9 August 2022
Rezultatele financiare Victoriabank la 30 Iunie 2022

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, Victoriabank continuă cu succes implementarea activităților menite să susțină dezvoltarea economică a Moldovei.  Prin activităţile sale, dedicate clienţilor şi grija faţă de angajaţi, banca a continuat să contribuie la consolidarea sectorului bancar din ţară, înregistrând rezultate pozitive.


Victoriabank investește în digitalizarea și modernizarea produselor și serviciilor:

 • Achiziționarea echipamentelor noi și moderne de personalizare a cardurilor, unice în țară, la moment, în conformitate cu strategia Victoriabank go green”. Noua tehnologie aduce numeroase beneficii clienților Victoriabank: (i) crește termenul de valabilitate pentru carduri; (ii) sporește calitatea personalizării cardurilor; (iii) apare posibilitatea personalizării unor carduri Eco în conformitate cu tendința mondială de protejare a mediului înconjurător; (iv) se mărește viteza de producere a cardului, ceea ce permite livrarea acestuia în Chișinău chiar în ziua depunerii cererii de emitere. 
 • Lansarea noului produs Credit Express Online - credit 100% online, dedicat clienților Victoriabank, care au semnătură electronică. Clienții pot solicita până la 300 000 lei, fără gaj, pe o perioadă de până la 5 ani, fără a se deplasa la bancă pentru depunerea cererii de credit, semnarea contractului, sau pentru ridicarea banilor. Banii sunt primiți direct pe contul solicitantului și pot fi gestionați prin aplicația VB24.
 • Lansarea portofelului electronic Apple Pay: cel mai așteptat de clienții noștri.
 • Emiterea serviciului nou pentru clienții Victoriabank: Send to friend – care permite expedierea banilor către un prieten fără a-i cere numărul cardului bancar. Deținătorii cardurilor Victoriabank pot transmite mijloace bănești simplu și rapid, la un click distanță, prin intermediul aplicației VB24 Mobile, fără a deține numărul cardului beneficiarului.
 • Modernizarea serviciului Cash-Out by Code (retragerea banilor la bancomat fără utilizarea cardului, folosind doar codul de bare) și implementarea unei noi funcționalități Cash-In by Code - depunerea banilor la bancomat doar prin generarea în VB24 a unui cod de bare.
 • Victoriabank continuă procesul de îmbunătățire și dezvoltare a bankingului alternativ și a soluțiilor de self-service, modernizând rețeaua de bancomate. Au fost achiziționate 100 de ATM-uri de ultimă generație, unice pe piața din Republica Moldova, menite să satisfacă în mod eficient cerințele mereu în creștere ale consumatorilor.
 • Extinderea funcției Cash-In la ATM-urile Victoriabank. Începând cu luna iulie curent, s-a adăugat funcționalitatea de alimentare a contului în valuta națională românească - RON.
 • Potrivit rezultatelor de anul trecut, Victoriabank este lider între băncile mari din țară pentru trei indicatori principali din domeniul digitalizării. Sub motto-ul #CashLess, la Victoriabank au fost înregistrate: 
 • cel mai mare număr al tranzacțiilor digitale (fără numerar) din totalul operațiunilor Victoriabank;
 • cea mai mare valoare a operațiunilor digitale;
 • cea mai mare medie de operațiuni lunare cu un card activ.


Victoriabank este „Alături de Moldova, alături de fiecare”

Victoriabank își reconfirmă angajamentul de a fi un pilon de sprijin pentru societate, fiind alături de fiecare cetățean al Republicii Moldova.

