16 FEBRUARY 2023
Folosește autentificare în 2 pași pentru VB24

Atunci când ai de a face cu informațiile personale pe internet, vrei să-ți protejezi conturile cât mai bine.

Folosește autentificare în 2 pași pentru VB24. 2FA (2-factor authentification) este o metodă suplimentară de securizare a contului digital, ce presupune existența unei parole dinamice, ca o a doua parolă, spre confirmare! Dovedită de a evita atacurile cibernetice obișnuite.

În primul rând, pentru a face logare, un utilizator va introduce numele de utilizator (numele de identificare) și parola (clasică stabilită inițial). Pentru a confirma că tu ești beneficiarul real al contului, în loc să obții acces imediat, ți se va cere să furnizezi și o altă informație suplimentară *parola dinamică  (SMS OTP).

Parolă dinamică (SMS OTP) = cod unic cu valabilitate limitată, generat la momentul solicitării și reprezintă măsura suplimentară de securitate!

Ți se va expedia un sms cu un cod de securitate din 6 caractere, care necesită a fi introdus în căsuța de autentificare.

Dacă să spunem după o zi cineva încearcă să folosească acel cod pentru a-ți accesa contul, va descoperi că nu poate, deoarece codul a expirat.

IMPORTANT: Nu oferi parola unică OTP nimănui, nici angajaților băncii.

De ce ai nevoie de autentificarea cu doi factori?

Principalul motiv pentru care ar trebui să folosești verificarea în doi pași este să te protejezi. Prin folosirea acestui nivel suplimentar de protecție îngreunezi accesul persoanelor neautorizate la identitatea ta online și la datele tale personale, și financiare.

 

Fii vigilent, prudent, iar cel mai important informat!

Victoriabank,

#CuPoftăDeSiguranță