despre #OameniidelaVictoriabank

Acestia sunt oamenii cu care ne mandrim.

#OameniiDeLaVB_Episodul_16/2023|#ExtraInterviu cu Victoria Șuletea | RM IMM

Victoriabank Victroia Suletea

Întrebare 1: Victoria, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o persoană sinceră, deschisă oamenilor și noilor provocări, dedicată, comunicabilă și flexibilă situațiilor dificile. Apreciez problemele și crizele pentru lecțiile care mi le oferă. Am ajuns aici datorită oamenilor care au crezut în mine la început de drum, căror le rămîn recunoscătoare și depun efort pentru a evolua în continuare.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în peste un an de activitate profesionala?

Răspuns: Deși nu sunt de mult timp alături de familia VB, continui să muncesc ca să ajung un manager în care clienții găsesc încredere și siguranță. Momentele cheie sunt provocările pe care le prezintă oamenii, companiile, proiectele și ideile de business, fiecare întîlnire unde cu perseverență și demnitate prezentăm imaginea băncii în scopul de a construi colaborări durabile. Și nu în ultimul rînd ceea ce a contat pentru mine întotdeauna sunt oamenii cu care formăm echipă zi de zi. Sunt mândră ca fac parte din echipa Victoriabank.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Deși am studiat trei domenii, m-am regăsit după facultate în domeniul financiar-bancar. Am debutat în carieră cu deservirea la ghișeu avansînd în scurt timp la creditare retail în altă instituție bancară, privind în ansamblu tot mecanismul de deservire a clienților. În același timp am continuat studiile de master. Experiența unui RM IMM în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank, a început cu mult entuziasm și ambiție. Strategia și abordarea pe care am întîlnit-o aici mi-a fost foarte aproape, deoarece 5 ani am fost studenta unei facultăți din Romania. Am muncit foarte mult, am absorbit cunoștințele specialiștilor din calea mea, am știut să-mi ascult clienții și să le vînd produsele potrivite necesităților. Niciodată nu mi-a fost frică să ofer întrebări și să accept provocări, cea mai captivantă fiind Sucursala 10 Ungheni.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Nu e corect să avem prea multe așteptări, orice început presupune foarte multă muncă, răbdare și dăinuire. Fii pregătit să înveți continuu, să evoluezi o data cu schimbările din domeniu și nu renunța niciodată să crezi în tine. Dacă ești suficient de ambițios neapărat vei ajunge la scopurile propuse. Și nu uita: oamenii pot mult mai mult decît își pot imagina! 😃

Întrebare 5: Victoria, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Victoria în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: În timpul liber în primul rind sunt mama, am un copil care are nevoie de mine și cel mai mult de iubirea și atenția mea. Încerc să fiu un părinte grijuliu și un exemplu de femeie demnă pentru fiul meu. Familia și educația unui copil e încă o provocare pe care am acceptat-o cu plăcere. Trăim o perioadă imprevizibilă, în care am învățat să petrecem timpul liber alături de cei dragi, pentru a le oferi căldura noastră, de aceea vizităm des părinții. Sunt recunoascătoare pentru oamenii care îmi sunt alături – o adevărată valoare. Una din pasiunile mele a rămas pînă în present aranjarea buchetelor comestibile, o modalitate de a antrena imaginația și a oferi surprize originale.

#OameniiDeLaVB_Episodul_15/2023|#ExtraInterviu cu Renata Buliga

Victoriabank Renata Buliga

Întrebare 1: Renata, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Călătoria mea la Victoriabank a început trei ani în urmă, în vara anului 2020. M-am mutat de câteva luni în Barcelona, fără intenția de a reveni în Moldova la acel moment, dar pandemia a avut alte planuri 😃 și în doar 2-3 săptămâni am revenit si m-am angajat aici, la Victoriabank. Având și alți membri în familie care au lucrat mulți ani în domeniul bancar, aveam convingerea că nu este chiar cel mai creativ domeniu și s-ar putea să nu fie o alegere potrivită mie. În scurt timp, colegii mei din echipa de Marketing mi-au dat de înțeles că nu am deloc dreptate 😃 și marketingul de banking poate fi foarte creativ, non-conformist și dinamic.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 00 ani de activitate profesionala?

Răspuns: Sunt mai multe momente care le-as evidenția, au fost multe lansări de proiecte care au fost marcante atât ca proces de creație, cât și ca impactul care l-au avut. În echipa noastră nu există momente în care să ne plictisim, facem totul la maximă implicare și tindem spre rezultate pe măsura.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Parcursul meu în graphic design a fost unul divers și fiecare etapa si-a avut importanta sa. Alegerea Facultății de Design a fost una mai mult întâmplătoare, dar sunt foarte recunoscătoare pentru ea și pot spune că a fost o adevărată aventură. Contează mult tendința de a evolua în permanență, deschiderea față de feedback-ul oamenilor cu care lucrezi, răbdarea și comunicarea eficientă în echipă.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Cred că este important să iți creezi propriul traseu profesional. Design-ul este un domeniu foarte vast, care se extinde de la an la an, și sunt foarte multe opțiuni pe care poți merge. Important e sa înveți cât mai mult, nu doar din cursuri/universitate dar și din practică, și să alegi nișa care iți va da cele mai multe posibilități de manifestare a potențialului tău.

Întrebare 5: Renata, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Renata în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: În timpul liber îmi place să îmi petrec timpul cu oamenii dragi. Un weekend ideal ar fi cel petrecut într-o călătorie la o destinație noua sau hiking în munți, pasiune descoperită recent. Îmi place mult și fotografia, căreia tot timpul îmi promit ca o sa ii acord mai mult timp „începând de luni”😃.

Dragă Renata, ne bucurăm că faci parte din echipa #OameniiDeLaVictoriabank și îți admirăm ambiția și optimismul. 💛 Ești o sursă de creatitivate inepuizabilă și am știut din prima zi că vei fi persoana potrivită la locul potrivit.

#OameniiDeLaVB_Episodul_14/2023|#ExtraInterviu cu Lucia Ichim

Victoriabank Lucia Ichim

Întrebare 1: Lucia, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:Sunt o persoană activă, comunicabilă, responsabilă și ambițioasă, ceea ce îmi aduce avantaje în interacțiunea cu ceilalți. Capacitatea mea de a comunica cu ușurință și de a înțelege nevoile clienților mă ajută să găsesc un teren comun cu oamenii cu care interacționez zilnic. Aceste abilități m-au ajutat să construiesc o carieră frumoasă pe plan profesional. Cel mai mult îmi place să mă aflu în mijlocul oamenilor și să interacționez cu ei și consider că succesul în orice domeniu are la bază o bună comunicare. Experiența mea la Victoriabank este minunată deoarece am ocazia să lucrez alături de colegi minunați și să primesc susținere și apreciere din partea lor. Aici am avansat, am crescut și am acumulat o experiență imensă pe care o împărtășesc cu plăcere cu toți colegii mei și cu clienții băncii. Satisfacția pe care o obțin de la aceștia din urmă mă motivează să-mi continui cariera și să avansez în continuare.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 7 ani de activitate profesionala?

Răspuns: De-a lungul a 16 ani de experiență în domeniul bancar, am avut și am în continuare oportunitatea și plăcerea să petrec deja 7 ani în cadrul Victoriabank. Este o experiență minunată de a cunoaște #OameniiDeLaVictoriabank într-un mod special. Această echipă extraordinară m-a ajutat să cresc profesional prin comunicare deschisă, implicare și dorința de a reuși. Suntem o echipă aflată în continuă creștere. Am absolvit Academia de Studii Economice (ASEM), Facultatea de Contabilitate și Audit, și consider că bankingul este o meserie dinamică și complexă, care necesită o comunicare intensă, training-uri, dezvoltare continuă și multă atenție. Competențele și abilitățile pe care le-am dezvoltat pe parcursul carierei mele mi-au adus succes în activitatea desfășurată.

Întrebare 3: Înainte de a face parte din echipa Victoriabank, în perioada 2009-2016 am activat la o altă bancă din Moldova Din 2016 m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank în calitate de operator/economist persoane fizice. Doar în două săptămâni am avansat în funcția de Șef Agenție. Din 2019 am rămas pe poziția de Șef agenție, dar cu atribuții în creditarea persoanelor fizice și mă consider norocoasă că am făcut parte din echipa celor 15 Șefi de agenție fantastici, care au debutat în domeniul creditării. La începutul anului 2023 am avut o nouă oportunitate și am excelat într-un domeniu nou de creditare - creditarea IMM-urilor, care reprezintă o nouă provocare pentru mine. Cu răbdare, suport, mentorat și caietul meu cu notițe, voi continua să mă îndrept către performanță. Am creat o legătură extraordinară cu colegii de echipa și doar împreună putem facem lucrurile să se întâmple. Sunt fericită că fac parte dintr-o echipă remarcabilă.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: În cadrul activității mele la Victoriabank, pot afirma că am avut mulți colegi noi pe care i-am ghidat și îndrumat în activitatea lor. Vreau să menționez că toți aceștia au fost angajați imediat după stagiul lor de practică. Pentru generațiile următoare de bankeri le sugerez să își înceapă cariera bancară imediat după studii cu multă răbdare, înțelepciune, dorință, implicare. În mod special cu atitudine responsabilă, deoarece aceasta este cheia succesului într-o activitate bancară. Cu siguranță, rezultatele vor apărea în cariera fiecăruia.

Întrebare 5: Lucia, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Lucia în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:În general, sunt o fire foarte activă indiferent că sunt la birou, acasă sau în compania familiei și prietenilor. Totuși, poate uneori ar fi bine să fiu și un pic mai liniștită și să iau lucrurile mai cu calm. În timpul liber, încerc să îl acord mai mult familiei mele, în special fetiței mele. În weekend-uri, mergem la plimbare în parc, la film, shopping și mai gătim împreună, experimentând rețete noi de delicii de familie. În compania familiei și prietenilor, sunt o fire foarte veselă și glumeață...:) Îmi place viața!

Draga noastră Lucia, ești un adevărat exemplu de perseverență și de energie pozitivă. Apreciem profesionalismul tău de care dai dovada zi de zi și ne bucurăm că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank.

#OameniiDeLaVB_Episodul_13/2023|#ExtraInterviu cu Rodica Garștea

VictoriaBank

Întrebare 1: Rodica, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:Sunt absolventă a Academiei de Studii Economice, facultatea de Contabilitate și audit, iar acest profil mi-a stabilit direcția în carieră. Activitatea mea profesionala a început la Victoriabank în 2004. M-am alăturat #OamenilorDeLaVictoriabank, după două interviuri de impact în viața mea și mulțumesc colegilor care au avut încredere în mine și mi-au oferit posibilitatea să devin parte a echipei. Faptul că urma să activez la Victoriabank pentru mine a fost un moment extraordinar pe care îl apreciez și astăzi. 😃 Inițial, am debutat în calitate de stagiar în Direcția contabilitate, iar pe parcurs am activat și mi-am dezvoltat abilitățile în diferite direcții ale contabilității bancare. În 2022 am acceptat provocarea de a fi parte a echipei Remunerarea muncii și mulțumesc pentru această experiență. Acum, activând în Echipa Resurse Umane, învăț și procese legate de resurse umane, și rămân fascinată de multitudinea de procese care au loc în spatele oricăror idei până devin un fapt realizat. Mă simt minunat pentru că am alături o echipă extraordinară, deosebită și profesionistă alături de care orice problemă are cel puțin o soluție.


Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 19 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: La Victoriabank am avut surpriza de a întâlni un colectiv excelent și am apreciat încă din prima zi oportunitatea de a învăța și descoperi domeniul bancar cu tot ceea ce are de oferit. La momentul angajării în cadrul băncii, în contabilitatea internă se implementa un soft nou, peste ceva timp banca a trecut printr-o etapa complexă de migrare la noul soft. Spiritul de echipă a fost tot ce a contat, iar la Victoriabank aceasta valoare e cheia succesului. Sunt mandră să fac parte din echipa Victoriabank, echipa oamenilor dedicați si ambițioși pentru care nu există „nu se poate”. Sunt norocoasă să am alături colegi minunați. În fiecare zi, de 19 ani, simt aprecierea din partea colegilor, chiar și un simplu „mulțumesc” spus cu sinceritate ma determină să vin cu plăcere la birou.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: La Victoriabank am avut șansa să învăț de la cei mai buni. Dedicația, ambiția, răbdarea, responsabilitatea sunt doar câteva din calitățile care m-au ajutat să devin omul de astăzi. Atunci când faci ceea ce îți place, munca devine o plăcere care îți aduce în timp și rezultate. Mi-a plăcut un citat pe care l-am citit recent și cu care rezonez: „A face ceea ce îți place este libertate. Să iubești ceea ce faci este fericire” (Lana Del Rey) și astfel pot afirma că sunt un om fericit. 😃

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Nimic nu vine peste noapte și nici peste o lună sau două. Perseverența, curajul, munca și pasiunea în tot ceea ce faci sunt doar câteva din calitățile care îi vor ajuta să atingă țintele dorite. Să nu le fie frică de necunoscut, să nu renunțe la prima nereușită, deoarece de fiecare dată va fi cineva care îi va ajuta să depășească momentul.