 • În martie 2022, Victoriabank a lansat o amplă campanie socială pentru întreaga țară – “Alături de Moldova, alături de fiecare”, cu un buget de cel puțin 10 milioane de lei, care va fi implementată până la sfârșitul anului curent.
 • A devenit o tradiție ca Victoriabank să susțină copiii aflați în dificultate și să sprijine activitățile organizației Copil Comunitate Familie (CCF Moldova), care are drept scop acumularea fondurilor pentru realizarea misiunii de a susține copiii să crească alături de părinții lor, acasă. Și în acest an, Victoriabank a dublat suma adunată în cadrul campaniei „Povești de acasă”.
 • În perioada martie - iunie, Victoriabank a oferit peste 3 milioane de lei utilizatorilor de carduri sociale sub formă de cashback și bonusuri pentru deschiderea cardurilor, în promoția la carduri sociale, din cadrul campaniei „Alături de Moldova, alături de fiecare”.
 • Victoriabank este în continuare alături de antreprenorii din Moldova prin campania Eu sunt IMM”, inclusiv prin intermediul campaniei de susținere a producătorilor autohtoni, inițiate în 2020, cu genericul #CumpărăDeLângăTine. Banca oferă produse și servicii, țesute sub nevoile oamenilor de afacere din Moldova: conturi gratuite și pachete cu preț fix și operațiuni nelimitate, platforma digitală VB24 Business – dedicată clienților, persoane juridice, cu o gamă largă de operațiuni, printr-un singur click.
 • Printre campaniile derulate în cadrul inițiativei sociale se numără și campania „Plăți valutare interbancare cu doar 25 Euro / USD”. Campania are ca scop susținerea mediului de afaceri din Moldova, prin care banca oferă un tarif unic, pentru plățile electronice în valută străină, aplicat IMM-urilor.


Suport cetățenilor refugiați din Ucraina

 • Victoriabank a întreprins un șir de măsuri urgente pentru susținerea cetățenilor ucraineni, care au ajuns pe teritoriul Moldovei.
 • Victoriabank a făcut eforturi considerabile și a achiziționat de la aproximativ 1.000 de cetățenii ucraineni peste 12 milioane de hrivne (aproape 7 milioane de lei). Schimbul valutar a fost efectuat exclusiv la cursul Băncii Naționale a Moldovei.


Victoriabank este #CuPoftăDePromoții

 • Happy Hour Business – schimb valutar la curs oficial pentru IMM-uri, doar la Victoriabank. Zilnic, de luni până vineri, între 13:00 și 14:00, clienții IMM, care dețin Pachetul Nelimitat sau Contul Primul An Gratuit (CPAG) au posibilitatea să facă schimb valutar la cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei, din ziua respectivă, online, direct din VB24 Business.
 • Livrarea Gratuită a cardurilor noi pentru toți solicitanții
 • Trăiește memorabil cu Victoriabank și Mastercard standart. Mii de clienți noi, care au solicitat un card nou Mastercard au primit premii garantate la deschiderea cardului. Sute de clienți au câștigat premii intermediare – seturi pentru BBQ. Iar 10 de norocoși au mers împreună cu un membru al familiei într-o excursie memorabilă în Transfăgărășan. Tate persoanele care și-au deschis un Mastercard, în perioada promoției, au beneficiat de emitere, deservire și livrare gratuită a cardului.
 • În perioada 15 martie – 30 iunie 2022, posesorii cardurilor sociale au beneficiat de recompense bănești în cadrul campaniei naționale „Alături de Moldova, alături de fiecare”
 • 10% cashback la plata prin VB24 a facturilor pentru serviciile comunale;
 • 10% cashback pentru achitările făcute în farmacii;
 • Bonus garantat de 200 de lei pentru clienții noi la deschiderea unui card social.
 • În perioada 1 mai – 31 august2022, –clienți IMM ai Victoriabank, beneficiază de o super ofertă. Indiferent de suma plății, abonații noi sau deja existenți ai pachetelor de cont curent marca Victoriabank – Contul Primul An Gratuit CPAG și Pachet Nelimitat, beneficiază de tarif unic de doar 25 EUR/ USD la plățile efectuate în valută străină: EUR, USD, RON, GBP, CHF prin VB24 Business.
 • Victoriabank și Ria Money Transfer au lansat  o super ofertă cu „gust de premii” pentru cei mai fideli clienți! În perioada 1 mai – 31 iulie 2022, transferurile cu Ria primite în contul curent sau pe card, în valoare de minim 3.500 de lei, prin platforma de transfer online de la Victoriabank – T2A au adus garantat 50 de lei cashback pe contul clienților Și aceasta nu e tot! 3 dintre cei mai norocoși clienți, care au respectat condițiile mai sus enumerate, au primit premii în valoare de 3000 de lei, fiecare.
 • Victoriabank a lansat o ofertă pentru creditul imobiliar care a durat până pe 15 iunie 2022 și a oferit mai multe premii:
 • premiu garantat în valoare de 500 de puncte STAR
 • tombolă cu 10 premii a câte 10.000 de lei fiecare (transferate sub formă de puncte STAR pe contul câștigătorului până pe data de 22 iulie 2022).
 • Victoriabank în colaborare cu Visa, partenerul exclusiv de servicii de plată pentru evenimentele FIFA din întreaga lume, în perioada 15 mai – 15 octombrie.2022,oferă multiplele cadouri lunare, inclusiv calatorii la Doha, care includ bilete la semifinala/finala Campionatului Mondial de Fotbal 2022 și alte beneficii de cazare la un hotel de 5 stele,în schimbul plăților cu un card Visa de la Victoriabank.


