Despre noi

Facem totul împreună, ne ajutăm reciproc și acceptăm provocările profesionale, pentru că noi suntem #oameniidelavictoriabank.

VB Talks | Podcast by Victoriabank | Dana Ciobanu & Angela Paraschiv

Sumar

Când am putea scăpa de pandemia de COVID-19? Cum să ne protejăm mai bine de infectarea cu noul tip de coronavirus? Cum ne putem consolida sistemul imunitar? Unde se pot recupera oamenii care au fost bolnavi? Răspunsurile la aceste și alte întrebări, sfaturi și multe informații utile aflați de la invitata noii ediții a podcastului VB Talks, realizat de Victoriabank. Este vorba despre medicul epidemiolog Angela Paraschiv, conferențiar universitar, șefa Disciplinei Epidemiologie din cadrul Departamentului Medicină Preventivă al Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu". 


00:00 Început

00:05 Prezentarea invitatei

01:16 De ce este necesar să respectăm o serie de reguli pentru a nu ne infecta cu noul tip de coronavirus?

02:06 Când s-ar putea încheia pandemia? De ce apar noi mutații și noi valuri de infectare?

06:37 Cât de mult vrea populația Republicii Moldova să scape de COVID-19? Efectul declarațiilor contradictorii despre COVID-19

10:43 Cele mai bune metode de luptă contra noului tip de coronavirus. Care sunt acestea? De ce nu funcționează întotdeauna?

13:09 Care sunt țările ce au luptat cel mai eficient împotriva COVID-19? De ce în țările democratice este mai greu să gestionezi pandemia?

15:25 Virusul și „defectele” acestuia. De ce un vaccin își poate pierde din eficacitate? Cum poate fi explicat numărul mare de oameni infectați cu varianta Omicron?

19:16 Cum pot fi protejați copiii?

20:31 De ce este bine să ne vaccinăm? „Mituri” despre vaccin. Despre mobilizarea fără precedent în procesul de dezvoltare a vaccinurilor contra COVID-19

27:05 În ce condiții sunt păstrate vaccinurile în Republica Moldova? Cine monitorizează valabilitatea serurilor?

31:40 Va trebui oare să ne vaccinăm periodic împotriva COVID-19? Cine va trebui totuși să se imunizeze periodic? Va fi contra plată?

34:14 Despre recuperarea post-COVID-19. Cum și unde se pot recupera foștii pacienți?

37:17 Ce mai putem face pentru a ne proteja de infectare? Cum ne putem consolida sistemul imunitar?

42:05 Despre anularea unor restricții impuse anterior

44:14 Care sunt cele mai importante lecții învățate în timpul pandemiei de COVID-19?

45:48 De unde ne informăm corect despre COVID-19, vaccinare etc.Poți asculta podcastul VB Talks și pe:

Nu uita să te abonezi ca să nu pierzi nicio ediție a VB Talks! De asemenea, poți să le descarci pentru a le urmări oricând și oriunde, chiar și când nu ai acces la internet.

Ah, da! Vom aprecia orice susținere, prin comentarii, Like și Share. Sunt binevenite orice sugestii și recomandări! :)