Despre noi

Facem totul împreună, ne ajutăm reciproc și acceptăm provocările profesionale, pentru că noi suntem #oameniidelavictoriabank.

Podcast VB Talks. Dana Ciobanu & Eugen Doga

Bun găsit la o nouă ediție a VB Talks by Victoriabank. Invitatul celui de-al șaptelea episod al podcastului VB Talks este maestrul Eugen Doga. Renumitul și îndrăgitul compozitor s-a născut într-un sat din stânga Nistrului, Mocra, raionul Râbnița. Mai apoi, când a venit vremea, „copilul cu țărână sub unghii” a pornit, desculț, spre Chișinău, cu gândul la o școală de meserii, pentru a fi de ajutor mamei sale, care vânduse un covor pentru ca băiatul să poată merge la studii. A ajuns însă la o școală de muzică pentru că așa a vrut soarta. Asta deși, până atunci, a cântat doar la instrumente muzicale făcută de el. Acum, acea școală de muzică îi poartă numele. Din această ediție a podcastului VB Talks aflați de la Eugen Doga cum erau sărbătorite Crăciunul și Revelionul în satul copilăriei sale, ce tradiții și obiceiuri mai păstrează încă de atunci, ce pasiuni mai puțin cunoscute are maestrul, ce tip de oameni îi plac, ce mesaje are către compatrioți, precum și multe alte detalii curioase. La VB Talks vin oameni care au ce spune, oameni care inspiră!

Sumar

00:00 Început

00:05 Prezentarea invitatului

01:08 De ce Eugen Doga nu prea oferă interviuri?

03:26 „Nu ne ferim de plagiat când vorbim despre mama”, „mama este un infinit” și „Fântâna mamei” avea cea mai gustoasă apă”, spune Eugen Doga

9:39 Mesajul lui Eugen Doga către toată lumea

12:01 De ce în multe piese ale lui Eugen Doga „se simte o nostalgie, o durere”? De ce Eugen Doga nu își sărbătorește niciodată ziua de naștere pe 1 martie?

14:28 Copilărie grea, dar colorată și fericită

17:07 Ce înseamnă sărbătoare în opinia maestrului Eugen Doga? Cum era sărbătorit Crăciunul în satul de baștină al compozitorului

20:12 Tradiții și obiceiuri din perioada sărbătorilor de iarnă, păstrate din copilărie până astăzi

22:43 „Mă consider un bucătar foarte bun, în comparație cu cei care nu pot face nici apă fiartă”. Cum trebuie să fie mămăliga, potrivit lui Eugen Doga, și cum a făcut „o învârtită cu acel miros din copilărie, care a dispărut într-o clipă” la un post de televiziune din Rusia. De ce nu spală vesela?

26:31 De ce Eugen Doga a spus anterior că nu știe ce înseamnă dragoste, talent, inspirație și că rezultatele obținute de el se datorează doar muncii, efortului depus și că totul se întâmplă în viață pentru așa a trebuit să fie…

47:02 Despre cartea autobiografică „Viața mea așa cum a fost să fie”, apărută recent la Editura Cartier din Chișinău. De ce o editură din Rusia nu a vrut să o publice?

52:07 „Eu nu am avut obstacole în viață”

53:43 Avantajele pandemiei. „Această perioadă a fost pregătită pentru mine”

57:33 Locul în care Eugen Doga se simte cel mai bine

58:15 De ce Eugen Doga spune că filmele lui „s-au terminat”

1:03:53 Oamenii care îi plac lui Eugen Doga

1:05:15 „Depresia mă paște tot timpul, dar eu încerc să ies din această stare, pentru că această „doamnă” este foarte periculoasă”

1:06:35 „Să primim viața așa cum este și să ne bucurăm că o avem" 

Poți asculta podcastul VB Talks și pe:

Nu uita să te abonezi ca să nu pierzi nicio ediție a VB Talks! De asemenea, poți să le descarci pentru a le urmări oricând și oriunde, chiar și când nu ai acces la internet.

Ah, da! Vom aprecia orice susținere, prin comentarii, Like și Share. Sunt binevenite orice sugestii și recomandări! :)