Orice început este mai greu, dar trebuie să ne gândim pozitiv la viitor. Cu răbdare și ambiție poți cuceri orice înălțimi. 😃 Doar făcând ceea ce-ti place, poți sa ajungi unde iți dorești. După aproape 8 ani la Victoriabank, am ajuns la concluzia că experiența te ajută foarte mult. Mi-am propus să nu mă opresc aici și să continui să aspir la rezultate cel puțin la fel de bune. Voi încerca să profit de orice oportunitate de promovare.

Întrebare 5: Rodica, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Rodica în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:Familia este acea forța care mă motivează și mă susține în toate. Copiii mei minunați sunt cei care mă țin permanent în tonus. Vizitele la părinți, plimbările în aer liber, jocurile, discuțiile în sânul familiei sunt cele mai calde, memorabile și interesante momente. De asemenea, îmi place să citesc și lista este diferită: de la cărți recomandate, la cele care mă atrag cu denumirea sau coperta și terminând cu cărțile pe care le citesc copiii mei, urmate de discuții compatibile sau contradictorii. La fel, îmi place lucrul manual, deși îmi rămâne destul de puțin timp pentru asta.

Draga noastră Rodica, suntem norocoși să te avem de 19 ani în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank și îți admirăm profesionalismul. Tu ești dovada că dacă îți propui ceva cu adevărat, va fi imposibil să nu reușești.😃

Oamenii de laVictoriabank #CuPoftăDeFapteBune în ajunul Sărbătorilor Pascale

VictoriaBank

,,Lumea are nevoie de un nou fel de armată - armata bunătăţii” spunea Cleveland Amory

Iar #OameniiVB au demonstrat că pot fi cea mai puternică armată a bunătății:

 • 15 colegi au confecționat cu entuziasm minunate lucrări pascale în cadrul atelierului gestionat de colega Elena Cristofor
 • 40 colegi au procurat aceste lucrări precum și au făcut donații, iar de banii colectați au fost procurate produse alimentare pentru 20 bătrâni singuri
 • 7 voluntari au mers în satul Coșnița și au bucurat 20 de suflete singure cu bunătăți de Paște și îmbrățișări

❤ Mulțumiri nemărginite colegilor care s-au mobilizat atât de rapid și au creat cele mai originale lucrări pascale, celor care le-au ales pentru decorarea mesei de sărbătoare și au donat cu mărinimie, colegilor din Direcția Achiziții și Logistică care au făcut posibilă organizarea acestor evenimente caritabile și aprecieri deosebite Ecaterinei Roibu, Liliei Cacicovscaia, Mihai Codrean, Olesei Bejenaru, Vasile Olaru, Nicolae Istrati - care au mers în casele bătrânilor cu lumină și iubire în suflet.

Să avem cu toții sărbători calde și lăsați lumina să intre în casa sufletului vostru.

#OameniiDeLaVB_Episodul_12/2023|#ExtraInterviu cu Marina Garas

VictoriaBank

Întrebare 1: Marina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:Sunt încântată să vă povestesc despre mine și despre călătoria mea profesională.😃

Ca să mă descriu profesional, vreau să încep cu partea personală. Mai întâi de toate sunt soție și mamă a doi băieți minunați, iar împlinirea mea de acasă mă face să mă duc cu drag la muncă . Mereu admiram doamnele din domeniul bancar, astfel am avut dintotdeauna o mare dorința de a deveni un profesionistă în banking. Fiind studentă la Finanțe și bănci am fost acceptată pentru un Stagiu de practică, unde în cel mai neașteptat moment am primit oferta de a mă alătura echipei #OamenilorDeLaVictoriabank. Sunt o fire comunicabilă, responsabilă, implicată și cu putere de convingere. Îmi place activitatea mea, imi place foarte mult sa comunic cu oamenii, să-i ajut, să găsesc soluții – și îmi place sa ma comport cu ei la fel cum m-as aștepta eu să se comporte cineva cu mine. Sunt recunoscătoare pentru această călătorie profesională și sunt nerăbdătoare să văd ce va aduce viitorul în continuare în cariera mea.


Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 8 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Am pășit pragul Victoriabank în anul 2014, fiind primul și unicul meu angajator, aici am trăit câteva momente cheie care mi-au influențat parcursul profesional și m-au ajutat să mă dezvolt ca specialist în domeniu. În ceea ce privește călătoria mea profesională la bancă, a fost o experiență plină de provocări și de oportunități de dezvoltare. Am avut ocazia să lucrez cu oameni talentați și să învăț multe de la ei, iar faptul că am fost încurajată să îmi dezvolt abilitățile și să avansez în carieră a fost motivul pentru care am decis să rămân la această bancă.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Parcursul meu profesional a început imediat după facultate. Nu a fost ușor, dar cu siguranță a fost interesant pentru ca am avut oportunitatea să îmi dezvolt abilitățile și competențele necesare . Mereu am admirat oamenii cu viziune, acei oameni care investesc tot efortul în dezvoltarea personală și profesională. Dar nu aș fi ajuns Manager relații clienți retail fără încurajarea permanentă pe care am primit-o din partea managerului meu și fără echipa din care fac parte, de la care întotdeauna am avut ce să învăț. Bankingul este foarte dinamic, nu ai timp sa te plictisești, mereu este nevoie să ne adaptăm, să inovăm și sa trecem printr-un continuu proces de învățare. La Victoriabank ne motivăm unii pe alții și mi se pare că fac parte dintr-o echipă extraordinară.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Mottoul după care mă ghidez este: ,,Succesul în afaceri presupune pregătire, disciplina și multă muncă. Dar daca nu ești speriat de aceste lucruri, oportunitățile sunt mereu foarte mari!” - David Rockefeller.

Orice început este mai greu, dar trebuie să ne gândim pozitiv la viitor. Cu răbdare și ambiție poți cuceri orice înălțimi. 😃 Doar făcând ceea ce-ti place, poți sa ajungi unde iți dorești. După aproape 8 ani la Victoriabank, am ajuns la concluzia că experiența te ajută foarte mult. Mi-am propus să nu mă opresc aici și să continui să aspir la rezultate cel puțin la fel de bune. Voi încerca să profit de orice oportunitate de promovare.

Întrebare 5: Marina, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Marina în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:Familia este retragerea în zona mea de confort. Cel mai bun refugiu de la agitația cotidiană! De obicei, în weekend, îmi place să îi răsfăț pe cei dragi cu deserturi pregătite de mine sau împreună cu copii 😃.

Obișnuim să ne planificăm vacanțe scurte de familie, fiind o sursă de energie pentru a reîncărca bateriile și a ne detașa de toata rutina zilnică. Îmi place foarte mult să stau cu familia. Familia reprezintă sursa mea de inspirație în viață... mă susțin și mă încurajează mereu și în ei îmi găsesc optimismul și echilibrul de care am nevoie.

Draga noastră Marina, suntem norocoși să te avem în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank și te admirăm pentru răbdarea și ambiția ta.♥

Ole…ole…ole…!!! O escapadă fantastică la Barcelona la puterea 5 #marcaVictoriabank!

VictoriaBank

Pentru cei care nu știu.....:) Barcelona este un oraș magnific situat pe coasta de est a Spaniei, care este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, plajele sale minunate și viața de noapte animată.😃

Angajații noștri din #ReteauaVictoriabank: Fevronia Scutaru, Medina Burac, Aliona Vlah, Doinita Pașinschi și Cezarina Rusnac au petrecut câteva zile minunate în acest oraș fermecător. Cele cinci colege au avut o experiență minunată la Barcelona, unde au vizitat locuri remarcabile precum Park Guell, Sagrada Familia etc. și au revenit cu amintiri de neuitat! 😃

În perioada septembrie - decembrie 2022 colegii noștri responsabili de creditarea clienților IMM din Sucursale au participat cu succes la o campanie internă. Scopul campaniei a fost să susținem mediul de afaceri din țara noastră prin acordarea unui număr cât mai mare de credite IMM.

Rezultatul campaniei a fost foarte bun și ca urmare, 5 dintre colegii noștri au fost selectați ca învingători ai premiului mare - CityBreak Barcelona, Spania, care a avut loc într-un weekend din luna februarie 2023. Acest premiu a fost oferit în semn de apreciere pentru munca lor excelentă și pentru contribuția lor semnificativă la succesul campaniei noastre.

Felicitări colegi!

#OameniiDeLaVictoriabank #CuPoftaDeBusiness

Nelly Cozaru despre #OameniiDeLaVictoriabank în Podcastul VB Talks ediția 18

VictoriaBank

Invitata ediției a 18-a a podcastului VB Talks faimoasa și talentata actriță Nelly Cozaru a vorbit cu multă admirație despre #OameniiDeLaVictoriabank din cadrul sucursalei unde se deservește în calitate de client Victoriabank.

Nelly Cozaru a mărturisit că a fost mereu impresionată de modul în care angajații noștri reușesc să ofere servicii bancare, cu profesionalism și bunăvoință. Ea a vorbit cu mult suflet despre oamenii de la Victoriabank și a evidențiat importanța lor în viața de zi cu zi a multor oameni care pășesc pragul băncii.

,,…..mă gândesc de multe ori, în lumea asta…. în care noi suntem înconjurați de gadgeturi tot felul, care intră în viața noastră, ai nevoie uneori de un element omenesc, uman, călduros și asta eu le găsesc la Victoriabank….”


Aprecierile sale au fost o modalitate minunată de a arăta că oamenii din spatele scenei sunt la fel de importanți ca și vedetele de pe ecran și că fără munca lor dedicată, multe producții nu ar fi posibile.😃

#Victoriabank #HumanBanking #OameniiDeLaVictoriabank #CuPoftaDeMunca

#OameniiDeLaVB_Episodul_11/2023|#ExtraInterviu cu Lilia Portărescu

VictoriaBank

Întrebare 1: Lilia, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Activitatea mea profesionala a început în urmă cu 15 ani când m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank. Mi-am dorit întotdeauna să lucrez într-o bancă. M-a atras mereu mediul plăcut de lucru și admiram oamenii care lucrau în bănci pentru modul exemplar în care interacționau cu clienții. La Victoriabank m-am angajat temporar, dar lucrurile au evoluat atât de firesc și totodată atât de dinamic ca deja mai bine de 15 ani sunt parte dintr-o echipa profesionistă si ambițioasă. Doar colegii îți pot oferi confortul de care ai nevoie în orice nou început. 😃

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Doar făcând ceea ce-ti place, poți sa ajungi unde iți dorești. Pentru mine un task dus la bun sfârșit sau un client mulțumit este întotdeauna o realizare. Cele mai interesante etape profesionale au fost perioadele când am participat la elaborarea de produse bancare, migrări de soft, precum și proiecte de finanțări sindicalizate. Bankingul este o meserie care se bazează foarte mult pe învățare, comunicare continuă și lucru în echipă. La Victoriabank suntem o echipa performantă, minunată, ne înțelegem din priviri și ne impulsionam unii pe alții.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Unii colegi ar spune că sunt perfecționistă, dar de fapt mereu recomand tuturor să învețe și să aibă curiozitatea de a descoperi singuri. Tot timpul este loc de evoluție și de dezvoltare și nu știi niciodată de unde apar oportunitățile. Este important sa ai mintea deschisă întotdeauna pentru a învață lucruri noi, iar implicarea activa aduce împliniri profesionale.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Responsabilitate, curiozitate și implicare, acestea sunt atributele de care ai nevoie pentru a ajunge la nivelul de împlinire profesională. Banking înseamnă oameni, iar abilitatea de a te pune în „pantofii clientului” este indispensabilă. Când îți place ceea ce faci, nu pot ieși decât lucruri extraordinare.

Întrebare 5: Lilia, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Lilia în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Familia este punctul de susținere, plimbările în pădure, activitățile de familie în vie sunt cele mai active și memorabile reuniuni. Călătoriile sunt o sursă de energie și de revigorare, o plimbare într-un oraș necunoscut, un răsărit pe munte sau lumea sub acvatică te determină să te deconectezi de rutina zilnică și să iți reîncărcarci bateriile.

