despre #OameniidelaVictoriabank

Acestia sunt oamenii cu care ne mandrim.

Echipa Victoriabank la Campionatul de Fotbal BT Mamaia, ediția 2024

Victoriabank Larisa Vlas

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, Campionatul de Fotbal BT Mamaia, a avut loc în perioada 1 - 2 iunie 2024, aducând împreună echipele grupului financiar Banca Transilvania. Fotbaliștii și fotbalistele de la Victoriabank au avut parte de un weekend de neuitat la Mamaia, unde s-au disputat meciurile. Evenimentul a fost găzduit de Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Victoriabank Larisa Vlas 1

Victoriabank a participat pentru a cincea oară la acest turneu, de când face parte din Grupul BT. Ediția din acest an a fost la fel de specială ca cea din 2023, fiind marcată de prezența și performanțele remarcabile ale fotbalistelor, care au demonstrat că fotbalul nu ține cont de gen. Fetele au reușit să marcheze mai multe goluri, iar rezultatele de pe teren au vorbit de la sine.

Victoriabank Larisa Vlas 1

Echipa Victoriabank, formată din 2 fotbaliste și 10 fotbaliști, a ajuns până în sferturile de finală ale campionatului BT Mamaia. Anul acesta, trofeul a fost câștigat de echipa BT Mic din București. La Campionatul de Fotbal BT Mamaia in acest an au participat echipe din 84 de sucursale și subsidiare ale grupului financiar Banca Transilvania, care au jucat în total 189 de meciuri.

Victoriabank Larisa Vlas 2 Victoriabank Larisa Vlas 2
,,Vreau să felicit din tot sufletul echipa noastră de fotbaliști și fotbaliste de la Victoriabank pentru participarea lor la campionat și pentru rezultatele minunate pe care le-au obținut. Mulțumesc pentru spiritul vostru de echipă, implicare, dedicare și buna-dispoziție. Oamenii de la Victoriabank stiu să muncească, dar știu și să se implice cu multă pasiune în activități sportive. Transmit felicitări colegilor noștri de la BT Mic, București, pentru performanțele remarcabile obținute în fotbal.” - a spus în mesajul său Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.
Victoriabank Larisa Vlas 3

#OameniiVB #ColegiTalentați #CuPoftăDePasiuni #CuPoftaDeSport

#OameniiDeLaVictoriabank_2024|#ExtraInterviu cu Mihaela Negara

Victoriabank Mihaela Bivol

Întrebare 1: Mihaela, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt născută de Ziua Lucrătorului Bancar, pe 4 iunie 😊. Nu cred în coincidențe, deși de mică visam să devin jurnalistă. Îmi place să ascult oamenii și poveștile lor. Sunt o persoană empatică, pozitivă și veselă, și, după cum se poate deduce, foarte modestă 😁. Victoriabank este primul meu angajator, și o mare parte din ceea ce sunt astăzi datorez experienței mele la VB. Iubesc provocările, iar la Victoriabank am parte de ele din plin.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de aproape 7 ani, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în activitatea ta profesională?

Răspuns: Povestea mea profesională la Victoriabank a început pe 1 august 2017. Eram atât de nerăbdătoare și dornică să încep! Am debutat în carieră ca operator ghișeu, apoi am avansat la șef casierie, apoi șef de agenție. În final, m-am regăsit în calitate de Manager relații clienți Retail. Depun tot sufletul atunci când lucrez cu clienții și mă ambiționez să fac totul cât mai bine posibil.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: La Victoriabank, am învățat să fiu responsabilă, punctuală și perseverentă. Cred că cel mai important ingredient al succesului este să faci mereu ceea ce îți place. Întotdeauna am avut încredere în mine și în abilitățile mele, iar dorința de a învăța ceva nou mă motivează constant.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de carieră?

Răspuns: Îmi amintesc perfect ziua în care m-am angajat și mentorul meu mi-a spus: „Fii ca Sponge Bob, absoarbe totul!” Asta a devenit motto-ul meu. Fiți curioși, atenți la detalii, perseverenți și deschiși la noi experiențe și oportunități. Fiți ca cafeaua din următoarea povestioară: ,,S-a pus la fiert ouă, morcov și cafea și fiecare a reacționat diferit: Morcovii au fost la început tari, puternici și neînduplecați, dar apa fiartă i-a înmuiat si au devenit slabi. Oul a fost fragil. Coaja lui subțire i-a protejat lichidul interior, dar dupa ce a fiert conținutul său s-a întărit. Boabele de cafea măcinate au fost unice. După ce au fost fierte, ele au schimbat apa. Gândește-te acum ce ești? Sunt morcovul care pare puternic, dar durerea și adversitatea mă fac să îmi pierd puterile, să devin fragil. Sunt oul care pornește la drum cu o inimă maleabilă, care se schimbă cu căldura? Am un spirit fluid care după greutăți se asprește? Exteriorul meu e mereu același, dar în interior zace o inimă împietrită? Sau sunt precum boabele de cafea? Atunci când apele devin fierbinți reușesc să schimb situațiile din jurul meu și să dau tot ce am mai bun din mine?”

Întrebare 5: Mihaela, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Mihaela în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Am o mulțime de pasiuni! În timpul liber ador să petrec timp cu prietenii și familia, având discuții lungi și amuzante. Îmi place să colecționez pietre semiprețioase și bijuterii cu ele. De mică sunt pasionată de istorie, în special de secolul XX, așa că mă documentez și vizionez filme despre cultură, război și politică. Îmi încarc bateriile în vacanțele de vară la mare și în scurtele escapade din timpul anului. Recent, mi-am găsit sportul preferat, și acolo reușesc să mă detașez complet. 😃

Dragă Mihaela, ne bucurăm să te avem în echipa noastră. Să îți păstrezi în continuare optimismul, curiozitatea și perseverența.Îți mulțumim că faci parte din echipa #OameniiDeLaVictoriabank. 👏

Distincții ABM 2024 pentru angajații de la Victoriabank

Victoriabank ABM 2024

Astăzi, 4 iunie, de Ziua profesională a lucrătorului bancar, cinci colegi de la Victoriabank au fost onorați cu distincții deosebite oferite de către Asociația Băncilor din Moldova (ABM). Aceste premii recunosc profesionalismul și contribuția semnificativă pe care -acești colegi de exceptie, #OameniiVictoriabank, le-au adus în dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din țară.
Cu inima plină de bucurie și mândrie, Victoriabank felicită călduros colegii care au primit aceste prestigioase distincții din partea ABM:

 • Igor Cirimpei, Șef secție, Direcția Juridică - Medalia Onorifică "Meritul Bancar".

Prestigioasă distincție acordată în semn de apreciere pentru contribuția excepțională și angajamentul constant față de excelență în sectorul bancar, reprezintă o dovadă a muncii remarcabile și a impactului pozitiv asupra industriei bancare din Republica Moldova.

 • Eleonora Fulga, Director adjunct Sucursala nr.11 Chișinău - Diploma de Onoare;
 • Aliona Martinenco, Coordonator operatiuni Sucursala nr.8 Chișinău - Diploma de Onoare;
 • Vitalie Starțev, Director Sucursala nr.10 Ungheni - Diploma de Onoare;
 • Iana Ignatenco, Șef sectie, Directia produse carduri si acceptare - Diploma de Onoare;

Diploma de Onoare - această distincție specială se acordă în semn de apreciere pentru realizări notabile și pentru contribuția deosebită la promovarea eficienței și transparenței în domeniul bancar. Această diplomă reprezintă un simbol al profesionalismului și al angajamentului față de excelență în serviciile financiare.

"Suntem deosebit de onorați că prin munca voastră asiduă și excelența profesională ați adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea sistemului bancar din Republica Moldova. Distincția acordată de Asociația Bancherilor din Moldova (ABM) este o recunoaștere a contribuției voastre. Suntem cu adevărat bucuroși să vă avem în echipa Victoriabank. Felicitări, dragi colegi, pentru aceste distincții binemeritate!” a declarat Levon Khanikyan, Președintele Victoriabank.

