4 JULY 2023
AnyDesk

Atunci când infractorii îți solicită să instalezi un program de acces la distanță pe telefonul sau calculatorul tău, fie el AnyDesk sau TeamViewer, fii precaut și nu le acorda încredere necondiționată.

Infractorii adesea recurg la astfel de tactici pentru a obține acces neautorizat la dispozitivul tău. Odată ce programul de acces la distanță este instalat, ei obțin control total asupra dispozitivelor tale. Aceasta poate duce la furtul datelor personale, inclusiv informații financiare precum date de card și credențialele de logare în VB24, parole de la alte aplicații, contacte și alte informații confidențiale. Ca urmare, riști să devii victimă a fraudelor financiare, furtului de identitate sau a altor activități ilegale.

În plus, instalarea unui program de acces la distanță poate permite infractorilor să instaleze și alte programe malware pe dispozitivul tău. Acest lucru poate duce la interceptarea corespondenței, înregistrarea apelurilor, fotografierea sau înregistrarea video fără cunoștința ta și chiar utilizarea dispozitivului tău ca instrument pentru atacuri cibernetice împotriva altor sisteme.

Prin urmare, fii vigilent și nu instala programe de acces la distanță dacă nu ai încredere deplină în sursă și dacă nu știi că este o acțiune legitimă și necesară. Și nu uita, angajații Băncii nu-ți vor cere NICIODATĂ să instalezi un program pentru control asupra dispozitivului tău.