Draga noastră Lilia, ne bucurăm să te avem de 15 ani în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank și îți admirăm profesionalismul.

#OameniiDeLaVB_10/2023 |#ExtraInterviu cu Cezarina Rusnac | Sucursala nr.16 Edineț

VictoriaBank

Întrebare 1: Cezarina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Mă caracterizează ambiția, perseverența, onestitatea și răbdarea observate și confirmate de echipa din care fac parte, dar și de clienții Victoriabank . Am învățat să zâmbesc în situații mai complicate din viață, pentru că știu că puterea zâmbetului dintr-o clipă de încercare și provocare te întărește pentru două vieți de luptă. Indiferent de formula vieții profesionale, am făcut mereu față tuturor provocărilor. Activitatea de la Victoriabank m-a maturizat foarte mult din punct de vedere profesional. Încă de mic copil aveam curajul să fac lucruri pe care ceilalți susțineau că nu le pot face. Fac parte dintr-o echipă frumoasă și împărtășim aceleași valori. Călătoria mea profesională în Victoriabank, a început încă de pe băncile de studenție. Pe atunci eram studentă la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și am aplicat la un Stagiu de practică în cadrul băncii. Datorită stagiului de practică petrecut la bancă m-am îndrăgostit de domeniul bancar. Mai târziu, fără nici un pic de ezitare am acceptat oferta de a mă alătura echipei Victoriabank, banca care mereu este în continuă dezvoltare, modernizare și digitalizare. A fost o decizie foarte bună să mă alătur echipei #OamenilorDeLaVictoriabank, iar rolul pe care îl am acum mi se potrivește perfect, zic eu. 😃

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: În vara anului 2023 voi sărbători 15 ani de activitate profesională, ani plini de amintiri trăite frumos, intens. Nici nu știu cum a trecut timpul în toți acești ani. 😃 Știu doar că am admirat întotdeauna domeniul bancar, care este unul dinamic, în care nu ai timp să te plictisești. Uneori nu a fost ușor, dar datorită curajului, ambiției și voinței de caracter, le-am reușit pe toate. 😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Am debutat în banking în vara anului 2008 pe o poziție de front office în calitate de Economist. Cu trecerea timpului, datorită faptului că sunt o persoană comunicabilă, flexibilă am trecut prin multe roluri profesionale, ceea ce mi-a dat posibilitate de a mă dezvolta, de a învăța ceva nou și de a urca cu ușurință pe treptele de creștere în carieră. Pun foarte mare accent pe dezvoltarea profesională, pe partea de evoluție și autodepășire. Vreau să menționez că doar cel ce muncește strânge roadă. Dar toate succesele se datorează nu doar efortului meu personal, dar și al întregii echipe cu care lucrez cot la cot. Suntem într-adevăr ca o familie unită unde se comunică, planifică și se lucrează pentru rezultate frumoase și obiective ambițioase. Sucursala nr.16 Edineț are o echipa foarte faină și îmi place atât de mult atmosfera de la birou, încât uneori nici nu realizez cât de repede trece timpul. Faptul că ne înțelegem foarte bine ne ajută să gestionăm eficient toate activitățile.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Celor care sunt la debut de carieră, pot să le spun că deja se pot bucura de primul lor succes obținând un job. Chiar dacă nesiguranța începătorului își spune uneori cuvântul, fiecare zi este un nou prilej pentru a vedea că, de fapt, nimic nu este imposibil de realizat, dacă ai încredere în forțele proprii, dedicație și multă ambiție pentru a obține rezultate frumoase în domeniul profesional. Curiozitate nemărginita, nici o frică de a cere suportul și ghidarea colegilor cu experiență. Ajută într-adevăr 😃. Stabilirea obiectivelor, învățarea continuă, te ajută sa crești profesional. Atunci când ți se pare că „este imposibil”, nu ceda!😃

Întrebare 5: Cezarina, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Cezarina în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: După orele de birou, încerc să profit de timpul petrecut împreună cu cei dragi, angajându-ne în activități active. Familia mea, care nu este prea mare – soțul și fiica, avem un stil de viață activ. Împreună alegem plimbările cu bicicleta, în zone cu aer proaspăt. În vacanța de vară călătorim prin diferite țări, ne place odihna la munte, schiatul este sportul de familie preferat.

Dragă Cezarina, ne bucurăm că faci parte din echipa #OameniiDeLaVictoriabank și iți dorim să îți păstrezi ambiția și curajul mulți ani de acum înainte.

#OameniiDeLaVB_Episodul_9/2022|#ExtraInterviu cu Alexei Iurașcu, Direcția Tehnologii Informaționale

VictoriaBank

Întrebare 1: Alexei, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Când iți pui în joc cunoștințele și toate calitățile personale în tot ceea ce faci este imposibil ca planul să nu dea roade. Asta mi-am spus eu în urma cu 15 ani, când deveneam unul dintre #OameniidelaVictoriabank. Sunt o fire activă, pozitivă și comunicabilă, care se alimentează cu energie pozitiva din contribuția și suportul oferit celor din jur. Fie că este vorba de colegii de serviciu, partenerii băncii sau cei de acasă. Comunicarea deschisă cu cei din jur este cheia succesului în toate. În activitate apreciez si susțin abordarea creativă a fiecărei situații, cu profesionalism, cu analiza mai multor perspective. Pun accent pe calitatea serviciului sau a produsului oferit. Sunt „dependent” de tehnologie, perfecționist în anumite situații, dar flexibil când există argumente relevante și logice. Mă număr printre acei oameni ce reușesc zi de zi să-și ducă obiectivele la nivel de performanță, transformând-si viziunea în realitate. La Victoriabank am realizat cit este de importanta cultura internă în care prioritate este angajatul. Este foarte important sa ai parte de susținere, în special domeniul IT, unde munca de echipă e indispensabila.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Faptul ca am fost angajat la bancă pentru mine a fost un moment de răscruce și nu regret nici o clipa de alegerea făcută acum 15 ani. Am venit cu toata încrederea la Victoriabank, banca care oferă oportunități de carieră. Chiar daca știam că nu am suficientă experiență, dar foarte mult îmi doream sa aplic cunoștințele învățate la un curs de retelistica finisat la acel moment, lucrurile s-au întâmplat în modul cel mai neașteptat pentru mine și m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank. O situație pe care nu o voi uita a fost atunci când pentru prima dată am avut un incident de inactivitate a procesului operațional al băncii pentru aproximativ 30 min in timpul unei zile obișnuite de lucru, cum spun angajații ,,a căzut rețeaua” 😃. Ceva mai târziu, ne-a reușit sa reproiectam infrastructura atât a sediului central cât și a sucursalelor astfel încât sa creștem disponibilitatea rețelei cat mai aproape de 100%. O alta etapă importantă în viața mea profesională a fost promovarea în funcție managerială – Director adjunct, Direcția Tehnologii Informaționale. Faptul că toți colegii din echipă m-au încurajat și foarte cald salutat, mi-a confirmat faptul ca urmează o etapă frumoasa in care, cu ajutorul lor, voi reusi. Începutul pandemiei a fost o adevărata provocare pentru întreaga echipa IT, atunci când a fost necesar să organizam peste noapte și cu instrumentele existente, acces la distantă pentru toți colegii din sediul central. Astăzi motivația profesionala este asumarea și realizarea cu succes a activității curente, dar și implicarea în proiecte noi, necunoscute și care la prima vedere par a fi ireale.😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: In 2007 m-am alăturat echipei Victoriabank, în calitate de Administrator de rețea, dar si cu un curs Cisco (specializat retelistica), proaspat finisat, însă neaplicat în practică. Aceste cunoștințe mi-au deschis o ușa ăn domeniul IT de la Victoriabank, ținând cont că toată rețeaua băncii funcționa pe echipament Cisco. 😃 Parcursul meu profesional l-as descrie ca unul dinamic. Tehnologiile mereu se schimbă, iar noi nu trebuie să rămânem în urmă, ci să tindem să aflăm mai multe și să facem lucruri noi Pe parcursul celor 15 ani am reușit sa mă adaptezi surprinzător de bine, iar experiența acumulata o apreciez din plin. Nu m-a speriat încercarea lucrurilor noi, continui să lucrez și să învăț de-a lungul întregii cariere In 2017 am fost avansat în poziție manageriala. Apreciez oamenii din echipa mea si sunt convins ca toata munca nu si-ar avea rostul fara echipa din spate. Când ajutorul este reciproc, ar fi imposibil ca rezultatele sa nu vina de la sine.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Dorinta de a face performanță, precum si imbratisarea oportunitatilor profesionale neaparat oferă încredere în parcursul de cariera . Inainte de a cere ceva, gândește-te la faptul ce au tu de oferit. Care este plus valoarea ta? O astfel de analiza este aplicabilă pe orice situație: de acasă, de la servici, în relația cu partenerii de afaceri etc. Fiecare etapă din parcursul profesional la fel conteaza mult și ofera șansa de a descoperi fiecare rol/activitate în parte. Recomand fiecarui tanar specialist la debut de cariera sa investeasca in dezvoltarea personala,chiar daca nu cunoaste care va fi domeniul/zona in care ulterior va activa. Indiferent ca viti doresti sa te faci developer, arhitect de sisteme sau de infrastructura IT, manager sau vlogger, toate au la baza investitia in cunostinte, iar apoi volumul de experienta care te poate face remarcat in echipa. 

Întrebare 5: Alexei, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Alexei în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: La un moment am realizat ca motivația este ceea ce îl menține și îl ghidează pe om în realizarea dorințelor și viselor personale și profesionale. Este acea energie/forță internă care te face să te ridici din pat fără efort la ora 5 dimineața o data cu soarele. Tot ce fac în timpul liber este sa îmi mențin această energie internă. ,,Mens sana in corpore sano” reprezintă motto-ul după care mă ghidez. Sportul este un generator nemaipomenit de energie, sănătate fizică dar și mintală. De aceea nu exista zi fără cel puțin o ora de sport, indiferent daca ieri a fost zi de naștere sau mentenanță planificată pentru implementarea unui proiect la bancă. Regimul alimentar corect și echilibrat, este foarte important pentru mine. Mai mult decât atât sunt foarte atent si mai am grija la ce „bag în cap”: in fiecare zi – un capitol dintr-o carte sau doua ore pierdute pe facebook? Familia și cei dragi mă susțin în tot ceea ce fac. Atunci când avem ocazia, ne place să călătorim și să petrecem timpul împreună. Zilele perfecte sunt weekend-le petrecute alături de familia mea frumoasă.

Dragă Alexei, iți mulțumim pentru dăruirea și perseverența de care ai dat dovadă în toți acești ani de când ne ești alături.

Hei! Ho! Let's go!.... Echipa Victoriabank la teamibuilding în Romania! 😃

VictoriaBank

În acest an ședința anuală pentru echipa managerială de la Victoriabank a fost organizată în țara vecină, Romania. Colegii au avut un weekend pe cinste! Au vizitat Mânăstirea Voroneț – perla mânăstirilor din Bucovina, au avut parte de cină câmpeneasca în aer liber la Hanul Ariniș, cu lăutari și multa dispoziție bună.

A fost o combinație între teambuilding și ședință, în care au fost prezentate rezultatele anului 2022. Totodată, au fost setate direcțiile principale de dezvoltare ale băncii pentru perioada următoare. Un banking de calitate este și despre planurile de viitor și strategie, noi proiecte, dar și despre echipă și consolidarea acesteia.

Toți cei prezenți, atât colegii din Top Managementul băncii, a Direcțiilor din sediul central, cât și colegii din Sucursale, au împărtășit din experiențele lor și s-au distrat pe măsură.