#OameniiDeLaVictoriabank_2024|#ExtraInterviu cu Mihaela Bivol

Victoriabank Mihaela Bivol

Întrebare 1: Mihaela, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Cu siguranță, cred că trăsăturile mele de caracter se potrivesc de minune cu descrierea zodiei Capricornului și cu influența numărului 1. M-am născut pe 1 ianuarie 1991, la ora 10:00. 😃 Sunt o persoană extrem de ambițioasă și motivată, mereu gata sa ating succesul. Responsabilitatea și loialitatea sunt ca niște călăuze în viața mea, iar independența mea mă face să simt că pot cuceri lumea. Sunt mămica unei fetițe minunate. În fiecare zi, o încurajez să își urmeze visele și să fie responsabilă și pragmatică, pentru că știu că poate realiza orice își propune.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de 9 ani, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în activitatea ta profesională?

Răspuns: Calatoria mea profesionala în cadrul Victoriabank a început în rol de Jurist în Direcția Juridică. De-a lungul celor 9 ani am avut oportunitatea sa acumulez o experiență vastă în domeniul reglementărilor bancare juridice. A fost o perioadă plină de provocări și satisfacții, iar fiecare zi mi-a oferit oportunitatea de a învăța și de a crește profesional. Cu perseverență și dedicație, am îndeplinit cu succes sarcinile de serviciu, iar sprijinul oferit de colegii de echipă a fost cu adevărat de neprețuit. Le sunt profund recunoscătoare pentru ghidarea lor și pentru încrederea acordată. Deja șase luni, fac parte din echipa Guvernanță Corporativă, in noul meu rol de Șef Secția Gestiune Acționari și Persoane Afiliate, un domeniu divers și în continuă dezvoltare. Interpretarea legilor si a reglementarilor, elaborarea contractelor, expertiza juridică a dosarelor de credit, organizarea Adunării Generale ordinare și extraordinare a acționarilor băncii, gestiunea persoanelor afiliate, actualizarea informației despre acționarii băncii, sunt câteva dintre activitățile care au colorat această nouă etapă a carierei mele. 😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Sunt Omul de astăzi datorită părinților mei, care m-au învățat să prețuiesc munca și să nu renunț niciodată, mentorilor care mi-au oferit îndrumare și inspirație, și experiențelor de viață care m-au format și m-au făcut mai puternică. Este minunat să recunoști contribuțiile celor din jurul tău și să apreciezi fiecare etapă a vieții tale. 😊

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Pentru cei care se află la început de drum în carieră, vreau să le împărtășesc câteva sfaturi prietenoase. E important să-ți stabilești clar obiective pentru a rămâne mereu concentrat și motivat. Sa accepte cu încredere mentoratul pentru ghidare și sfaturi valoroase. Dar cea mai importantă lecție pe care o poți învăța este să fii mereu deschis la învățare continuă. Lumea se schimbă mereu, iar capacitatea ta de a te adapta este esențială pentru succesul în carieră. Deci, fii curios, învață mereu și bucură-te de călătoria ta profesională!

Întrebare 5: Mihaela, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Mihaela în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Nu e deloc ciudat să îți planifici timpul liber cu aceeași atenție pe care o acorzi vieții profesionale, nu-i așa? 😃 Pun mare preț pe fiecare moment liber și încerc să-l folosesc cât mai eficient. Așa că, de obicei, îmi fac un mic plan care să îmi aducă bucurie și echilibru. Mă găsești la sala de sport de cel puțin trei ori pe săptămână, îmi place să mă energizez pe terenul de badminton și să privesc filme de calitate. Și nu uit niciodată să ascult câteva discursuri motivaționale, pentru că un impuls de inspirație nu strică niciodată

Dar, ce e mai important decât orice, pentru mine, este timpul petrecut cu cei dragi. Așa că îmi organizez cu atenție întâlnirile cu familia și prietenii în timpul liber. Nu există nimic mai prețios decât acele momente de liniște și reflecție, care îmi aranjează gândurile și îmi echilibrează starea emoțională. Pentru ca fiecare clipă contează, nu-i așa? 😃

Draga Mihaela, îți dorim să rămâi o persoană mereu activă, ambitioasă și pozitivă. Ți se potrivește de minune. Îți mulțumim că faci parte din echipa #OameniiDeLaVictoriabank. 🖐

Colecționarul de viniluri: Povestea lui Vitalie Corniciuc și pasiunea lui pentru muzica retro

Victoriabank Vitalie Corniciuc

,,Povestea începe cam prin 1988. De atunci am primele memorii din copilărie. Ele se asociază cu un pick-up și câteva discuri de vinil, cu un magnetofon Mayak, cu câteva bobine...’’, așa prinde a-și înșira gândurile colegul nostru Vitalie Corniciuc, când vorbește despre marea lui pasiune – muzica retro.

Dragostea lui pentru acest gen muzical a început încă din copilărie, când primele sale memorii se leagă de sunetul inconfundabil al unui pick-up și de colecția de discuri a tatălui său.

,, ....pe baza acelor de vinil păstrate de tata, am început să pun cap la cap colecția mea, care în acest moment numără 300 de discuri, vreo 50 de casete și vreo 10 bobine. Am reușit să adun probabil tot ce a fost înregistrat de formațiile  ,,Noroc, ,,Contemporanul”, ,,Orizont” și ,,Plai”.

Un om al cifrelor, prin natura meseriei pe care o are, Vitalie este îndrăgostit de melodiile anilor '60 - '80 și își dedică timpul liber colecționării discurilor de vinil. E absolut fascinant să îl auzi vorbind despre această pasiune. Îi place să împărtășească cu cei din jur admirația pentru muzica și artiștii acelor timpuri. De-a lungul anilor, ceea ce părea un simplu hobby s-a transformat frumos într-un proiect de promovare a muzicii retro. Pe lângă munca la Victoriabank, unde este CFO, Vitalie Corniciuc organizează des evenimente și concerte la care  se adună mii de spectatori dornici să asculte hiturile anilor '60, demonstrând astfel că această pasiune depășește limitele camerei sale de ascultare. 😃 Asta poate și pentru că el consideră muzica este un mijloc de a crea conexiuni între oameni și de a împărtăși bucuria și emoțiile pe care le oferă aceste piese celebre.

,,Ceea ce-mi este cel mai drag sufletului sunt imprimările cu Ștefan Petrache, pe care-l consider cea mai mare voce pe care a dat-o Moldova, cel puțin în ultimii 50 de ani...”

Îi mulțumim lui Vitalie pentru inspirația pe care o aduce în echipa noastră și îl încurajăm să continue să împărtășească pasiunea sa pentru muzica autentică și pentru valorile pe care le reprezintă.

La Victoriabank încurajăm inițiativele și pasiunile de suflet ale colegilor  noștri, deoarece suntem convinși să acestea aduc culoare societății. Este minunat să vedem cum astfel de contribuții individuale unesc și întăresc comunitatea, ne îndeamnă să fim mai buni unii cu alții. Le suntem recunoscători tuturor colegilor pentru diversitatea pasiunilor lor pe care le vociferează prin fiecare inițiativă împărtășită cu noi. Multă inspirație vă dorim, dragii noștri!

#OameniiVB #ColegiTalentați #CuPoftăDePasiuni CuPoftaDeArtă

Goblenul - între artă și pasiune. Povestea Larisei Vlas și pasiunea sa pentru goblen

Victoriabank Larisa Vlas

Sediul central Victoriabank, prinde din nou culoare în această primăvară și găzduiește cea de a doua expoziție #marcaVB, proiect dedicat în exclusivitate colegilor talentați și pasionați de artă, pictură, muzică, tradiții etc.

Victoriabank Larisa Vlas 1

De această dată este vorba de Expoziția de goblenuri ,,Goblenul – între artă si pasiune”. Lucrările aparțin colegei noastre Larisa Vlas - Șef Secție Centrul de Decontări, Direcția Operațiuni.