Rezultatele financiare la 30 Iunie 2022

 • Activele Victoriabank au constituit 16,5 miliarde de lei la finalul trimestrului II a acestui an. Cota de piață a băncii, conform activelor totale, a constituit 13,7%, iar banca s-a poziționat pe locul 4 în sectorul bancar;
 • Portofoliul de depozite, clienți persoane fizice și juridice, a constituit 12,2 miliarde de lei. Cota de piață a Victoriabank la depozite clienți persoane fizice și juridice a înregistrat nivelul de 14,3%, după mărimea portofoliului, banca plasându-se pe locul 4 pe piață;
 • Portofoliul de credite clienți persoane fizice și juridice la data de 30 Iunie 2022 a însumat peste 5,6 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 10,3% față de început de an.
 • În perioada analizată, indicele de rentabilitate a capitalului Băncii (ROE) a înregistrat nivelul de 17,3%, iar cel de rentabilitate a activelor (ROA) a constituit 3,5%.
 • Profitul net al Victoriabank în 6 luni ale anului 2022 a constituit 295 milioane lei.
 • Conform situației la sfârșitul perioadei de raportare, banca își desfășoară activitatea prin intermediul a 30 de sucursale și 42 de agenții în toată țara.
 • Victoriabank este în continuare în fruntea clasamentului Dealerilor Primari, oferind servicii de intermediere pe piaţa valorilor mobiliare de stat.


Despre Victoriabank

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, iar în 2019 plățile cu Garmin Pay. Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță, prin: VB24 WebVB24 Mobile, iar persoanele juridice prin VB24 Business

Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa în ceea ce privește securitatea plăților digitale.


Informații

office@vb.md


Declarație generală privind răspunderea

Informațiile conținute în prezentul document nu au fost verificate în mod independent și poate conține declarații anticipative bazate pe previziuni și estimări. Totodată, informațiile expuse nu trebuie considerate drept garanții a performanțelor viitoare.

Declarațiile anticipative reflectă doar punctul de vedere a B.C ”Victoriabank” S.A. de la data prezentului document, iar Banca nu își asumă să revizuiască sau să actualizeze declarațiile anticipative.

Informația prezentată în documentul de față urmează a fi utilizată cu prudență și bună-credință, în strictă conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Acest comunicat de presă este publicat de către Banca Comercială ”Victoriabank”, o instituție financiar-bancară ale cărei activități sunt reglementate și supravegheate de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF).