25 AUGUST 2023
Aviz adresat clienților persoane fizice referitor la închiderea conturilor inactive

Stimați clienți,

Dorim să vă informăm despre închiderea tuturor conturilor clienților persoane fizice care nu au efectuat tranzacții începând cu 31 august 2022.

La Victoriabank evaluăm periodic activitatea clienţilor pentru a le identifica pe cele care nu sunt utilizate de către aceștia, în special conturile care în ultimele 12 luni nu au înregistrat operaţiuni (numite în continuare ”Conturi inactive”).

În condițiile în care menţinerea în stare operaţională a conturilor produce eforturi suplimentare de evidenţă și raportare, începând cu data de 1 noiembrie 2023 vom recurge la închiderea Conturilor inactive definite mai sus, după caz, și a tuturor produselor/serviciilor conexe (a relației de afaceri), în conformitate cu prevederile art. 2.10.2. p. (c) , sectiunea II.10 Cap. II a Condiţiilor Generale de Afaceri ale Victoriabank, aplicabile PERSOANELOR FIZICE (CGA 4.3).

Menționăm că soldurile care depășesc valoarea de  100 MDL sau echivalentul acestei sume pot fi ridicate de către dvs. sau pot fi virate în alte conturi până în 31 octombrie 2023, prin intermediul aplicației VB24 sau în intervalul orelor de lucru la orice subdiviziune Victoriabank. Toate soldurile conturilor închise care nu depășesc suma de 100 MDL vor fi reținute de bancă cu titlu de comision de închidere a contului, în conformitate cu tarifele în vigoare ale băncii. Soldurile care depășesc suma menționată anterior, diminuate cu valoarea comisionului de închidere a contului, în conformitate cu tarifele în vigoare ale băncii, vor fi transferate în conturi interne ale băncii, la solicitarea dvs.

Procedurile de închidere nu se vor aplica pentru clienții care:

  • au cel puțin un cont curent activ și/sau un cont de card deschis în cadrul Victoriabank;
  • dețin credite, depozite, valori mobiliare;
  • au conturile indisponibilizate  (cu excepția cazurilor aferente sechestrelor aplicate în cadrul procedurilor de executare silita,  cu  limitele de valoare si termen ale acestora,  stabilite  la decizia băncii).

De asemenea, vă anunțăm că toate conturile curente închise nu vor mai putea fi utilizate și/sau redeschise ulterior. Dacă doriți să mențineți conturile curente ce pot fi închise, vă rugăm să efectuați cel puțin o operațiune pe cont până la 31 octombrie 2023.

Pentru orice informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la orice subdiviziune Victoriabank sau puteți să ne contactați la adresa feedback@vb.md.


Cu drag,

Echipa Victoriabank.