Știi cum e atunci când ai o pasiune care te face să uiți complet de griji, să nu simți că timpul zboară și să fii pur și simplu fericit? Despre un astfel de hobby este povestea colegei noastre Larisa Vlas, care din anul 2007, are o mare pasiune pentru goblen. Ne putem bine imagina că funcția pe care o deține este una destul de solicitantă, de aceea orele petrecute brodând sunt ca o oază de relaxare, o gură de aer proaspăt care o încarcă cu energie, oferindu-i liniște și plăcere. Este chiar un fel de „terapie” pentru ea.

Victoriabank Larisa Vlas 2


„Arta lucrului manual m-a fascinat dintotdeauna, dar cel mai mult m-a atras cusutul de goblenuri, lucru pe care îl fac cu multă pasiune şi răbdare. Îmi place varietatea culorilor, care pot fi combinate pentru a realiza ceva frumos. Mă simt în lumea mea atunci când brodez”, ne spune Larisa.
Victoriabank Larisa Vlas 3

O pasionează nu doar procesul propriu-zis, dar și rezultatul după înrămarea lucrărilor, atunci când acestea „prind viață”. S-a inspirat de la cumnatele sale, cu mulți ani în urmă, pe vremea când era acasă cu copiii săi mici. Are peste zeci de lucrări și din expoziția personală, putem observa într-adevăr cât este de talentată și ne putem da seama că sunt necesare multe ore de „terapie” pentru a crea o astfel de operă. Larisa a devenit unul dintre #OameniidelaVictoriabank acum 17 ani. Primele pagini ale poveștii profesionale din activitatea de banking au fost scrise încă din 2007.

Victoriabank Larisa Vlas 4

Îi apreciem pasiunea și o încurajăm să continue în același stil.

La Victoriabank încurajăm inițiativele și pasiunile de suflet ale colegilor noștri. Le suntem recunoscători tuturor colegilor pentru diversitatea pasiunilor lor pe care le vociferează prin fiecare inițiativă împărtășită cu noi. Multă inspirație vă dorim, dragii noștri!

Victoriabank Larisa Vlas 5

#OameniiVB #ColegiTalentați #CuPoftăDePasiuni CuPoftaDeArtă

#OameniiDeLaVictoriabank_2024|#ExtraInterviu cu Petru Popa, Sucursala nr.11 Chișinău

Victoriabank Petru Popa

Întrebare 1: Petru, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt pasionat de sport, lectură și pescuit, iar dedicarea și dinamismul mă definesc în tot ceea ce fac. Cu aproape trei ani de experiență în domeniul creditării persoanelor juridice la Victoriabank, am acumulat o experiență valoroasă în gestionarea creditară a clienților. Sunt apreciat pentru abilitățile mele de comunicare și pentru atenția la detalii, care mă ajută să construiesc relații solide și să găsesc soluții adaptate în activitatea mea. Accept provocările profesionale și îmi place să abordez modalități inovatoare de îmbățișare a provocarilor. Continuu îmi dezvolt abilitățile profesionale și, în viitorul profesional, îmi propun să devin o persoană de succes în domeniul meu.😃

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în activitatea ta profesională?

Răspuns:In parcursul meu profesional, am avut oportunitatea să trăiesc câteva momente cheie cu impact semnificativ în dezvoltarea mea profesională și la succesul companiei. Unul dintre acestea a fost crearea și dezvoltarea unui portofoliu solid de credite. A fost un proces care nu doar că a implicat atragerea de noi clienți, ci și gestionarea relațiilor cu clienții existenți și găsirea soluțiilor potrivite pentru nevoile lor financiare. O altă realizare a fost atingerea țintelor și obiectivelor stabilite, un moment semnificativ pentru mine. A fost cu adevărat o confirmare că munca și eforturile au dat roade. E motivant să vezi cum prin ambiție și curaj poți face lucruri extraordinare în domeniul profesional. Aceste succese m-au încurajat să îmi setez obiective și mai mari si să îmi dezvolt o cariera frumoasa în cadrul echipei Victoraiabank.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Parcursul meu profesional este o călătorie de evoluție constantă către excelență. Am debutat în carieră în domeniul creditării persoane juridice, dobândind o experiență vastă și înțelegând în profunzime sectorul IMM-urilor. Am investit timp și efort în dezvoltarea abilităților mele, participând la training-uri specializate și am căutat mereu oportunități de a învăța și de a mă perfecționa în diverse aspecte legate de creditare și managementul relațiilor cu clienții. Angajamentul meu față de creștere continuă, perseverența și dorința de reușită m-au condus la nivelul actual. Sunt recunoscător pentru fiecare experiență și sunt hotărât să contribui la succesul băncii și al comunității. În final, cred că angajamentul meu față de dezvoltarea continuă, perseverența și dorința de a reuși m-au ajutat să devin omul de astăzi.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Cu drag împărtășesc câteva gânduri ca specialist cu experiență pentru cei care abia sunt la început de cariera. Cred cu tărie că investiția în învățare continuă este cheia succesului. Munca în echipă, dezvoltarea abilitaților, deschiderea către noi oportunități sunt importante în activitatea profesionala. Excelența profesională nu se obține peste noapte. Este nevoie de multă muncă, perseverență si ambiție. Uneori, cele mai mari reușite vin din curaj și din încercarea de a face lucruri noi și diferite. Aceștia sunt pilonii pe care îți poți construi o carieră reușită în domeniul de activitate.

Întrebare 5: Petru, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Petru în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Sunt o persoană care găsește pace și echilibru în mijlocul naturii, iar timpul petrecut în aer liber alături de familie și de cei dragi este extrem de valoros pentru mine. Împreună cu soția mea și cu părinții mei, mă bucur de frumusețea peisajelor naturale, fie că este vorba despre plimbări prin pădure, drumeții în munți sau pur și simplu relaxare la malul unei ape limpezi. În aceste momente, eu mă desprind de agitația cotidiană și îmi găsesc liniștea interioară admirând frumusețea naturii. Alături de cei dragi, mă simt acasă, și bucuria simplă de a fi împreună este ceea care îmi alimentează sufletul. Aceste momente sunt prețuite și savurate cu recunoștință, fiind o oază de bucurie și echilibru în viața mea.

Petru, îți mulțumim că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank și ne bucurăm să te avem în echipă. Îți suntem recunoscători pentru devotamentul și ambitia ta profesională.

Evenimente creative și educative pentru #CopiiiAngajatilor de la Victoriabank

Victoriabank Atelier pentru copii

La Victoriabank, ne place să punem în centrul atenției bunăstarea și fericirea întregii noastre echipe, iar copiii angajaților noștri sunt o prioritate pentru noi. În lumea #humanbanking-i, una dintre cele mai mari provocări este să găsim modalități de a oferi diverse beneficii angajaților, în timp ce ne asigurăm că activitățile pe care le desfășurăm sunt pe placul tuturor, ținând cont că fiecare are preferințele și interesele sale unice.

Astfel, la Victoriabank am organizat o serie de activități menite să creeze amintiri frumoase pentru copiii angajaților băncii, iar participarea a fost cu adevărat extraordinară. De la evenimente creative și educative, care au stimulat imaginația celor mici, până la experiențe inedite și distractive.

Dar ce ne bucura cu adevarat este feedback-ul plin de entuziasm al lui Cristi Garștea de 12 ani, care a împărtășit cu noi câteva gânduri despre experiența sa: “Numele meu este Cristi și am o mămică superbă, care lucrează la Victoriabank. Azi vreau să las un mesaj pentru a mulțumi enorm că m-ați invitat să mă alătur multitudinii de evenimente, organizate de Victoriabank, pentru copiii angajaților.

Victoriabank Cristi Garstea

Sunt foarte bucuros că am participat la:

 • ,,Training-ul de dicție” pentru adolescenți. Tare fain mi-a mai părut, ne-au învățat cum să avem un discurs convingător, când să vorbim și ba mai mult, când să tăcem .. interesant, nu?
 • ,,Atelierul de Crăciun, unde am confecționat jucării pentru pomul de Crăciun;
 • ,,Atelierul Meșteșugarilor”, unde tare iscusit ne-au învățat să facem suporturi pentru dispozitivul mobil.