#OameniiDeLaVictoriabank cu #PoftaDeBusiness 

#OameniiDeLaVB_Episodul_8/2022|#ExtraInterviu cu Elvira Fiodorov, Direcția Contabilitate

VictoriaBank

Întrebare 1: Elvira, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Sunt o persoană ambițioasă, perseverentă, mereu tind spre o dezvoltare profesională și personală continuă. Călătoria mea profesională la Victoriabank este una complexă. Sunt pasionată de domeniul ales, de când am devenit studentă a Academiei de Studii Economice din Moldova, visul meu a fost să activez în domeniul bancar. Am fost întotdeauna atrasă de mediul bancar și de siguranța pe care îți oferă acest domeniu.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 2 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Activez în cadrul Victoriabank de mai bine de 2 ani, într-o echipă dinamică, care m-a ambiționat sa îmbrățișez un nou domeniu și în acest rol mă regăsesc total. Sunt înconjurată de oameni profesioniști și am parte de mentori persoane frumoase la gând și suflet. Ajutorul și suportul reciproc în echipă e o cheie importanta la Victoriabank și o abordare pe care la rândul meu o urmez cu mare drag. Ambiția si munca sunt calitățile care mă definesc.😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: După absolvirea facultății, paralel cu obținerea titlului de Master în domeniul Finanțe și Contabilitatea Firmei, am început activitatea profesională în banking, am debutat in funcția de casier, specialist deservire conturi, contabil șef adjunct de filială, specialist operațiuni interne în direcția contabilitate. La moment, în cadrul Victoriabank activez în calitate de Economist principal, Secția evidență contabilă generală. Fiecare nouă atribuție a fost un plus în evoluția mea. Am acumulat o vasta experiență profesională care mă ajută în activitatea de zi cu zi. Responsabilitate, curiozitate si implicare acestea sunt calitățile de care ai nevoie pentru a ajunge la nivelul de împlinire profesională.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Cu certitudine pot spune că, cunoștințele și abilitățile profesionale le dobândești doar prin multa muncă și dezvoltare profesională continuă. Aici pot remarca și cuvintele lui Seneca care spunea „Atașează-te de cei care te pot face mai bun și primește-i pe cei care, la rândul tău, îi poți face tu mai buni”. 

Întrebare 5: Elvira, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Elvira în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Cel mai important lucru din lume este familia, sunt binecuvântată să am o familie frumoasă cu valori și tradiții, sunt o fiică, soră, mătușă și soție iubitoare, sunt înconjurată de prieteni puțini dar adevărați, îmi place să petrec timpul activ și să savurez la intensitate maximă clipele petrecute în sânul familiei și a celor dragi. 

Dragă Elvira, ești o persoană cu un suflet mare și ne bucurăm să te avem în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank. 💛

#OameniiDeLaVB_Episodul_7/2022|#ExtraInterviu cu Elena Banari, Sucursala nr.8 Chișinău

VictoriaBank

Întrebare 1: Elena, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o persoana activă și comunicabilă, îmi place să interacționez cu oamenii. Mi-a plăcut la Victoriabank debutul de carieră pentru că am fost de la început apreciată și fiecare reușita și pas în fața mi-a fost remarcat și susținut de către colegi si manageri. De aceea sunt convinsă că evoluția mea nu se oprește aici. Una din cele mai mari satisfacții pe care le are pe plan profesional este sa întâlnesc privirea clienților mulțumiți.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 17 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: În cei 17 ani pe care i-a petrecut la Victoriabank am descoperit că fără comunicare și perseverență nu poți reuși în banking. Chiar daca acum experiența își spune cuvântul, la început nu a fost ușor. Bankingul este o meserie care se bazează foarte mult pe comunicare, învățare continua si multa atenție. Înainte sa fac parte din echipa Victoriabank, am fost înconjurată de copii, cărți și caiete. Am fost profesoara de clasele primare 😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:  Drumul meu profesional la Victoriabank, a început în urma 2005 cu un post de Office manager. Ulterior am avansat pe o poziție de Economist persoane fizice, apoi persoane juridice, urmând Specialist credite persoane fizice iar la moment am rolul de Manager Relații clienți IMM, o funcție complexă, care necesita abilități de comunicare, de învățare continuă și de muncă în echipă. La începutul formării mele nu mă dezlipeam de notițele pe care mi le luam. A fost nevoie de multa perseverență, răbdare si curiozitate să ajung până aici.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns:  Generațiile de astăzi sunt mult mai independente, îndrăznețe și deschise la nou. Le place dinamica si dezvoltarea continuă, și învață foarte repede. Sfatul meu pentru colegii la început de cariera profesională este să se înarmeze cu multă răbdare, ambiție și dorința de a evolua. Fiecare început vine cu incertitudinile sale, iar fiecare provocare este un prilej de dezvoltare personală și profesională. Atunci când iți dorești ceva cu adevărat si ești ambițios, vor apărea și rezultatele.

Întrebare 5: Elena, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Elena în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:  Când ajung acasă de la birou, încerc să mă deconectez timp de câteva minute de la agitația zilei. In viața de zi cu zi păstrez un echilibru între viața personală și cea profesională. Îmi petrec timpul cu familia, alături de copii mei si pasiunile lor. Fiica frecventează baletul, iar băiatul merge la fotbal. Suntem o familie activă și mereu suntem in mișcare. Am câteva lucruri de suflet de care sunt pasionată: gătitul, călătoriile si dansul.

Draga noastră Elena, suntem mândri că faci parte din echipa #OameniiDelaVictoriabank și suntem convinși că evoluția ta nu se oprește aici.😃

Angajații din vânzări de la Victoriabank au avut parte de un teambuilding de excepție

VictoriaBank

Țineți-vă bine! Urmează povestea unei echipe de #ColegiAmbitiosi, cu spirit competitiv, care sunt mereu aproape de clientii bancii, ajung cu cele mai bune produse si soluții către ei, si nimic nu le poate sta în calea victoriei lor!

#OameniiDeLaVictoriabank sunt întotdeauna bine pregătiți pentru a putea face față cu brio tuturor provocărilor!

Angajații noștri din vânzări: RM IMM, RM Retail si Șefi de Agenții au venit din toata țara la un teambuilding generic. Colegii și-au pus haine comode și au demonstrat că sunt buni nu doar în vânzări, dar și la jocuri interactive de echipă în cadrul activităților de teambuilding organizate într-un cadru pitoresc departe de zgomotul orașului.

A fost un mod uimitor de a prezenta și analiza rezultatele comerciale, dar și de a contura strategia pentru următoarea perioada. Atunci când #PoftaDeSucces vine muncind, se obțin rezultate uimitoare în ECHIPA.

La Victoriabank #PoftaDeBusiness e la intesitate sloganul. Succese în continuare, dragi colegi!

#OameniiDeLaVB_Episodul_6/2022|#ExtraInterviu cu Natalia Rotaru, Directia Juridica

VictoriaBank

Întrebare 1: Natalia, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Provin dintr-o familie de juriști. Din copilărie auzeam prin casă de ,,clauze contractuale,, și ,,cum evitam riscurile juridice” . Astfel, nu am stat la dubii în alegerea facultății. Primul job de specialitate l-am început în studenție, fiind angajata unui birou notarial începând cu anul patru al facultății și până am susținut Diploma de Master. Experiența acumulată m-a ajutat sa conștientizez ca mă regăsesc în domeniul privat al dreptului, în tot ce ține de asistență juridică în raporturile civile, patrimoniale, de business dintre persoanele fizice și juridice și mai puțin de tot ce ține de penal.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: În perioada când am fost angajată la Victoriabank în cadrul Direcției Juridice activam 6 colegi. Domeniul nostru de activitate era unul complex, incluzând acordarea asistenței juridice în domeniul creditării, asistență juridică generala, precum și reprezentarea băncii în cadrul instanțelor de judecată. A fost o experiență foarte utilă pentru mine ca tânăr specialist, am avut posibilitatea să acumulez cunoștințe practice din diferite sfere a jurisprudenței de la cei mai buni mentori. Odată cu reorganizarea internă a băncii, structura Direcției Juridice s-a definitivat în 3 secții cu o echipa de 23 angajati, eu fiind numita în calitate de jurist principal în cadrul Secției asistență juridică în activitatea de creditare, ca în final, să ajung să o administrez. Momentele cheie sau ceea ce a contat pentru mine pe parcursul celor 15 ani de activitate au fost și rămân a fi #OameniiDeLaVictoriabank cu care colaborez cu drag zi de zi. Sunt mândră ca fac parte din echipa Victoriabank.😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Cum am menționat anterior, debutul profesional a fost în notariat, timp în care am activat și ca lector în cadrul catedrei Drept Privat a facultății de Drept, Universității de stat al RM. Cariera în banking a început acum 15 ani odată cu angajarea la Victoriabank, timp în care am parcurs traseul de la jurist junior până la Șef de Secție. Consider că perseverența, curajul și faptul că nu renunț la obiectivele trasate sunt aliații mei care mă ajută pe plan profesional.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: ,,A fugi de propriile temeri este o strategie sortită eșecului” (Jeff Keller), nu sunt gândurile mele, dar rezonez cu ele. Și-i încurajez pe toți care sunt la început de cale să creadă în forțele proprii, astfel vor observa că jumătate de drum deja l-au parcurs doar prin faptul ca au crezut în ei

Întrebare 5: Natalia, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Natalia în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Timpul liber îl petrec cu familia și oamenii dragi. Îmi plac călătoriile și escapadele în sânul naturii cu familia și prietenul nostru iubit, labradorul Armi . În weekend, mențin tradiția de a surprinde familia și prietenii cu deserturi noi, îmi face plăcere să experimentez cu rețetele – o altă pasiune a mea.

Dragă Natalia, ne bucurăm să te privim cum transformi dedicarea profesională în rezultate demne de admirat. Suntem mândri ca ești unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank!

#VB Karing- atunci când experiența profesională vorbește de la sine

VictoriaBank

A avea cunoștințe și abilități este o necesitate, a le putea împărtăși cu ceilalți e o VALOARE. La Victoriabank susținem inițiativa și motivația de dezvoltare continuă, atât pe plan profesional cât și personal.

Săptămânal, #OameniiDeLaVictoriabank participă la training-uri interne cât și externe în scopul creșterii calificării profesionale, dezvoltării noilor abilități, impactul acestora contribuind la eficientizarea proceselor interne.

VictoriaBank

În scopul valorificării cunoștințelor noi, am invitat câțiva colegi care au participat la training-uri externe să împărtășească din ceea ce au învățat și ar putea fi util și interesant pentru cei curioși.

În acest sens, am lansat inițiativa internă VB Karing (Knowledge Sharing) - evenimente interne care au misiunea să-i conecteze pe cei ,,pofticioși” de a explora diverse domenii de activitate.

Primul eveniment a venit să ne apropie de 3 domenii curioase și diverse, cum sunt:

 • Sancțiunile internaționale
 • Abilitățile de vânzare
 • Abilitățile de vânzare

#PoftaDeCarieră crește, dacă o alimentezi constant.

La Victoriabank ne menținem #PoftadeEducație.

Eugeniu Covalschi VictoriaBank

”Un eveniment deosebit, cu totul altfel, multă implicare. După cum o vorbă spune: “teoria, ca teoria, practica ne omoară!”, practica ne-a omorât într-un mod plăcut şi constructiv. Mai mult decât creativ şi inovativ. Un mod aparte şi interesant de susţinere. A fost un model nou în care s-a acumulat foarte multe şi s-a îmbunătăţit pe parcurs. Zic că a fost un eveniment foarte util, bine organizat, bazat pe practică.”

Dana-Maria Cozaru

VictoriaBank

“Datorită VB Karing am avut ocazia să cunosc colegii dintr-o altă perspectivă, cea de "profesor" în care am aflat mai multe despre specificul ocupației fiecăruia. Cel mai tare mi-a plăcut să văd abordarea fiecăruia: curiozități despre sancțiuni, tool-uri care ajută la determinarea tipului de vânzător, filmulețe în care m-am convins încă odată că orice e posibil , și nu în ultimul rând exerciții practice prin care am mai aflat ceva nou despre mine – stilul meu de învățare. Genul acesta de evenimente este și unul foarte challenging, deoarece ne ajută să fim mai creativi.”

#OameniiDeLaVB_Episodul_5/2022|#ExtraInterviu cu Ina Mocrousov, Sucursala nr.9 Cahul

VictoriaBank

Întrebare 1: Ina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o fire ambițioasă, energică și sinceră. Important este să muncești cu pasiune si dedicație și vezi că lucrurile curg de la sine.  Domeniul bancar nu este unul în care să te plafonezi. La Victoriabank am avut posibilitatea sa mă dezvolt și să cresc profesional. Am debutat în banking în calitate de casier, iar acum sunt Manager relații clienți IMM și sunt foarte mândră de acest fapt. Sucursala noastră are o diversitate foarte mare de clienți, pentru care trebuie sa găsești cea mai buna soluție. Rolul meu este sa ajut clienții. Abilitatea de a rămâne atentă la detalii m-a ajutat foarte mult în carieră. 

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 16 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: M-am alăturat echipei Victoriabank în toamna anului 2005 și este primul meu angajator. Cariera mea a trecut prin multe evoluții și multe schimbări, dar de fiecare dată singura alegere a fost Victoriabank. Am început activitatea alături de o echipă frumoasă în mijlocul căreia am învățat ce înseamnă banking-ul. Suntem o echipă performantă, minunată, ne înțelegem din priviri și ne impulsionăm unii pe alții.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:

Cea mai frumoasă amintire este chiar de la începutul carierei, atunci m-am format atât personal, cât și profesional și am devenit cine sunt astăzi. Un lucru foarte important pe care l-am învățat este că empatia e un ,,must” și e bine să fii super deschis și receptiv în relația cu clienții si colegii. Iubesc să comunic cu oamenii, iubesc să le prezint alternative și soluții. Îmi iubesc meseria și relaționarea cu clientul este importantă în activitatea mea. 

