About us

VB Talks | Podcast by Victoriabank | Dana Ciobanu & Victor Țurcan

Bun venit la VB Talks by Victoriabank! La ediția 27 a podcastului VB Talks, moderatoarea acestuia, Dana Ciobanu, vă invită într-o călătorie captivantă prin lumea bancară alături de invitatul nostru special.

Președintele CA Victoriabank, domnul Victor Țurcan!

Aflați în premieră detalii despre constituirea primei bănci comerciale din Moldova și multe secrete din viața bancherilor.


Audiție și vizionare plăcută!

Sumar

00:00 - Intro

02:10 - Ce vise a avut Victor Țurcan de mic copil? A visat să fie bancher?

03:40 - Cum l-au prins anii 89-90, anii renașterii naționale? Ce decizii a trebuit să ia atunci?

06:50 - Cum a venit ideea de a crea prima bancă comercială din Republica Moldova, cum a fost acumulat capitalul statutar și în ce mod la sfârșitul primului an financiar acționarii și-au primit dividendele promise de 7%?

12:10 - Despre regimul de economie strictă din prima perioadă: „Când mergeam la București și iarna dormeam în mașină”.

12:50 - În primul an de la fondarea băncii echipa era constituită din cinci persoane. Cum au fost alese acestea, ce anume a consolidat echipa?

14:30 - Au fost și cazuri de ingerință autoritară în activitatea băncii din partea guvernului. Cum s-au încheiat?

19:00 - Una din activitățile principale ale unei bănci care aduce venituri este creditarea. Pe timpurile când justiția nu se ocupa de datornici, cum făcea față Victoriabank riscurilor de a nu-și recupera banii?

20:45 - Jungla anilor 90... Cum s-a dat „verde” la Moscova primei bănci comerciale din Moldova?

26:00 - Ce înseamnă să fii bancher astăzi?

28:10 - Ce crede Victor Țurcan despre educația financiară actuală a societății noastre? „S-a schimbat cardinal! Dacă înainte a fi bancher era doar un vis și nu știam nimic despre această profesie, acum tineretul este implicat foarte activ în procesele financiar-economice.”

30:45 - E greu să fii bancher? Calitățile pe care trebuie să le aibă un bancher adevărat

33:20 - Din copilărie încep toate. Ce calități i-a cultivat familia lui Victor Țurcan în copilăria și adolescența sa din Sculeni, Ungheni? Ce studii superioare a făcut în consecință?

39:00 - Ce oameni au avut un impact major în alegerile făcute pe parcursul vieții? „Mulți bancheri din băncile românești ne-au ajutat foarte mult!”

42:00 - Este Victor Țurcan un lider dur? „Le spuneam colaboratorilor că în bancă trebuie să fie cinstiți ca în biserică și asta a dus la succes!”

44:25 - Victoriabank se poate mândri cu pionieratul său în multe realizări tehnologice. De exemplu, a fost prima bancă care a introdus cardul de credit... Cum a fost „adusă Visa” în Moldova?

49:15 - „Noi am format 1400 de locuri de muncă fără ajutorul statului”

50:30 - Despre tehnologii: „Noi vrem să ajungem la performanța în care clientul să nu mai aibă nevoie să vină la bancă pentru a ne accesa serviciile.”

52:40 - Venirea la Victoriabank a unui acționar major precum este cel mai mare grup financiar din România, Banca Transilvania, a fost un vis al lui Victor Țurcan. Din ce motiv?

54:45 - Cum e Victor Țurcan în calitatea sa de bunic?

57:20 - Poate avea un bancher prieteni adevărați?

58:00 - Ce le dorește președintele Consiliului de Administrație Victoriabank angajaților și clienților cu ocazia aniversării băncii și a sărbătorilor de iarnă?

Poți asculta podcastul VB Talks și pe:

Nu uita să te abonezi ca să nu pierzi nicio ediție a VB Talks! De asemenea, poți să le descarci pentru a le urmări oricând și oriunde, chiar și când nu ai acces la internet.

Ah, da! Vom aprecia orice susținere, prin comentarii, Like și Share. Sunt binevenite orice sugestii și recomandări! :)