Serios, cine știa că băncile au și sedii secrete pentru maeștri? 😃

Am făcut o magie serioasă acolo. Atmosfera de lucru de la toate evenimentele mi-a plăcut enorm și cu siguranță voi mai reveni atât eu, cât și echipa mea, așa ne-am înțeles. Pe o notă serioasă, totuși, am avut o experiență absolută. Mulțumesc mult, Mama și mulțumesc, Victoriabank, pentru că ai făcut să se întâmple asta! Sunt momente ca acestea, care mă fac să apreciez faptul că am o mamă grozavă, ce lucrează într-un loc care știe cum să îmbine munca cu multă distracție! ,,

La Victoriabank, suntem mândri că putem oferi copiilor angajaților noștri oportunități de învățare, dar si distracție, contribuind astfel la dezvoltarea lor armonioasă și la întărirea legăturilor în comunitatea noastră. Ne angajăm să continuăm să organizăm astfel de evenimente speciale, pentru că zâmbetele și bucuria copiilor sunt cea mai mare recompensă pentru eforturile noastre.

#OameniiDeLaVictoriabank_2024|#ExtraInterviu cu Ekaterina Huzun, Direcția Produse Retail

Victoriabank Ekaterina Huzun

Întrebare 1: Ekaterina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: În primul rând, cu încredere pot spune ca sunt o persoană împlinită în toate aspectele vieții. Mă consider un om norocos și fericit, pentru ca am tot ceea ce îmi doresc. Îmi place să privesc fiecare provocare ca pe o oportunitate de creștere și învățare, și sunt întotdeauna deschisă să evoluez și să mă perfecționez. Sunt pasionată de dezvoltarea personală și profesionala și consider că fiecare investiție, fie că este materială sau nu, este o investiție în viitor. În parcursul meu profesional, am întâlnit diverse obstacole, dar le-am privit cu încredere și am trecut peste ele, considerându-le lecții prețioase pentru propria mea dezvoltare. Călătoria mea în Victoriabank este una de lungă durată. De-a lungul timpului petrecut aici, am avut parte de momente minunate și am întâlnit colegi extraordinari, care au contribuit la experiența mea profesională. Cel mai important pentru mine este familia mea, care este centrul universului meu și pun mare preț pe relațiile armonioase cu toți cei dragi mie.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în activitatea ta profesională?

Răspuns: Fiind pasionată de banking, m-am alăturat echipei Victoriabank în 2009. A fost o călătorie incredibilă, plină de ambiție, curiozitate și o sete continuă de învățare. În evoluția activității mele profesionale, alături mi-au fost doar oameni profesioniști, cu suflet mare și cu dorința de a acorda suport. Datorită lor, nu mi-am pierdut niciodată încrederea în forțele proprii și am avut dorința să dezvolt abilitățile și cunoștințele în acest domeniu. Astăzi, sunt recunoscătoare fiecărui suport și sfat primit atât la începutul, cât și pe parcursul activității pline de provocări și realizări.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Sunt o persoană devotată și cu o mare apreciere pentru tot ceea ce mă înconjoară. Victoriabank a fost mereu un angajator de încredere, oferindu-mi oportunități pentru dezvoltarea profesională. Am debutat cariera mea în funcție de casier-superior și am excelat pe parcurs, activând în funcții diferite din cadrul băncii. Fiecare promovare a reprezentat pentru mine o oportunitate de a pentru a dezvolta și perfecționa abilitățile necesare. Întotdeauna am avut pofta de a învăța ceva nou și de a evolua în funcții noi în cadrul băncii.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Aș îndemna toți angajați care sunt la început de carieră să își respecte alegerea de a activa în domeniul bancar și să fie devotați acestei alegeri. Ca să devii un specialist cu o experiența profesională vastă, trebuie să poți accepta orice provocare, să încerci să evoluezi pe orice poziție, fără frică. Prin muncă și ambiție poți deveni ceea ce vrei, căci orice este posibil și nu există “Nu se poate!”

Întrebare 5: Ekaterina, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Ekaterina în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Ador viața..... și în timpul liber profit de orice moment petrecut cu oamenii dragi. Sunt un ,,motor”, care îi motivează pe toți să facă mișcări în orice direcție. Cu drag ofer sprijin sau ajutor apropiaților mei, pentru care sunt disponibilă la orice oră. Dar ca să rămân activă mereu, îmi încarc bateriile din emoții pozitive trăite împreună cu familia mea. Îmi place să organizez surprize spontane și ador zâmbetul de pe fața celor dragi.

Dragă Ekaterina, îți dorim să te găsim mereu în plină formă și cu zâmbet pe buze, mereu în acțiune și deschisă la noi experiențe. Ți se potrivește de minune. Ești o sursă de inspirație pentru toți cei din jurul tău și ne bucurăm enorm că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank 💙 .

Elena Cristofor ne invită să-i admirăm picturile din colecția "Primăvară - o femeie îmbrăcată în flori"

Victoriabank Vica Maidan

Primăvara este despre speranță, frumusețe, renaștere. E momentul în care natura se trezește la viață și ne inundă simțurile cu o explozie de culori și parfumuri. În acest an, am decis să marcăm venirea anotimpului printr-o inițiativă deosebită – lansarea expoziției de pictură - "Primăvară - o femeie îmbrăcată în flori". Este colecția personală de tablouri a colegei noastre Elena Cristofor.

Elena este designer grafic și face parte din echipa de Marketing de mai bine de doi ani. E un angajat dedicat și o artistă talentată, care reușește să îmbine armonios jobul la bancă cu dragostea ei pentru pictură. Elena este o fire creativă, pasionată de dans și pictură încă din copilărie. După absolvirea școlii de arte, a început să-și pună trăirile, emoțiile și gândurile pe pânză, iar de atunci a adunat o colecție de peste 100 de tablouri. Lucrările sale au fost expuse în cadrul a diverse evenimente.

Această expoziție, parte a campaniei ”Nimeni nu oprește primăvara”, este o premieră pentru Victoriabank și suntem mândri că putem să aducem în atenția publică rezultatele muncii și talentului artistic al #OamenilorVB chiar în incinta locului de muncă. Vrem ca acest vernisaj să fie privit ca o inițiativă ce marchează deschiderea băncii către arta și creativitatea angajaților noștri. O felicităm pe Elena pentru pasiunea sa pentru pictură și încurajăm toți colegii să își urmeze visurile și să își exprime talentele artistice.

Picturile vor fi expuse pe holurile din sediul central al băncii până în 20 martie. Lucrările aduc o notă de frumusețe și de inspirație. Fiecare pânză respiră primăvară, cu arome delicate și o paletă vibrantă ce reflectă talentul și sensibilitatea Elenei.

Victoriabank - #CuPoftăDeArtă, #CuPoftăDePrimăvară

#OameniiDeLaVictoriabank_2024|#ExtraInterviu cu Vica Maidan

Specialist Servicii Clienți, Sucursala nr.11 Chișinău

Victoriabank Vica Maidan

Întrebare 1: Vica, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Vreau să împărtășesc câteva aspecte relevante despre mine și despre drumul meu în cariera mea profesională. Una dintre cele mai mari calități ale mele este perseverenta, îmi place să îmi asum responsabilitatea. In activitatea mea de Specialist Servicii Clienți, am învățat că munca în echipă și adaptabilitatea sunt cheia succesului. Îmi place să mă integrez rapid în noi medii și să lucrez alături de colegi pentru a atinge obiectivele profesionale. Ajunsa în ultimul an de facultate, perspectivele mele sunt îndreptate acum spre consolidarea unei cariere de succes. Fac parte dintr-o echipă frumoasă și împărtășim aceleași valori. Călătoria mea profesională în Victoriabank, a început acum 2 ani si sunt mândră că fac parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank. Îmi place ceea ce fac și asta se reflectă în modul în care abordez fiecare zi de lucru. Sunt entuziasmată de oportunitățile care urmează și nerăbdătoare să văd ce ne rezervă viitorul la Victoriabank.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în activitatea ta profesională?

Răspuns: Călătoria mea profesională la Victoriabank a început în vara anului 2022, când eram în primul an la facultate, la Institutul Internațional de Management. Eram plină de ambiție, tenacitate și curaj, cu o sete nestăvilită de cunoaștere, așa că am decis să îmi încerc norocul la banca care oferea oportunități în carieră și care permitea combinarea muncii cu studiile. Am aflat despre acest job printr-o recomandare a unei prietene. Prima parte a interviului a decurs bine, iar în doar trei zile am primit vestea că pot face parte din echipă. Deși nu aveam experiență în domeniu, curiozitatea a fost motorul meu și am reușit să învăț totul de la zero. Am avut parte tot felul de solicitări neobișnuite din partea clienților și, deși nu a fost ușor, fiecare experiență a fost valoroasă pentru mine. Pun multă pasiune, energie și gândire pozitivă în tot ceea ce fac. Fiecare zi pentru mine este o provocare, dar și o oportunitate de a mă descoperi și de a crește. Deși nu sunt de foarte mult timp în echipa Victoriabank, fiecare zi petrecută aici este plină de momente frumoase și memorabile, cu multe provocări, însă datorita curajului și efortului, depășesc cu brio. Există câteva momente cheie pe care aș dori să le evidențiez, în special cele în care le petrec alături de colegii mei profesioniști, unde sprijinul reciproc este o constant.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Cele mai mari și mai frumoase realizări vor fi în viitor, iar în prezent mă mândresc cu faptul că fac parte din din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank. Orice lucru făcut cu dăruire în lumea asta dă roade. Realizarea mea este faptul că am entuziasm și speranţă că voi reuși. Motivaţia, pasiunea, creativitatea, ambiția și autodisciplina sunt, după părerea mea, ingredientele care te ajută să crești din punct de vedere profesional. Cred că la baza succesului stau obișnuințele. Obișnuința de a lucra calitativ, de a te trezi mai devreme, de a-ţi face munca onest. Dar în același timp este important să te ocupi de ceea ce îţi place. Dezvoltarea continuă este foarte importantă. Încerc în permanență să-mi îmbogățesc cunoștințele și experiența.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Viața nu vine cu un manual de utilizare. Ei bine, nimic nu e ușor pe lumea asta, dar nu-i nici imposibil! Eu cred cu tărie că fiecare vis poate deveni realitate dacă pui suflet în el și mergi hotărât spre ținta ta. Este important să crezi cu adevărat în ceea ce faci. Dacă tu nu ai încredere în tine, de ce ar avea altcineva? Fii onest în orice situație, pentru că cele mai frumoase lucruri se nasc din comunicare sinceră, încredere reciprocă și respect. Și apropo, e bine să pui accentul pe calitate! Autodisciplina, muncă susținută și, bineînțeles, să te înțelegi bine cu tine însuți și să acționezi, sunt cheile spre succes. Ai încredere în tine, setează-ți obiective clare și , nu uita, respectă mereu etica în tot ce faci. Toate celelalte nu vor întârzia să apară.

Întrebare 5: Vica, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Vica în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Un lucru important în viaţa mea, care m-a ajutat să ating obiectivele propuse, a fost mediul pozitiv în care m-am aflat, sfaturile utile pe care le-am primit și dorința nesecată de a cunoaște și face lucrurile care să mă împlinească .Pentru mine, familia este cel mai frumos dar de la Dumnezeu. Susținerea familiei mi-a dat putere, în special cea a soţului meu care mă susţine și mă încurajează. De fapt, am o mulțime de oameni de la care am învăţat câte ceva. Universul mi-a adus mereu în cale oamenii de care aveam nevoie. Timpul liber îl dedic familie si prietinilor. Dacă aș avea posibilitatea să schimb ceva, nu aș schimba nimic.

Draga Vica, optimismul si ambitia ta ne bucura de fiecare dată. Suntem mândri că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank.

Victoriabank, în Top Angajator al anului 2023. Un nou succes de #HumanBanking

Victoriabank Victoria Grosu

Victoriabank a fost desemnată Top Angajator al anului în cadrul studiului anual "Employer Brand Perception Survey 2023", ediția 14, organizat de AXA Management Consulting. Această realizare reconfirmă angajamentul băncii față de susținerea angajaților, promovarea transparenței și menținerea consecvenței în implementarea practicilor organizaționale de succes.

Acesta nu este doar un succes remarcabil, ci și o realizare cu totul specială, deoarece Victoriabank este singura bancă din Moldova care a intrat în Top 10 cei mai buni angajatori ai anului. Anul 2023 marchează a treia victorie consecutivă a Victoriabank în cadrul acestui important studiu de piață, consolidându-și astfel statutul de Angajator de Top din Moldova. Rezultatele studiului acoperă diverse aspecte ale mediului de lucru, inclusiv condițiile de muncă, oportunitățile de dezvoltare, salarizarea și beneficiile, colaborarea în cadrul companiei și relațiile cu superiorii și colegii.

În cadrul studiului au participat 61 de companii din sectoarele IT, vânzări, telecomunicații, bancar, prestare servicii și altele.

Topuri în care se află  Victoriabank în calitate de Top angajator:

 • Top Angajator al anului. Studiul Employer Brand Perception Survey din 2021, editia 12.
 • Victoriabank în topul preferințelor studenților, consolidându-și imaginea ca angajator de încredere . Studiu național realizat de Iolanta Mura și Riyang Phang, cu suportul AmCham Moldova.  
 • Top angajator  de pe piața din Republica Moldova în cadrul clasamentelor realizate pe platformele de recrutare de către echipele delucru.md și undelucram.md.
 • Top cel mai bun angajator. Studiul Employer Brand Perception Survey din 2022, editia 13.
 • Top angajator 2023. Victoriabank in Top 10 printre din Cei mai buni angajatori din Republica Moldova conform platformei undelucram.md.
 • Top Angajator al anului. Studiul Employer Brand Perception Survey din 2023, editia 14.

Mulțumim #OamenilorDeLaVictoriabank pentru contribuția la această realizare remarcabilă ce reafirmă angajamentul continuu al Victoriabank față de angajații săi, construind astfel o cultură organizațională, care să promoveze #HumanBanking, acolo unde angajații sunt cu adevărat prioritate.

Victoriabank are aproape 1500 de angajații, cu o medie de vârstă de 36 de ani. Printre aceștia se numără și astăzi persoane angajate încă în primii ani de la fondare.#OameniiDeLaVictoriabank_2024|#ExtraInterviu cu Victoria Grosu

Victoriabank Victoria Grosu

Întrebare 1: Victoria, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Ambiția, responsabilitatea, perseverența și dedicația aceste calități îmi definesc caracterul în fiecare aspect al vieții mele. La fel, sunt o persoană deschisă, apreciez oamenii onești, pozitivi și sinceri. Am ocazia să activez în cadrul uneia dintre băncile de top din Republica Moldova, lucru cu care mă mândresc și atunci când sunt întrebată la care bancă lucrez, răspund: ”La banca mea, sunt Victoria de la Victoriabank” . Aici am cunoscut mulți oameni frumoși, atât la chip, cât și la suflet; am creat multe relații noi la care țin foarte mult și am parte de experiențe captivante, aflând multe lucruri noi din lumea banking-ului și nu doar. Atunci cind m-am alaturat #OamenilorDeLaVictoriabank, am facut un refresh serios in cariera mea.  Anterior am activat în domeniul telecomunicațiilor, aveam în spate o perioadă de 7 ani petrecuți cu clienții, am acumulat suficiente abilități care mi-au fost de mare ajutor pentru a mă adapta și a face față noilor provocări. Îmi plac schimbările, îmi place să analizez situațiile complexe și să găsesc soluții, oferind tot suportul necesar echipei pe care o gestionez.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în activitatea ta profesională?