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Numai înainte! Nu te uita înapoi! Curaj și desigur #PoftaDeMunca.

Întrebare 5: Ina, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Alexandru în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Când ajung acasă, după orele petrecute în sucursală, continui seara în compania fiicei mele, care adoră să lectureze precum și să studieze limbile străine. Este mândria mea. Weekendurile și timpul liber sunt bun prilej de mișcare în natura. Nu refuz nici o plimbare cu cățelul nostru și mergem în calatorii. Destinația e mai puțin importantă, importanți sunt oamenii pe care îi ai alături. Desigur că ne adunam cu cei dragi la picnicuri, în sânul naturii cu priveliști frumoase. Prin prisma naturii vedem viața mai colorată.😃 

Draga noastră Ina, ambiția ta ne motivează, ești un exemplu de optimism și ne bucurăm că faci parte din #OameniiDeLaVictoriabank.😃

#OameniiDeLaVB_Episodul_4/2022|#ExtraInterviu cu Alexandru Gherasimenco, Direcția Operațiuni

VictoriaBank

Întrebare 1: Alexandru, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o persoana activă și ambițioasă, permanent în căutarea soluțiilor optimale atât în domeniul profesional cât și în viața personală. Prima cunoștință cu bankingul am făcut în anii de studenție. Fiind student la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) am contribuit la proiectul de digitalizare a activității afacerii părinților, ca rezultat am optimizat procesele în contabilitate. Împreuna cu prietenul meu am avut o ,,mini tipografie”  . După absolvirea ASEM-lui, am început cariera mea bancară în front office. După un an de activitate în sucursală, am fost transferat în Centrul Decontări din cadrul Sediului Central , unde eu am avut parte de provocare profesională - implementarea noului sistemul core-banking ,,Bank-on-Line”. În anul 2007 astrele s-au aliniat în așa fel încât am obținut titlul de master în Administrarea financiar bancară și ulterior m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesională?

Răspuns: Momentele cheie trăite pe parcursul activității la Victoriabank au fost mai multe, dintre care participarea la implementarea sistemelor de core-banking (BankOnLine, T24-Temenos, Aplicația V24 Business). 

 

Fiind parte a echipei de implementare a acestor proiecte mi-am dezvoltat competențe complexe în acest domeniu. Capacitatea de a rămâne împreună și a lucra în echipă, atenția și suportul pe care acordam unul celuilalt, capacitatea de a gândi ,,out of the box”, încrederea și atmosfera pozitivă sunt elemente cheie în viața profesională. Îmi place foarte mult atmosfera de la birou, la care contribuie o echipă de oameni entuziaști și pozitivi. Acesta este spiritul #OamenilorDeLaVictoriabank.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:

Cariera mea la Victoriabank a început în Secția Implementarea si Exploatarea Sistemelor de Plăți și Soft în Departamentul Tehnologii Informaționale în calitate de economist. Din 2018 sunt șeful secției Operațiuni Canale Alternative în Direcția Operațiuni.

Ceea ce am învățat este că trebuie să te adaptezi în permanență la schimbările profesionale. Fiecare zi e o provocare. Apreciez mediu de lucru dinamic și complex. Îmi place ceea ce fac și fac ceea ce îmi place.😃


Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Pentru a obține rezultate profesionale, este nevoie de multă ambiție, efort și curaj. Unele zile sunt mai grele, altele mai ușoare, dar nimic nu este imposibil atunci când vii cu plăcere la locul de muncă.

Întrebare 5: Alexandru, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Alexandru în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Reușesc să păstrez un echilibru perfect între viața personală și cea profesională. In weekend-uri, timpul liber îl petrec cu familia în sânul naturii. În timpul săptămânii practic tenisul de masă împreună cu colegii din bancă. La fel am și hobby, colecționez mini-sticluțe cu alcool  și sunt membrul al Clubului Minimalistica.

Dragul nostru Alexandru, suntem bucuroși că faci parte din #OameniiDelaVictoriabank și suntem norocoși să te avem în echipă.😃

#OameniiDeLaVB_Episodul_3/2022|#ExtraInterviu cu Liudmila Cotuba, Coordonator operațiuni

VictoriaBank

Întrebare 1: Liudmila, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Vin dintr-o familie simplă de oameni muncitori. Tatăl meu a fost constructor, iar mama lucrător bancar. Pasiunea pentru activitatea bancară a apărut din copilărie 😃. În anul 1996 am semnat primul meu contract de muncă și am fost angajată la banca și mă regăsesc în totalitate în acest domeniu. Activitatea în cadrul Victoriabank mi-a dat posibilitatea de a-mi dezvolta toate calitățile profesionale. Sunt o persoană responsabilă, comunicabilă și orientată spre rezultate.

Întrebare 2:Faci parte din echipa Victoriabank de 14 ani, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine activitatea profesională?

Răspuns: În primăvara anului 2008 am intrat în echipa Victoriabank. Pe parcursul activității profesionale am avut mai multe provocări. Unul dintre acestea este trecerea la un nou sistem / program de lucru – T24. Chiar daca am peste 26 ani de experiență în spate, consider că tot timpul am ceva de învățat. Am evoluat foarte frumos pe partea de front office și sunt conștientă ca fiind în prima linie, de noi depind foarte multe lucruri.

Întrebare 3:Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Parcursul meu profesional în domeniul bancar a început 26 ani în urmă. Inițial am activat în calitate de casier al depozitului de valori. După aceasta am fost promovată in funcția de contabil, apoi contabil superior și după aceasta în funcția de șef agenție. La fiecare etapă din viața profesională am depus foarte mult efort pentru a atinge scopurile și obiectivele. Desigur că pe parcursul activității am avut parte de colegi profesioniști cărora le sunt recunoscătoare.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns:  Curaj, ambiție si pasiune sunt calitățile necesare, pentru cei aflați la început de carieră. Să respecte termenele și promisiunile făcute. Este mare lucru ca cei din jur să știe că se pot baza pe munca pe care o faci, ca lucrurile care intră în responsabilitatea ta sunt făcute foarte bine. Să nu le fie teama să ceară ajutor. Nimeni nu știe tot într-un domeniu sau altul.

Întrebare 5: Liudmila ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici mult în activitate și se vede că faci asta cu pasiune? Cum este Liudmila în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: După orele de birou, îmi găsesc liniștea în familie. Am o fiică deja matură și ca orice părinte mă mândresc foarte mult cu ea și de succesele ei. Timpul liber îl petrec alături de rudele noastre și prietenii de familie, care sunt niște oameni absolut minunați, de la care mă încarc cu energie pozitivă. Am multe lucruri de la care primesc plăcere: gătitul, florăritul, lectura și călătoriile. Mă bucur de fiecare clipă a vieții mele.

#OameniiDeLaVB_Episodul_2/2022|#ExtraInterviu cu Radu Jitaru, Centrul de Excelență Digitală

VictoriaBank

Întrebare 1: Radu, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Vin dintr-o familie de profesori. Mama este profesoară de matematică, iar tatăl filolog. Am pășit pe urmele mamei și am absolvit facultatea de Matematică și Informatică de la USM, iar după câțiva ani am absolvit și Facultatea de Merceologie și Comerț de la Academia de Studii Economic. Cariera am început-o la internet-cafe, după care am fost și paginator la ziar, ulterior am lucrat în calitate de manager vânzări și contabil într-o companie. Îmi amintesc ziua când am avut primul interviu de angajare la bancă și mi-am văzut viitorii colegi. Am rămas uimit de abilitățile lor, cât de bine cunoșteau excel-ul, cât de repede lucrau cu tabelele colorate și pline de date. În curând m-am alăturat și eu echipei, iar acest instrument mi-a devenit „prietenul fidel” pentru o lungă perioadă.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 12 de ani de activitate profesională?

Răspuns: După angajare au urmat multe evenimente care m-au încurajat. Primul a fost trecerea cu brio a perioadei de probă. A urmat avansarea în funcție de șef-adjunct secție, după care am ajuns șef de secție. Fiind în această funcție am coordonat mai multe. Un moment cheie a fost participarea la implementarea noului sistem de core-banking pe care l-am îndrăgit și l-am învățat cu multă sârguință. Cunoașterea acestui sistem mi-a oferit posibilitatea să particip în in cadrul unui proiect intern „Secret Santa”, care ulterior m-a adus în Centrul de Excelență Digitală. Pe lângă faptul că aceasta a fost o adevărată provocare pentru mine, a fost și cel mai bun moment.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: După cum am afirmat anterior, prima funcție a mea a fost economist principal în Secția Depozite și Clientelă Corporativă din Direcția Trezorerie, după care încet am ajuns să administrez această secție. La etapa de reorganizare am devenit șef secție Business Retail, Business Corporate, după care am fost o perioadă mai lungă șef secție Suport Operațiuni. Pe când eram la Suport Operațiuni m-am implicat în proiectul „Your help is needed”, iar efortul depus a fost observat și astfel am ajuns în Centrul de Excelență Digitală.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Primul sfat la început carieră la Victoriabank mi l-a dat soția: „Să muncești cât poți de mult pentru că satisfacția va fi pe măsură!”. De aceea și pe colegii mei i-am sfătuit să muncească sârguincios și să-și îndeplinească sarcinile în termen, dar, cel mai important, să-și manifeste interesul pentru tot ce este nou și să se dezvolte în permanență pentru că doar prin asta nu intri în rutină, iar interesul și pofta de nou și interesant crește continuu.

Întrebare 5: Radu ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune? Cum este Radu în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Specificul jobului nostru este să petrecem mult la birou in fata calculatorului, respectiv seara, după serviciu, dacă nu sunt la sport (fotbal, volei sau tenis de masă), atunci merg la plimbare cu soția – obișnuim să mergem pe jos destul de mult – cel puțin o oră pe zi. În weekend mergem să ne plimbăm, dar ne străduim să găsim locuri noi: codri, mănăstiri, diferite trasee. Acum recent am făcut drumeția Donici-Curchi, iar mersul la aer liber este o metodă foarte bună de a elibera creierul de cifre. O altă pasiune pe care o avem este teatrul și muzica, mergem deseori la spectacole și la concerte. Nu uit nici de lectură, chiar dacă îmi rămâne cam puțin timp pentru aceasta. Sigur că în weekend, mai ales vara, destul de des organizăm picnicuri cu prietenii (avem destul de mulți) pentru că, pe lângă faptul că sunt o fire foarte veselă, îmi place și bunișorul.

Draga Radu, ambiția iți este trăsătura de caracter, iar acest lucru se observă în rezultatele frumoase pe care le-ai obținut în activitatea profesionala! Te felicităm pentru ele si suntem mândri că faci parte din #OameniidelaBanca! 

#OameniiDeLaVB_Episodul_1/2022|#ExtraInterviu cu Maria Cozaru, Direcția Resurse Umane

VictoriaBank

Întrebare 1: Maria, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Din punct de vedere profesional sunt o fire ambițioasă, sinceră si receptivă, tot ce fac, fac din suflet pentru că așa mă simt cel mai bine. Din punct de vedere personal sunt echilibrată și puternică: pot sa cad de șapte ori și să mă ridic de opt și cred că mi se potrivesc aceste cuvinte.Victoriabank mi-a oferit oportunitatea de a-mi dezvolta abilitățile profesionale, de a învață despre noi procese legate de domeniul resurselor umane și nu doar, lucru pe care îl consider foarte valoros.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 17 de ani de activitate profesională?

Răspuns: Sunt mândră să fac parte din echipa Victoriabank și mă bucur că am acceptat această provocare de mă alătura #OamenilorDeLaVictoriabank. Mă consider o norocoasă să am parte de colegi minunați, care sunt o echipă de profesioniști și oameni dedicați lucrului pe care îl fac zi de zi.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Cariera in banking a început acum 17 ani . Debutul profesional a fost în front office - deservirea clienților persoane fizice, juridice din cadrul sucursalei, după care am excelat în toate sectoarele de contabilitate bancară, iar actuala activitate s-a conturat în domeniul de resurse umane. Cuvintele potrivite care descriu parcursul meu de cariera profesională sunt ambiția și curajul.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistul ui cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Să nu îți fie frică de nou! Ia-o de la un capăt, încet- încet până se “limpezesc apele”, chiar dacă nu știi cum, va fi neapărat cineva care te va îndruma. 

Întrebare 5: Maria ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune? Cum este Maria în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Mă consider un om fericit și mă bucur de lucruri mărunte: de frumusețea florilor de primăvară; de cafeluța savurată dimineața în drum spre serviciu; de compania colegelor mele; de copii mei minunați; de timpul petrecut împreună cu prietenii. Mai am o listă lungă de lucruri pe care le ador: să citesc, să călătoresc…. Toate lucrurile astea mici și frumoase mă fac sa simt ca trăiesc.

Draga noastră Maria, iți admirăm atitudinea plină de optimism și faptul că știi să apreciezi micile bucurii ale vieții.😃 Ne bucurăm că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVB!

Angela Cumpătă / #OmuldelaVictoriabank mereu pregătită pentru oportunități și provocări

VictoriaBank

Angela, și-a dorit sa devin jurnalistă, ca și idolul ei de altădată Andreea Marin, dar a debutat în domeniul bancar. J Ambițioasă de felul său și dornică de a face performanță în viața profesională, Angela a ales studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept |Specialitatea Drept Economic. Deja sună interesant!

În februarie 2018 Angela s-a alăturat echipei #OameniilorDeLaVictoriabank în calitate de Operator ghișeu bancă, Sucursala nr.30 Chișinău. ,,Atunci când s-a ivit oportunitatea de angajare, după un interviu de cunoaștere la Victoriabank, nu am mai stat pe gânduri și am spus „da” fără ezitare.”. Schimbarea produsă în viața profesionala avea să o impresioneze încă de la primii pași făcuți în cadrul băncii, caci deja peste 8 luni de activitate a avansat în domeniul creditare. Pe poziția de Manager Relații clienți RM Retail, Angela este un adevărat performer, care a demonstrează în mod constant că performanțele constante pe vânzări pot fi atinse.

Pentru Angela rețeta de succes este una simplă: comunicarea deschisa cu cei din jur și ambiția sunt cheia succesului în atingerea obiectivelor profesionale.

„Am venit în Victoriabank – parte a Grupului Transilvania cu toată încrederea. Știam ca este o bancă care oferă multe oportunități de carieră, fapt ce mi s-a și confirmat ulterior. Primii pași în Victoriabank și etapa de instruire au fost ca o școală pentru mine. Aici am descoperit colegi profesioniști, pozitivi și empatici . Am fost angajata în Sucursala nr.30 Chișinău și toată echipa m-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze si brațele deschise, iar asta mi-a oferit multă încredere. Eram nerăbdătoare, nu știam exact ce urmează. Știam doar că este un drum nou, care îmi va aduce multe provocări și oportunități. Cu ajutorul echipei si curajului meu, am reușit.”

Când activitatea sa la bancă se finalizează, Angela își reîncarcă bateriile în familie. Deja ne-am dat seama că Angela este o femeie și o colegă puternică. Tot ceea ce își pune în plan, reușește să îndeplinească, iar motivația sa vine dintr-o sursă plină de căldură și iubire necondiționată - îmbrățișările copiilor săi.

Dragă Angela, apreciem ambiția și curajul tău, iți mulțumim că faci parte din echipa Victoriabank și că ești unul dintre #OameniiDelaVictoriabank.

Natalia Stepanova / #OmuldelaVictoriabank despre entuziasm și aranjarea stelelor în viața profesională

VictoriaBank

Natalia Stepanova, o colegă ca un soare – și la propriu și la figurat! Culoarea galbenă este cea care o reprezintă, prevalând și în garderoba ei, astfel „iluminează” orice încăpere atunci când apare. Ambițioasă, devotată și mândră să fie unul din #OameniiDeLa Victoriabank deja de 17 ani, iar noi – și mai încântați să o avem alături de noi.

Aventura ei in banca a început încă de când a aplicat pentru un stagiu de practică la Victoriabank. Își descrie jobul ca fiind o provocare, în care ți se acordă multa responsabilitate, dar în care dacă iubești ceea ce faci, poți să și savurezi.

Mai multe despre cum reușește să le împace pe toate, dar și despre debutul sau în lumea banking-ului, aflăm chiar de la Natalia, Șef secție, Secția acceptare carduri, Direcția Carduri Comercial!

„De 17 ani lucrez la Victoriabank. Mă simt pur și simplu minunat de când lucrez aici. E o poveste interesantă cum am ajuns la Victoriabank. Cândva am fost elevă la o școală care se afla în preajma băncii și de fiecare dată când treceam pe alături, îmi ziceam că vreau să lucrez la această instituție. În ultimii ani de facultate, am avut ocazia să-mi desfășor stagiul de practică la Victoriabank 2 ani la rând. Desigur că-mi plăcea și îmi doream nespus să fiu angajată cu acte-n regulă la Victoriabank. Stelele s-au aranjat în așa fel încât visul meu s-a împlinit. Astfel, am crescut și mi-am dezvoltat abilități valoroase odată cu banca.

La Victoriabank apreciez mult colaborările frumoase și de lungă durată cu anumiți stakeholderi, care după un timp ne devin prieteni Un alt aspect care îmi place la job-ul meu este faptul că am format o echipă puternică cu oamenii din departamentul meu. În comunicarea noastră există armonie, pozitivism și înțelegere și cred că aici este și meritul meu. La VB suntem constant în mișcare, creștem, cunoaștem, aplicăm tehnologii noi, avem posibilitatea să ținem pasul cu piața internațional.

Pe angajații mai tineri îi sfătuiesc să-și aleagă job-uri care le sunt dragi sufletului, acolo unde vor merge cu dăruire la lucru și își vor face munca doar cu dragoste. Asta se simte întotdeauna în rezultatul final. Și răsplata financiară este importantă, dar aceasta nu poate fi singurul țel, căci doar interesul bănesc nu va aduce roade frumoase.”

Colegii sunt mai mult decât norocoși să o aibă pe Natalia alături, considerând-o sursa lor de energie bună. Și ea se simte la fel de bine în preajma lor.

Elena Gaber / #OmuldelaVictoriabank mereu prezentă în viața clienților de la Victoriabank

VictoriaBank

Astăzi o cunoaștem pe Elena GABER, colega noastră mereu prezentă în viața clienților Victoriabank. Elena face parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank din 2010, în calitate de Manager Relații cu Clienții IMM, Sucursala nr. 28 Călărași.

Povestind despre debutul său în banking, Elena ne-a mărturisit că nu a fost ușor. Primele luni au fost încărcate de emoții și de provocări pe care, în timp, a reușit să le depășească și să le transforme în competențe profesionale. Fiecare zi era diferită de cealaltă, însă procesul a fost facilitat de către cei ce au fost aproape: colegii. Fire empatică și comunicabilă, ambițioasă și mereu zâmbitoare, interacțiunea cu echipa și clienții Victoriabank a ajutat-o sa își ducă la îndeplinire obiectivele.

„Înainte să ajung la Victoriabank, credeam că dacă mă ocup singură de un lucru, așa iese cel mai bine. Acum, pot spune cu siguranță că orice lucru bun, durabil, se face în echipă. Atunci când reușim să finalizăm cu succes obiectivele, ne bucurăm împreună. În timp, am observat că pentru a obține rezultate este nevoie de multă muncă, însă în momentul în care devii conștient de asta și acționezi cu încredere, satisfacțiile nu întârzie să apară.” susține Elena

Când nu e unul din #OameniidelaVictoriabank, Elena iubește florile și este mamă de fete minunate. Așadar, în timpul său liber le are în centru pe „prințesele” sale, așa cum îi place să le numească pe cele trei fiice. Grădinăritul este o parte importantă din viața sa în special în zilele de weekend. Spațiul verde din jurul casei este locul în care își exersează creativitatea: idei, schițe și amenajarea grădinii este prilejul ideal de relaxare pentru ea. Florile parfumate de gradină îi oferă un moment de respiro pentru a se reconecta cu gândurile sale si pentru a începe ziua cu energie pozitivă.

Dragă Elena, iți mulțumim pentru dăruirea și perseverența de care dai dovada în toți acești ani de când ne ești alături! Suntem mândri că te numeri printre #OameniiDeLaVictoriabank.

Vadim Pasat / #OmuldelaVictoriabank mereu conectat la nevoile clienților

VictoriaBank

Vadim Pasat este Șef de agenție ZEL, Sucursala nr.1 Bălti și putem menționa cu toată încrederea că este un coleg organizat, determinat, perseverent și foarte ambițios. Absolvent al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți – Facultatea de Drept și a Institutului Nistrean de Economie și Drept la Contabilitate, Vadim a intuit că drumul în carieră se va îndrepta către banking.

Face parte din echipa Victoriabank – parte a Grupului Banca Transilvania din 2017 - ,,anul VB” (îl numește Vadim smiley), însă deține o experiență de 8 ani în sistemul bancar

Vadim a debutat în carieră, pe poziția de Operator bancă, care l-a ajutat să cunoască ce înseamnă interacțiunea și comunicarea cu clienții de la rădăcini, însă privind în ansamblu tot mecanismul de deservire a realizat că toate lucrurile se fac mai bine în echipă și doar în echipă în care fiecare își are rolul său dedicat: marketing, operațiuni, riscuri, conformitate, contabilitate, produse bancare, carduri etc. A excelat pas cu pas și a reușit să ajungă unde și-a dorit și astăzi oferă clienților soluții și produse personalizate, iar dorința de a ajuta oamenii s-a conturat încă din copilărie.

,,Înțelegerea, respectul și grija față de clienți sunt esențiale în activitatea noastră și nu în ultimul rând, agilitatea care implică anticipare, ambiție, flexibilitate şi încredere de a oferi servicii de calitate clienților noștri. Inovația, performanța și profesionalismul sunt cheia succesului– atunci când sunt împărtășite de întreaga echipă. Însă motivația cea mai mare la locul de muncă se rezumă la faptul când ai clienți mulțumiți, iar timpul petrecut la birou trece foarte repede când munca o faci cu plăcere și ești apreciat. Echipa de la Agenția ZEL este una fantastică ” menționează Vadim.

Pentru Vadim, o seară perfectă, după o zi intensă de muncă, este cea petrecută alături de cei dragi. Își încarcă bateriile lecturând o carte bună sau privind un film interesant și se simte împlinit când toți sunt sănătoși.

Dragă Vadim, suntem mândri că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank!

Oleg Sajin / #OmuldelaVictoriabank despre prietenia cu dealing-ului și intuiția profesională

VictoriaBank

Modest, zâmbitor și mereu așteptat de colegi și clienți. Din 2006 echipei Victoriabank s-a alaturat un coleg valoros. Oleg SAJIN #OmulDeLaVictoriabank în calitate de dealer principal valutar.

Fiind o fire analitică, atentă la detalii și pasionat de științe exacte, domeniul bancar l-a cucerit din copilărie, având un exemplu demn de apreciat în familie – mama sa, care a fost și ea lucrător bancar.

Parcursul profesional în banking l-a început direct de pe băncile facultății. Oleg a acumulat o vastă experiență în trezorerie, în special pe segmentul pieței valutare, formându-se ca un profesionist cu competențe forte, gestionând operaţiunile băncii pe piața valutară, precum şi coordonând tranzacțiile valutare ale clienților.

În activitatea sa, Oleg se bazează mult pe cunoștințele dobândite printr-o pregătire continuă, dar consideră cu desăvârșire că unele lucruri când nu pot fi controlate în totalitate, atunci intuiția joacă un rol decisiv. J Succesul şi rezultatele vin atunci când abordezi activitățile zilnice cu multă pasiune, responsabilitate și aplicând cele mai bune tactici.

După o zi reușita de muncă, seara este așteptat acasă de către familia lui mare şi frumoasă: soţia şi cele trei fiice minunate. J Fiica mai mare deja pășește pe urmele tatălui, fiind studentă în România, la facultatea de științe economice. Și este printre copii angajatilor Victoriabank care au acceptat provocarea să facă stagiul de practică în cadrul Grupului Banca Translvania prin programul lansat de Victoriabank ,,BT Internship program pentru copii angajatilor Victoriabank”.

Pasiunea de grădinărit îl ajută să-şi încarce bateriile și să mențină vibe-ul pozitiv pentru următoarea zi.

Dragă Oleg, păstrează mereu vibe-ul profesional. Ne bucurăm că faci parte din echipă!

Inga Roșca / #OmuldelaVictoriabank despre prietenia cu dealing-ului și intuiția profesională

VictoriaBank

Inga a început să lucreze la Victoriabank acum 12 ani, pe postul de casier, după a ocupat poziții de economist la sucursala, manager relații clienti, șef secție persoane fizice, iar actualul sau job s-a conturat în poziția de Șef agenție nr. 2, Sucursala nr. 12 Chișinău. Cuvintele potrivite care descriu parcursul ei în carieră au fost ambiția și curajul.

