am obținut această distincție și în 2021. Suntem singura bancă din Moldova care a primit acest premiu!

Planurile noastre de dezvoltare sunt la fel de ambițioase. Recent, am realizat o achiziție spectaculoasă la finele primului trimestru. Consiliul de Administrație al BC Victoriabank SA a aprobat achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de către Banca Comercială Română SA în capitalul social al Banca Comercială Română Chișinău SA, semnarea contractului având loc în 29 martie 2023.

Finalizarea tranzacției va avea loc după îndeplinirea procedurilor legale și a condițiilor contractuale. După finalizarea tranzacției, Banca Comercială Română Chișinău SA va deveni o filială a Grupului Banca Transilvania. Suntem încântați de această oportunitate și suntem siguri că această achiziție va consolida și mai mult poziția noastră pe piața financiară din Republica Moldova și România.

Suntem bucuroși că suntem recunoscuți drept o bancă dinamică, conectată la nevoile viitorului și că facem parte dintr-un grup financiar de succes. Ne vom continua eforturile pentru a oferi servicii bancare de înaltă calitate, inovatoare și eficiente, în beneficiul clienților noștri și al piețelor financiare din ambele țări.

Mulțumim presei române pentru interesul și sprijinul acordat Victoriabank. Continuăm să ne concentrăm pe obiectivele noastre de dezvoltare și suntem dedicați în a ne îmbunătăți constant serviciile pentru clienți. Împreună, construim viitorul bancar al Moldovei și României.


Cu gratitudine,

Victoriabank