Răspuns: M-am alăturat echipei Victoriabank în vara anului 2022, după ce un bun prieten mi-a spus că există o oportunitate profesionala în zona de formare a noilor colegi și monitorizării indicatorilor de calitate. Am trecut cu brio interviurile și ulterior m-am aprofundat într-o lume absolut nouă, cu multe provocări. Am parcurs un drum minunat de atunci. 😃 Recent, am devenit liderul unei echipe minunate din 19 oameni tineri, plini de energie și ambițioși. Împreună depunem tot efortul zi de zi , pentru a fi cit mai aproape de clienții băncii noștri și să găsim cele mai potrivite soluții. Este o nouă provocare în cariera mea și sunt extrem de entuziasmată să dezvolt abilitățile echipei noastre, transformându-ne în profesioniști desăvârșiți. Ne-am propus să oferim servicii la cel mai înalt nivel pe piața bancară din Moldova și sunt hotărât să atingem această excelență împreună!

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Primul meu job, unde am dat startul carierei mele și am început să-mi dezvolt superputerile profesionale a fost în domeniul telecomunicațiilor. Acolo am acumulat un bagaj considerabil de cunoștințe și m-am dezvoltat ca specialist în deservirea clienților, având parte de experiență atât în deservirea persoanelor fizice, cât și a celor juridice. Ulterior, am început să mă interesez de domeniul tehnic, de tot ceea se referă la mentenanța sistemelor, însă nu mă simțeam destul de pregătită pentru a părăsi segmentul de Customer Service și primind oferta de la Victoriabank, am acceptat provocarea. Îmi place aici la Victoriabnak faptul că am ocazia să intercaționez cu o mulțime de echipe (dacă nu cu toate chiar ) și împreună încercăm să găsim soluții pentru a oferi cea mai tare experiență în banking pentru clienții noștri. Așa cum am menționat anterior, am reușit aici să leg multe relații noi de colaborare și prietenie și ma bucur că zilnic am parte de colegi care mereu sunt dispuși să ofere suport sau să explice lucruri noi celor ce au mai puțină experiență. Răbdarea și perseverența par să fie cheia succesului nostru în echipă, pentru că datorită acestor calități poți atinge cele mai ambițioase obiective și să devii un adevărat profesionist.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Înarmează-te cu răbdare, țintele mari pot fi atinse când avansezi spre ele cu pași mici. Devin-o cea mai bună versiune a ta și tot efortul pe care îl depui va fi recompensat. Dacă îmi spunea cineva cu vreo 2 ani în urmă că voi ajunge să conduc o echipă în cadrul băncii, probabil spuneam că e o glumă, însă dacă depui efort, mergi cu răbdare și perseverență spre scopurile stabilite – cu siguranță le vei atinge.

Întrebare 5: Victoria, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Victoria în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Sunt o persoană loială și sunt atașată profund de oamenii dragi mie. În timpul liber, obișnuim să discutăm, să ne împărtășim bunele și relele cu care ne-am ciocnit și acest schimb de idei ne ajută să rămânem conectați și să ne continuăm activitățile cotidiene cu noi forțe. Ne plac mult vacanțele la mare și cum avem ocazia, am grijă să organizez călătoria pentru a savura soarele și briza mării. Îmi place să petrec timpul și în singurătate, delectându-mă cu o carte bună, muzică sau film, care nu e neapărat să fie ceva lansat de curând. Sunt o mare amatoare a pieselor de teatru și concertelor cu muzică live, mă încarcă cu o energie deosebită și mă fascinează cât de talentat poate fi omul.

Draga Victoria, ne bucurăm să avem o colegă atât de ambițioasă cum ești tu și îți mulțumim că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank.

Proiect de educație financiară pentru copii, la Victoriabank - ,,O zi memorabilă la bancă”

Victoriabank o zi memorabila

Vă invităm să descoperiți una dintre realizările deosebite ale echipei de Resurse Umane din cadrul Victoriabank în domeniul educației financiare destinate copiilor – proiectul ,,O zi memorabilă la bancă”.

În 2023, sediul Victoriabank a deschis ușile cu bucurie și a fost gazdă pentru 300 de copii, pregătiți să exploreze secretele bankingului într-un mod cu totul diferit. De la pici de clasa I până la adolescenți din clasele X-XII, nimeni nu a fost uitat! 😃

Echipa HR a creat un program personalizat care să le captiveze atenția și sa amplifice curiozitatea elevilor, dar și a profesorilor care i-au însoțit! 😃

Pe parcursul întregului an, tinerii s-au pus în rolul unui bancher, au prins curaj și au aflat toate secretele unei instituții bancare, de la funcționare și până la produse și servicii. Dar asta nu a fost tot! 😃 Ei au descoperit și misterele unui bancomat, au făcut o călătorie în istoria bancnotelor și au aflat multe lucruri interesante despre bankingul digitalizat.

La finalul fiecărei excursii, copiii au fost răsplătiți cu premii marca Victoriabank pentru istețimea și curiozitatea lor.

Transmitem mulțumiri sincere tuturor colegii implicați și dedicați proiectului:

 • Maria Udrea și Ana Slivca de la Directia Operatiuni;
 • Victor Burlac și Sergiu Căinăreanu de la Centrul Procesare Carduri;
 • Diana Tataru și Ludmila Botnaru de la Sucursala nr.3 Chișinău;
 • Echipei de la Securitate și Incasare;
 • Echipei de la Marketing.

Colegii noștri au demonstrat deschidere, implicare creativă și imaginație în realizarea cu succes a proiectului ,,O zi memorabilă la bancă”.

#OameniiVB #CuPoftaDeEducatie

Magia Sărbătorilor: oamenii de la Victoriabank alături de copii

Victoriabank Mos Craciun

An de an, oamenii de la Victoriabank se solidarizează pentru scopuri frumoase. În ajunul sărbătorilor de iarnă, am desfășurat campania "DEVINO MOȘ CRĂCIUN PENTRU UN COPIL". În cadrul acestei campanii am adus bucurie în inimile a peste 200 de copii pregătind câte un cadou personalizat fiecăruia dintre ei.

Pe lângă cadourile oferite, mulțumim oamenilor de la Victoriabank că s-au implicat cu atâta dedicație. Fiecare coleg a ales câte un copil, a studiat preferințele lui și a pregătit un dar care să se potrivească și să aducă bucurie copilului ales. Acest gest deosebit a reprezentat sursa zâmbetelor și a bucuriei pentru fiecare copil.

Mulțumim tuturor colegilor care au dedicat timp pentru a pregăti cadouri personalizate și pentru răspunsurile la scrisorile micuților. Darurile pregătite au ajuns la copii din localități din întreg teritoriul țării: Ștefan Vodă, Cotiujenii Vechi, Doroțcaia, Pleșeni, Cricova, Goian, și multe altele.

#OamneiiDeLaVictoriabank, în fiecare an, reușesc să aducă magia sărbătorilor de iarnă mai aproape de cei care cred și îl așteaptă pe Moșu. Bunătatea și generozitatea voastră au transformat această perioadă a sărbătorilor de iarnă într-un moment mai luminos pentru cei care aveau cu adevărat nevoie de el ♥

#CuPoftăDeFapteBune

#OameniiDeLaVB_Episodul_19/2023|#ExtraInterviu cu Vadim Lozovan

Victoriabank Alina Pavalati

Întrebare 1: Vadim, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o persoană deschisă la comunicare, cu o atitudine pozitivă și prietenoasă, cu înalt nivel de autoorganizare și gândire analitică. Îmi place să călătoresc și să petrec weekendurile impreună cu familia mea. Sunt mândru să fiu tatăl a doi băieți minunați și mă stradui să le fiu un bun exemplu pentru ei. Investesc mult timp și efort în realizarea visurilor mele, atât pe plan profesional, cât și personal.

Ceea ce mă bucură cel mai mult este susținerea și prezența oamenilor dragi în viața mea, care sunt alături de mine la bine si la greu! 😃

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 13 ani de activitate profesională?