Deși era o experiență nouă pentru ea, Inga mereu a intuit că asta își dorește să facă mai departe. Interacțiunea cu clienții, cu echipa și cu bankingul a determinat-o să-și pună în practică abilitățile dezvoltate de pe băncile facultății.

Stăpânește fiecare situație cu o atitudine pozitivă și pune preț pe relații de calitate cu clienții, aducând o experiență plăcută in interacțiunea lor cu banca. Experiența și #poftademuncă au contribuit mult la obținerea rezultatelor frumoase, îndeplinirea obiectivelor pe vânzări și buna organizare a subdiviziunii. ,,Pe lângă bagajul de cunoștințe și experiența acumulată, am învățat că există oportunități: oportunitatea de a fi văzut, ascultat, apreciat și încurajat. Sunt într-un loc în care oamenii sunt prioritate.” susține Inga

Echilibrul dintre viața personală și carieră a ajuns sa fie una dintre cele mai mari provocări ale omului modern. Familia este cea care reușește să îi ofere energia și motivația necesară pentru a îndeplini tot ce și-a propus în viață, iar oamenii dragi care o înconjoară sunt un motiv de mândrie pentru Inga.

După o zi reușita de muncă, seara este așteptat acasă de către familia lui mare şi frumoasă: soţia şi cele trei fiice minunate. J Fiica mai mare deja pășește pe urmele tatălui, fiind studentă în România, la facultatea de științe economice. Și este printre copii angajatilor Victoriabank care au acceptat provocarea să facă stagiul de practică în cadrul Grupului Banca Translvania prin programul lansat de Victoriabank ,,BT Internship program pentru copii angajatilor Victoriabank”.

Dragă Inga și noi tare ne mândrim că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank!

Elena Railean #OameniiDelaVictoriabank, despre reinventare în viața profesională

VictoriaBank

Într-o zi frumoasă de vară, echipa #OamenilordelaVictoriabank a cunoscut o nouă colegă - Elena Railean.

Deja de mai bine de 1 an si 7 luni este Lenuța noastră 😃....pentru că am îndrăgit-o foaaarteee mult...:)...Toți colegii ii spun Lenuța, deoarece este o persoană pozitivă și mereu pregătită să ofere sprijin.

,,Și acum îmi amintesc acea zi însorită când din curiozitate am fost la Târgul de Cariere din Chișinău. Am vizitat standul Victoriabank și am lăsat CV-ul meu echipei de la HR. Ulterior, am fost invitată la un interviu, iar a doua zi am și primit oferta de angajare într-un domeniu total necunoscut mie, dar foarte dornică de a învață și a lua totul de la zero…😃”…ne spune Elena.

Angajată pe post de Secretar referent, în cadrul Direcției Juridică, Elena era gata să descopere lumea banking-ului la Victoriabank, care a reușit să îi schimbe parcursul profesional. Este absolventă a ASEM-lui, facultatea Business și Administrarea Afacerilor, dar pe parcursul anilor de studii a mai absolvit și Secția de Canto și Teatru din cadrul Școlii de Arte ,,Valeriu Poleacov”. Prin urmare, a avut unele tangente cu studiourile de radio și platourile TV... o perioadă foarte dinamică inclusiv cu participări la diverse concursuri muzicale 😃.

Elena mereu s-a visat artistă, însă a decis că studiile și o activitate în domeniul economic îi va asigura un echilibru în viața ei. Pentru ea, banking-ul este pârghia care a adus-o mai aproape de împlinirea personală.

,,Viața la Victoriabank este foarte intensă, dinamică, dar, în aceeași măsură, interesantă și captivantă. Am cunoscut oameni de valoare de la care învăț zilnic. Ce mă bucură cel mai mult acum este comunicarea și deschiderea din partea colegilor. Suntem o echipă mare, cu aspirații!”…susține Elena.

Dragă Lenuța, iți mulțumim că ne-ai permis să te descoperim . Suntem mândri că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank.

Natalia Chiperi, unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank cu care ne mândrim

VictoriaBank

Cea mai mare dorință a Nataliei Chiperi după absolvire a fost sa lucreze la bancă. A avut oportunitatea de a se alătura #OamenilorDeLaVictoriabank din 2008, iar în 2021 se împlinesc mai bine de 13 ani de când se află în Victoriabank - parte a Grupului Banca Transilvania.
Și-a setat în parcursul său profesional un orizont mai larg, mai provocator, mai aproape de sufletul său.

,,Atunci când iți dorești ceva cu adevărat, neapărat al tău va fi.”
De asta a fost convinsă și Natalia, iar rezultatele activității sale spun de la sine. Este unul din performerii din Victoriabank și reușește de fiecare dată cu succes să își atingă țintele cu dedicare și perseverență.

Astăzi, Natalia este Manager relații clienți IMM și spiritul echipei Sucursalei nr.7 Orhei. De fiecare dată când povestește despre activitatea sa, Natalia se simte o norocoasă având parte de colegi mereu pregătiți să ofere sprijin, indiferent că este vorba despre a ajuta un coleg din echipă sau un client.

Sunt o echipă unită și puternică 😃.

„Îmi place banca. Îmi plac oamenii! Mă simt ca acasă. Sunt o norocoasă!” ... susține Natalia 👌

Dragă Natalia, ne bucurăm că ești unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank de care suntem tare mândri pentru ce reușești să realizezi. Ne-ai arătat că niciodată nu există „nu pot”.

Îți mulțumim că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank!

Raisa Gurin #OameniidelaVictoriabank despre profesionalism și puterea de ,,resetare”

VictoriaBank

Astăzi o cunoaștem pe Raisa GURIN - Manager relații clienți IMM, #OmulDeLaVictoriabank, care oferă mult mai mult decât suport clienților legat de produse creditare și non-creditare.

Ea oferă siguranță! Raisa încarcă clienții și colegii cu energia sa pozitivă de a merge înainte. O fire calmă și echilibrată cu o putere de „resetare” care ii permite să înceapă fiecare zi de la zero cu provocări noi, clienți și ambiții noi.

Abilitatea ei de a rămâne atentă pe o țintă a ajutat-o mult și in carieră. Din 2009 face banking și de 11 ani Raisa își începe ziua de lucru în ,,mod obligatoriu” cu câte o cană de cafea cu lapte. Pe parcursul activității profesionale s-au schimbat doar oamenii cu care-și bea cafeaua, locul și ecusonul😃

La început a fost expert credite microcreditare, după care a continuat cu funcția de consilier clientelă clienți persoane juridice, urmând economist coordonator secția Credite.

„Pentru mine e foarte importantă interacțiunea cu oamenii și țin foarte mult ca ei să fie bine. Sunt fericită: am o familie minunată și un loc de muncă la care revin cu drag în fiecare zi” susține Raisa 😃

Dragă Raisa, ne bucurăm foarte tare că ești unul din #OameniidelaV și că împreună formăm o echipa frumoasă!

Larisa VLAS #OmulDelaVictoriabank un profesionist implicat și #CuPoftăDeLucru în echipă

VictoriaBank

Colega noastră, Larisa a devenit unul dintre #OameniidelaVictoriabank acum 13 ani.

Primele pagini ale poveștii profesionale din activitatea de banking au fost scrise încă din 2004. Anul 2007 a fost anul în care Larisa a spus ca Victoriabank este într-adevăr locul în care se simte cel mai bine și recunoaște că schimbarea a fost o provocare. 😃

Cea mai frumoasă amintire este chiar de la începutul carierei, când era în front office, acolo s-a format atât profesional, cât și personal. Alt lucru important pe care l-a învățat este că empatia, perseverența și ambiția sunt calitățile ce dau undă verde. Larisa se ghidează după un principiu care ar trebui urmat de oricine: „Atât timp cât muncești cu poftă și entuziasm, rezultatele nu au cum să nu apară!” 😃

Larisa nu a încetat niciodată să ne impresioneze cu firea sa analitică și atenția pe care o are pentru detalii. În prezent, este Coordonator decontări, în cadrul Centrului Decontări|| Direcția Operațiuni. A fost parte a echipei de proiect de universalizare prestare a serviciilor pentru clienți la nivelul tuturor unităților Victoriabank, ulterior a preluat coordonarea activităților de decontare în MDL și valută străină, totodată este implicată în proiecte de optimizare și facilitarea acestor activități din cadrul băncii.

Acasă își încarcă bateriile alături de copiii săi minunați și soț: ,,Râdem mult și petrecem timpul liber împreună.” 😃

Dragă Larisa, ne face plăcere să te știm unul din #OameniidelaVictoriabank și iți mulțumim că ai ales sa faci parte din echipă!

#OameniidelaVictoriabank / Iulia ARLET și povestea ei de succes la Victoriabank

VictoriaBank

Oameni prietenoși, pozitivi și cu un profesionalism desăvârșit? Da, avem așa colegi!
Dar când vine vorba despre această combinație de calități, prima colegă care ne vine în minte este nimeni alta decât Iulia ARLET, Manager relații cu clienții Retail de la Sucursala nr.1 Bălți.

În această toamnă, pe 6 noiembrie, adună 11 ani de activitate în familia Victoriabank.
Iulia este unul dintre #OameniidelaVictoriabank pentru care domeniul creditar persoane fizice este cartea sa de vizită. Lucrează cu persoane fizice de când se știe. smiley Ajută zilnic diverși clienți să găsească soluții de finanțare și îi înțelege cu adevărat.

“Hai că rezolvăm împreună” .... “Te ajut dacă ai nevoie”.... “Hai câ poți” – acesta este spiritul echipei din care face parte Iulia. Susținerea și comunicarea între colegi este cheia de succes și aplicarea celor mai bune practici/soluții pentru clienți.

Iulia a avut mereu carisma și priceperea să comunice cu oamenii. “Lucrurile devin simple când ești om cu cineva și când puteți crea împreună lucruri frumoase.” – susține Iulia.
Nu e de mirare că o mare parte din timp, colegii din echipă dar și din sucursalele din regiuni ii cer ajutorul pe produsele creditare persoane fizice și tocmai asta-i place cel mai mult.

La sfârșit de zi, își dorește un singur lucru - ca oamenii să știe că este alături de ei. smiley

#OameniidelaVictoriabank / Cornelia LARI colega plină de ambiție, entuziasm și optimism

VictoriaBank

În această toamnă se împlinesc 5 ani și 7 luni de când Cornelia Lari este unul din #OameniidelaVictoriabank.

Când a ajuns la noi a acceptat poziția de operator ghișeu, iar acum este șef de agenție - la Agenția nr.16 din incinta Centrului Comercial Shopping MallDova, Sucursala nr.11 Chișinău.

Cornelia este conectată tot timpul cu clienții săi și este pregătită să le răspundă la orice întrebare sau solicitare. Firea plină de ambiție, entuziasm și optimism a Corneliei este unul dintre motivele pentru care colegii ei se simt bine în preajma ei.

Datorită acestor calități ea a reușit într-o perioadă foarte scurtă de timp să migreze profesional din partea operațională în cea de vânzare a produselor. Un factor important al acestei reușite este și faptul că pentru ea ziua de lucru nu are program, și asta pentru că ii place la nebunie ce face, nu se uită la ceas și își încheie ziua de muncă doar atunci, când știe sigur că a bifat tot ce era de bifat în agenda ei de activitate. Cardurile de credit ,,Star Card” le vinde ca pâinea caldă smiley, pentru că este un fan adevărat al acestui produs.

Acum, agenția ei are statut de AGENȚIE STAR smiley și reușește să își molipsească și colegii cu #PoftaDeStarCard!

Cornelia a dovedit că nu există „nu pot” și că întotdeauna merită să îți faci curaj pentru ceva nou.

Draga noastră Cornelia, ne bucurăm că te numeri printre #OameniidelaVB și te încurajăm să-ți depășești în continuare limitele!

Ina Ursachi / #OmuldelaVictoriabank pentru care ambiția este cel mai bun prieten

VictoriaBank

În această toamnă se împlinesc 5 ani și 7 luni de când Cornelia Lari este unul din #OameniidelaVictoriabank.

Când a ajuns la noi a acceptat poziția de operator ghișeu, iar acum este șef de agenție - la Agenția nr.16 din incinta Centrului Comercial Shopping MallDova, Sucursala nr.11 Chișinău.

Cornelia este conectată tot timpul cu clienții săi și este pregătită să le răspundă la orice întrebare sau solicitare. Firea plină de ambiție, entuziasm și optimism a Corneliei este unul dintre motivele pentru care colegii ei se simt bine în preajma ei.