Răspuns: Dragostea mea pentru banking a început să prindă contur înca din 2009, atunci când am absolvit Universitatea de Stat din Moldova și am avut oportunitatea să fac stagiul de practică într-o sucursală Victoriabank, proaspăt inaugurată în orașul Călărași. Experiența mea a fost una memorabilă, întâlnind o echipă tânără și prietenoasă care mi-a transmis energia si pofta de a munci în echipă pentru un interes comun. În acele "moment cheie", am realizat că viitorul meu profesional va fi cu siguranță în domeniul bancar. Fiind de felul meu ambițios, mereu orientat spre îndeplinirea visurilor, am luat decizia în 2010 de a începe oficial cariera mea în cadrul Victoriabank.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Experiența mea profesională la Victoriabank a început pe poziția de Operator în front office, iar de-a lungul timpului am avansat în funcția de economist. În câțiva ani, am reușit sa excelez profesional si am fost promovat în funcția de Șef adjunct de secție în una dintre sucursalele băncii. După o perioadă extinsă de activitate, multă experiență și dezvoltare de cunoștințe si abilitați acumulare, am fost transferat în sediul central al băncii, în cadrul Direcției Evaluare Garanții.

La această etapă de carieră, am avut oportunitatea de a întâlni o echipă de profesioniști pozitivi, ambițioși, inteligenți și prietenoși. Am experimentat o sinergie și conexiune instantă cu acești colegi. 😃

În prezent, activez in calitate de Șef Secție Evaluare și împreună cu colegii mei ne străduim să desfășurăm activități cât mai productive. Ne implicăm activ în rezolvarea problemelor și sarcinilor, căutând mereu soluții pentru a le aborda cu promptitudine și profesionalism.

Întrebare 4:Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Să muncească și iarăși să muncească. Munca este călăuza succesului, este un factor crucial in atingerea scopurilor si obiectivelor. Prin muncă, învățam să depășim obstacole, să ne dezvoltam abilitați noi și să învățam din eșecuri sau succese.

Nu trebuie să ne fie frică de eșecuri, ele ne pot da lecții prețioase pentru a obține un succes în viitor. Mottoul după care mă conduc în viață este:  „Singura modalitate prin care poți face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci.”  — Steve Jobs

Plăcerea muncii aduce perfecțiunea acesteia. Mai mult de cât atât, cînd avem plăcere în ceea ce facem munca devine mai mult de cit o simpla obligație – devina o sursa de satisfacție si împlinire personală… 😃

Întrebare 5: Vadim, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Vadim în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Familia reprezintă ,,esența vieții mele” și constituie sursa mea principală de sprijin emoțional. Ea reprezintă un pilon esențial în construirea unei vieți fericite și împlinite. După o săptămână de muncă intensă, avem obiceiul de a ne reîncărca bateriile petrecând cât mai mult timp împreună, alături de prietenii dragi.

Organizăm diverse sărbători și mini-vacanțe, dorind să creăm cât mai multe amintiri frumoase și să trăim experiențe pline de emoții pozitive.

Mă consider un om norocos în viață și pentru aceasta îmi exprim recunoștința față de Dumnezeu, familia mea, părinți, prieteni și, nu în ultimul rând, colegii de muncă. Colaborarea și suportul acestora completează pe deplin tabloul fericirii mele personale și profesionale.

Dragul nostru Vadim, îți mulțumim că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank de 13 ani și suntem mândri să avem alături un coleg atât de pasionat de muncă și atât de dornic să exceleze în banking. Îți dorim ca fiecare călătorie alături de cei dragi să te inspire și să îți aducă acea doză de fericire binemeritată.

Realizare frumoasă: Elena Smocinschi de la Victoriabank, designerul monedei naționale aniversare

Victoriabank Concurs NBM

Suntem încântați să împărtășim o veste extraordinară despre unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank - Elena Smocinschi, auditor în cadrul Direcției Audit Intern.

În 29 noiembrie 2023, Republica Moldova a sărbătorit cu fast cea de-a 30-a aniversare a punerii în circulație a leului moldovenesc, prin lansarea a cinci monede comemorative, două dintre acestea fiind realizate în aur și argint.

Elena Smocinschi a fost implicată într-un mod cu totul aparte în această sărbătoare națională, având onoarea de a participa la concursul de design pentru monedele jubiliare și comemorative organizat de Banca Națională a Moldovei. Obiectivul acestui concurs a fost de a oferi oportunitatea tuturor celor interesați să își exprime viziunea grafică asupra viitoarelor monede, printr-o creație proprie pentru fiecare categorie prezentată de BNM.

Cu pasiune, curaj și talent, Elena a ales să se înscrie în categoria "Aniversarea monedei naționale" și a reușit să câștige concursul, devenind astfel designerul monedei aniversare. Această competiție a fost o adevărată provocare, desfășurându-se pe parcursul a câtorva luni, iar momentul culminant a fost prezentarea monedelor aniversare în argint și aur în cadrul unui eveniment grandios.

Ne bucurăm să avem astfel de oamnei în echipa Victoriabank! Felicitări, dragă Elena!

#OameniiDeLaVB_Episodul_18/2023|#ExtraInterviu cu Alina PAVALATI

Victoriabank Alina Pavalati

Întrebare 1: Alina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Despre mine pot spune că sunt o persoană puternică și răbdătoare, atât în aspectele profesionale, cât și în cele personale. Sunt apreciata pentru perseverența mea și abilitatea de a fi un prieten deschis și sociabil. În acțiunile mele, pun mare preț pe onestitate, conștientă fiind că sinceritatea și integritatea sunt fundamentale pentru construirea unei relații autentice în viață. Am învățat să găsesc motive să zâmbesc chiar și în momente dificile, deoarece cred cu tărie că puterea unui zâmbet în fața provocărilor ne întărește pentru toate bătăliile viitoare.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei 16 ani de activitate profesională?

Răspuns: Din echipa Victoriabank fac parte din anul 2007 și tocmai am sărbătorit cu bucurie 16 ani de activitate profesională. Acești ani au fost plini de momente memorabile și trăite intens. Desigur, au fost și provocări, însă datorită curajulului și ambitiei de a nu renunța, am reușit să depășim pe toate, alaturi de colegii din echipa.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Cariera mea în domeniul bancar a debutat în luna noiembrie 2007, când am fost angajată în funcția de economist superior credite persoanelor fizice. Am fost atrasă de această oportunitate datorită dorinței mele constante de a învăța lucruri noi. Această deschidere către cunoaștere mi-a oferit șansa de a evolua și de a avansa cu succes în carieră. Consider că munca asiduă și dedicarea aduc roade. Cu toate acestea, vreau să subliniez că succesul meu nu este rezultatul exclusiv al eforturilor personale, ci și al colaborării strânse cu întreaga echipă în care activez. Ne considerăm cu adevărat o familie unită, unde comunicăm deschis, planificăm împreună și muncim în echipă pentru a obține rezultate remarcabile.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Ii îndemn pe cei aflați la începutul carierei să-și cultive încrederea în propria lor valoare. Este esențial să se dedice lecturii, să-și urmărească pasiunile și să fie deschiși să învețe mereu lucruri noi. Cu toate acestea, un sfat crucial este să evite să se odihnească pe laurii deja câștigați și să persevereze în evoluția lor profesională, mereu căutând să-și îmbunătățească abilitățile.

Întrebare 5: Alina, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Alina în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: În afara programului de lucru, sunt o persoană activă, la fel ca și familia mea frumoasă- soțul, fiica și fiul. Adoptăm un stil de viață activ și ne place să petrecem timpul liber împreună. În serile frumoase, alegem să ne plimbăm prin micul nostru oraș, iar în vacanțele de vară explorăm diferite țări alături de prieteni. În timpul iernii preferăm să petrecem mai mult timp acasă - gătim rețete delicioase, citim împreună cărți interesante, participăm la jocuri educative și savurăm serile cu filme.