Datorită acestor calități ea a reușit într-o perioadă foarte scurtă de timp să migreze profesional din partea operațională în cea de vânzare a produselor. Un factor important al acestei reușite este și faptul că pentru ea ziua de lucru nu are program, și asta pentru că ii place la nebunie ce face, nu se uită la ceas și își încheie ziua de muncă doar atunci, când știe sigur că a bifat tot ce era de bifat în agenda ei de activitate. Cardurile de credit ,,Star Card” le vinde ca pâinea caldă smiley, pentru că este un fan adevărat al acestui produs.

Acum, agenția ei are statut de AGENȚIE STAR smiley și reușește să își molipsească și colegii cu #PoftaDeStarCard!

Cornelia a dovedit că nu există „nu pot” și că întotdeauna merită să îți faci curaj pentru ceva nou.

Draga noastră Cornelia, ne bucurăm că te numeri printre #OameniidelaVB și te încurajăm să-ți depășești în continuare limitele!

Gheorghe Leahu / #OmuldelaVictoriabank care nu are frică de provocări

VictoriaBank

În lunile ce au trecut, în contextul #NouaNormalitate, Gheorghe s-a confruntat cu multe provocări. Super-puterea sa a fost să găsească soluții la orice problemă.

Împreună cu colegii din echipă au căutat furnizori de măști, mănuși și dezinfectanți, au făcut comenzi în cantități mari; dezinfecția sediilor băncii; au găsit furnizori de asigurare transport pentru angajații băncii, astfel să se asigure că toți colegii din Victoriabank sunt în siguranță în perioada pandemiei.

Este o fire calmă și extrem de organizată, căreia nu ii scapă nimic din vedere și spune că încă nu a trăit ziua în care să înțeleagă ce înseamnă plictiseala. De ce? „Înainte de toate, trebuie să iți placă ceea ce faci.” :) Recunoaște că este „workoholic”, dar încearcă să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională.

Dragă Gheorghe, iți mulțumim pentru ca ești unul din #OameniidelaVictoriabank

Eroii noștri de la Victoriabank / Colegii noștri din rețea

VictoriaBank

Pandemia de coronavirus, ne-a afectat considerabil stilul de viață și activitatea noastră de zi cu zi. Cei mai implicați, știm bine, sunt colegii noștri din prima linie (sucursale și agenții), care țin piept provocărilor impuse de situație și deservesc la cel mai înalt nivel clienții din cadrul băncii.

Nu este deloc ușor să iți faci jobul în astfel de perioade stresante pentru întreagă societate.

Vă mulțumim pentru curaj și implicare. Sunteți EROII NOSTRI!

Acordarea de distincții ABM 2022 pentru #OameniiDeLaVictoriabank

VictoriaBank

De Ziua Profesională a Lucrătorului Bancar, angajații de la Victoriabank au primit Distincții de la Asociația Băncilor din Moldova (ABM) pentru contribuția în dezvoltarea sistemului bancar, în cadrul unui evenimentul festiv.

Victoriabank continuă să se evidențieze prin adaptabilitate și implicare în activitatea economică a țării, reușind, astfel, să atingă rezultate frumoase, durabile și remarcabile atât pentru clienții cât și partenerii băncii.

După cum bine știm deja, în spatele tuturor succeselor înregistrate de către Victoriabank - parte a Grupului Banca Transilvania, se află o echipă formată din peste 1.000 de persoane dedicate, cu #PoftădeMuncă, care prin devotamentul lor consolidează valorile băncii: respect, ambiție și pasiune. Rămânem fermi pe poziții și atunci când alegem să oferim cele mai bune produse și servicii bancare celor peste 600 de mii de clienți.

Suntem onorați de faptul că pentru profesionalismul și contribuția semnificativă la dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova, 5 colegi au primit distincții alese din partea Asociației Băncilor din Moldova (ABM):

Medalia Onorifică ,,Meritul Bancar”

Radu Jitaru Manager Tehnologie Digitală, Centrul de excelență digitală

A fost încurajat să încerce domeniul bancar acum 12 ani, până la care a reușit să acumuleze experiență în domenii precum vânzări, contabilitate. Acum activează pe post de Manager tehnologie digitală, din cadrul Centrului de Excelență Digitală. ”Îmi place ceea ce fac și o fac cu multă plăcere. Cert e faptul că nu poți avea rezultate fără cineva care să te încurajeze și să-ți ofere suport, iar eu la Victoriabank am noroc și am parte de aceasta – fapt pentru care îi mulțumesc întregii echipe Victoriabank”

Diploma de Onoare

Maria Cozaru Șef secție, Direcţia resurse umane

A început cariera bancară 17 ani în urmă. Cariera bancară și-a început-o în funcția de operator ghișeu bancă, iar la moment este Șef secție buget, compensații și beneficii din cadrul Direcției Resurse Umane. ,,Nu regret nici un moment că mi-am schimbat domeniul de activitate și sunt mândră că fac parte dintr-o echipă de oamenii profesioniști, dedicați și pur și simplu minunați”

 •  Liviu Nazari Director, sucursala nr.28 Călărași

În sistemul bancar activează din 2004, din care 9 ani fiind parte a echipei Victoriabank. La moment inspiră și conduce echipa din cadrul Sucursalei nr. 28 Călărași din poziția de Director Sucursală. ,,Mulțumesc frumos pentru această distincție, sincer nu m-am așteptat… sunt foarte onorat.”

 • Natalia Buran –Pavlova Director sucursala nr.34 Râșcani 

După absolvirea Academiei de Studii Economice, cu multă pasiune față de domeniul bancar și-a început cariera în funcție de casier acum 22 de ani în urmă. La moment continuă să lucreze la direct cu clienții băncii, dar deja din postul de Director al Sucursalei nr. 34 Rîșcani. ”Sunt extrem de bucuroasă că sunt în domeniul bancar și că am alături oameni care mereu m-au ajutat și m-au susinut și continuă să o facă”

 • Irina Erezanu Coordonator operațiuni, sucursala nr.10 Ungheni

15 ani în urmă a păsit pragul Victoriabank în poziția de casier, fiind și primul său job. Acum este Coordonator operațiuni în cadrul Sucursalei nr.10 Ungheni. ”Sunt un copil crescut de Victoriabank, unde am înțeles un lucru important – orice succes se datoreză efortului de echipă! Lucrez cu oameni frumoși, care mă susțin zilnic, lucru pentru care le sunt foarte recunoscătoare”

Din 2011, contribuția a 44 angajați ai Victoriabank a fost recunoscută și apreciată prin distincții din partea Asociației Băncilor din Moldova, fapt pentru care ne mândrim.

Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank:

„Mulțumesc întregii echipe de la Victoriabank pentru implicare, determinare și adaptabilitate la noua realitate în care trăim și activăm. Dăruirea și perseverența #OamenilorDeLaVictoriabank, este de apreciat, iar noi vom continua să punem accent pe angajații noștri, pentru ca doar împreunaă am reușit să facem pași importanți în dezvoltarea băncii. Urmare a acestor eforturi comune, Victoriabank a oferit rezultate remarcabile pentru clienții și partenerii săi. Nu încetam să punem accent pe oamenii noștri, care sunt cea mai valoroasă resursă a oricărei companii. Sincere felicitări colegilor nominalizați la medalii și diplome. Vă sunt personal recunoscător pentru atitudinea voastră constructivă, pentru entuziasmul cu care lucrați zi de zi și pentru că sunteți o inspirație pentru mine. Felicitări și tuturor profesioniștilor din sistemul financiar bancar din Moldova! Le mulțumim clienților pentru încrederea acordată și colaborare” a declarat Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

Acordarea de distincții ABM 2021 pentru #OameniiDeLaVictoriabank

VictoriaBank

Cu peste 30 de ani de experiență în sectorul bancar și peste 600 de mii de clienți, Victoriabank – parte a Grupului Banca Transilvania, pune în prim-plan oamenii. Peste 1,000 de angajați integri își desfășoară activitatea cu pasiune, profesionalism și #PoftadeBusiness, în cele 30 de sucursale și 57 de agentii. Anul trecut, în contextul crizei pandemice, activitatea la Victoriabank a fost una foarte diferită, însă starea de bine, spiritul de echipa și susținerea angajaților sa se adapteze la noua normalitate a fost prioritatea numărul unu.

În spatele tuturor succeselor înregistrate de Victoriabank stă o echipă formată din persoane dedicate, care prin devotamentul lor consolidează valorile instituționale ale băncii, menite să ofere beneficii clienților săi.

De Ziua Profesională a Lucrătorului Bancar, Asociația Băncilor din Moldova (ABM) a oferit distincții unor colegi din cadrul echipei Victoriabank, în semn de apreciere a profesionalismului și a contribuției semnificative la sistemul bancar.

Mariana ȚEHOVICI, Director Direcția Raportări, a fost decorată cu - Medalia onorifică „Meritul Bancar”, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova.

 • Diana PRANIȚCHI Director adjunct Direcția Vânzări și Dezvoltare Rețea
 • Carolina CAȚ  Director Sucursala nr.16 Edineț
 • Elena ȘEREMET Director adjunct Sucursala nr.3 Chișinău
 • Inga ROȘCA Șef Agenție Sucursala nr.12 Chișinău

„Mulțumesc tuturor oamenilor de la Victoriabank, fără de care nu am fi putut traversa cu succes anul pandemic 2020. Prin curajul lor in fața Covid19, am reușit să ținem deschise majoritatea sucursalelor noastre și să deservim calitativ clienții, iar colegii din centrala au reușit să se organizeze foarte rapid, astfel încât să-si mențină angajamentele chiar si lucrând în schimburi, de acasă sau de la birou. Cu ajutorul colegilor am reușit deja, să aducem la următorul nivel experiență digitală a clienților cu Victoriabank, iar cifrele oficiale, arată că suntem Banca de Top, cu cele mai multe tranzacții efectuate în mediul digital din total număr de tranzacții. La Multi Ani, tuturor lucrătorilor din sistemul financiar bancar din Moldova și felicitări nominalizaților la medalii si diplome!” a declarat Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

Acordare distincții ABM 2020 pentru colegii Victoriabank

VictoriaBank

Excelența în activitatea profesată vine din inimă, indiferent de provocări. Pasiunea și entuziasmul sunt absolut necesare în carieră.
De Ziua Profesională a Lucrătorului Bancar, Asociația Băncilor din Moldova (ABM) a oferit distincții unor colegi din cadrul echipei Victoriabank, în semn de apreciere a profesionalismului și a contribuției semnificative la sistemul bancar.

Svetlana Chișca, Director Sucursala nr. 31 Drochia, a fost decorată cu - Medalia onorifică „Meritul Bancar”, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova.

Cu Diplome de onoare ABM, pentru activitate remarcabilă în sistemul bancar, realizări în carieră și profesionalism au fost apreciați:

 • Ludmila Corneeva Director Sucursala nr. 10 Ungheni
 • Maria Nedu Director Sucursala nr. 15 Comrat
 • Dragoș Manic Director Sucursala nr.26 Chișinău

Au pornit de la zero, au evoluat și au crescut în Victoriabank și suntem mândri de drumul parcurs până acum. Și-au păstrat de-a lungul activității profesionale valorile și intențiile bune.

Ne mândrim cu o echipă formată din profesioniști dedicați, energici, inteligenți și integri!

Acordare distincții ABM 2019 pentru colegii Victoriabank

VictoriaBank

Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului bancar, mai mulți angajați ai Victoriabank au primit distincții din partea Asociației Băncilor din Moldova (ABM), în semn de apreciere a profesionalismului și a contribuției semnificative la sistemul bancar.

Cu distincția supremă a Asociației Băncilor din Moldova - MEDALIA ONORIFICĂ „MERITUL BANCAR”, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova, a fost decorată Maria IOVU, Contabil șef al băncii, Direcția contabilitate.

Cu Diplome de onoare ABM, pentru activitate remarcabilă în sistemul bancar, realizări în carieră și profesionalism au fost apreciați:

 • Ina GHERMAN Manager optimizare procese, Direcția Management proiecte și procese
 • Victoria MÎNDRU Șef Agenție, Agenția nr. 37, Sucursala nr. 21 (METRO 2)
 • Marina SCHIBA  Șef adjunct, Secția Operațiuni, Sucursala nr. 10 Ungheni

Distincțiile au fost oferite în cadrul ședinței Comitetului de Direcție, de către Președintele Victoriabank, BOGDAN PLEȘUVESCU.

Aducem sincere felicitări colegilor noștri pentru distincțiile primite și le urăm succese în continuare.

VB24