#OameniiDeLaVB_Episodul_17/2023|#ExtraInterviu cu Eugeniu Covalschi

Victoriabank Eugeniu Covalschi

Întrebare 1: Eugeniu, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Povestea mea de succes a vieții profesionale cât și personale este una dinamică, și cu multe provocări, dar în același timp una interesantă, atunci când ai alături oameni buni. 😃 Sunt o persoană deschisă și cu multe ambiții, am încredere în oameni și mă strădui mereu să ofer suport celor care au nevoie. Una din calități este de a fi o persoană simplă și prietenoasă, de a face lucrurile calitative și cu gust, nu și în ultimul rând de a primi satisfacție de la ceea ce fac. De peste 15 ani fac parte din echipa Victoriabank, care este primul și unicul meu angajator . Pe tot parcursul meu profesional am acceptat provocări în diverse activități atât din front office cât și head office, de la deservire până la Conformitate – AML, unde activez în prezent de peste 4 ani cu cea mai tare echipă! În viața personală, sunt un norocos. Am parte de o familie frumoasa și unită, o soție ideală și doi copii minunați. Planificăm mereu să petrecem cât mai mult timp împreună. Ne plac călătoriile și, ori de câte ori avem ocazia, pornim în aventuri la distanțe mari, explorând noi locuri și bucurându-ne de frumusețea naturii.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 ani de activitate profesională?

Răspuns: În primăvara anului 2008, am pășit pragul Victoriabank în petrecerea unui stagiu de practică, fiind student la Universitatea de Stat din Moldova. Această experiență mi-a deschis ușa către domeniul bancar care s-a transformat în ,,prima dragoste profesională” și a devenit rapid pasiunea mea profesională . În scurt timp după stagiul de practică m-am alăturat echipei #OamenilorDelaVictoriabank. Pe parcursul activității bancare, am avut mai multe provocări profesionale: deservire clienți, contabilitate, conformitatea-AML – domeniul in care activez în prezent. Fiecare provocare este unică în felul său și necesită multă atenție, răbdare, pasiune, curaj și ambiție. Sper să nu mă opresc aici și să descopăr alături de #OameniiDeLaVictoriabank, noi orizonturi, provocări și să le parcurgem împreună cu brio.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Așa cum am menționat anterior, Victoriabank este singurul loc unde am lucrat în cariera mea, acumulând o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar. Acest parcurs m-a înzestrat cu un vast set de cunoștințe și abilități, am legat noi prietenii, și mi-am consolidat competențele profesionale, încrederea în sine. Cred că cele două abilități principale care m-au ghidat în parcursul profesional sunt ambiția și răbdarea, iar motoul cu care merg prin viață este – ,,văd ținta, nu văd bariere” 😃.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Nu pot să afirm că voi oferi un sfat, dar îî încurajez pe toți cei care debutează în carieră, să aibă în vedere un aspect important: pentru a ajunge acolo unde își doresc cu adevărat, trebuie să manifeste multă răbdare. Indiferent de obstacolele ce pot apărea pe parcurs și de timpul pe care-l vor solicita pentru a excela profesional, este esențial să aibă încredere în propriile capacități și să avanseze hotărâți către visul lor!"

Întrebare 5: Eugeniu, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Eugeniu în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Așa cum majoritatea dintre noi petrecem o mare parte din timpul nostru la locul de muncă, în zilele de weekend pe care le avem, încerc să îmi dedic acele momente familiei și prietenilor, maximizând calitatea timpului petrecut împreună. Dacă timpul nu este suficient, uneori folosesc chiar și nopțile pentru a extinde timpul petrecut alături de cei dragi. 😃 În acest context, aș dori să exprim recunoștința mea față de angajatorul meu, Victoriabank, care demonstrează grijă față de angajați prin acordarea de zile libere la ziua de naștere a angajatului și a copiilor acestuia, permițându-ne să petrecem timp de calitate alături de familie în momentele cele mai importante.

Eugeniu, îți mulțumim că ești un exemplu în care un om poate evolua și excela în domeniul bancar, aducând cu el atât profesionalismul, cât și pasiunea pentru dezvoltare și explorare. Suntem mândri că ești unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank.

#OameniiDeLaVB_Episodul_16/2023|#ExtraInterviu cu Victoria Șuletea | RM IMM

Victoriabank Victroia Suletea

Întrebare 1: Victoria, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o persoană sinceră, deschisă oamenilor și noilor provocări, dedicată, comunicabilă și flexibilă situațiilor dificile. Apreciez problemele și crizele pentru lecțiile care mi le oferă. Am ajuns aici datorită oamenilor care au crezut în mine la început de drum, căror le rămîn recunoscătoare și depun efort pentru a evolua în continuare.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în peste un an de activitate profesionala?

Răspuns: Deși nu sunt de mult timp alături de familia VB, continui să muncesc ca să ajung un manager în care clienții găsesc încredere și siguranță. Momentele cheie sunt provocările pe care le prezintă oamenii, companiile, proiectele și ideile de business, fiecare întîlnire unde cu perseverență și demnitate prezentăm imaginea băncii în scopul de a construi colaborări durabile. Și nu în ultimul rînd ceea ce a contat pentru mine întotdeauna sunt oamenii cu care formăm echipă zi de zi. Sunt mândră ca fac parte din echipa Victoriabank.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Deși am studiat trei domenii, m-am regăsit după facultate în domeniul financiar-bancar. Am debutat în carieră cu deservirea la ghișeu avansînd în scurt timp la creditare retail în altă instituție bancară, privind în ansamblu tot mecanismul de deservire a clienților. În același timp am continuat studiile de master. Experiența unui RM IMM în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank, a început cu mult entuziasm și ambiție. Strategia și abordarea pe care am întîlnit-o aici mi-a fost foarte aproape, deoarece 5 ani am fost studenta unei facultăți din Romania. Am muncit foarte mult, am absorbit cunoștințele specialiștilor din calea mea, am știut să-mi ascult clienții și să le vînd produsele potrivite necesităților. Niciodată nu mi-a fost frică să ofer întrebări și să accept provocări, cea mai captivantă fiind Sucursala 10 Ungheni.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Nu e corect să avem prea multe așteptări, orice început presupune foarte multă muncă, răbdare și dăinuire. Fii pregătit să înveți continuu, să evoluezi o data cu schimbările din domeniu și nu renunța niciodată să crezi în tine. Dacă ești suficient de ambițios neapărat vei ajunge la scopurile propuse. Și nu uita: oamenii pot mult mai mult decît își pot imagina! 😃

Întrebare 5: Victoria, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Victoria în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: În timpul liber în primul rind sunt mama, am un copil care are nevoie de mine și cel mai mult de iubirea și atenția mea. Încerc să fiu un părinte grijuliu și un exemplu de femeie demnă pentru fiul meu. Familia și educația unui copil e încă o provocare pe care am acceptat-o cu plăcere. Trăim o perioadă imprevizibilă, în care am învățat să petrecem timpul liber alături de cei dragi, pentru a le oferi căldura noastră, de aceea vizităm des părinții. Sunt recunoascătoare pentru oamenii care îmi sunt alături – o adevărată valoare. Una din pasiunile mele a rămas pînă în present aranjarea buchetelor comestibile, o modalitate de a antrena imaginația și a oferi surprize originale.

#OameniiDeLaVB_Episodul_15/2023|#ExtraInterviu cu Renata Buliga

Victoriabank Renata Buliga

Întrebare 1: Renata, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Călătoria mea la Victoriabank a început trei ani în urmă, în vara anului 2020. M-am mutat de câteva luni în Barcelona, fără intenția de a reveni în Moldova la acel moment, dar pandemia a avut alte planuri 😃 și în doar 2-3 săptămâni am revenit si m-am angajat aici, la Victoriabank. Având și alți membri în familie care au lucrat mulți ani în domeniul bancar, aveam convingerea că nu este chiar cel mai creativ domeniu și s-ar putea să nu fie o alegere potrivită mie. În scurt timp, colegii mei din echipa de Marketing mi-au dat de înțeles că nu am deloc dreptate 😃 și marketingul de banking poate fi foarte creativ, non-conformist și dinamic.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 00 ani de activitate profesionala?

Răspuns: Sunt mai multe momente care le-as evidenția, au fost multe lansări de proiecte care au fost marcante atât ca proces de creație, cât și ca impactul care l-au avut. În echipa noastră nu există momente în care să ne plictisim, facem totul la maximă implicare și tindem spre rezultate pe măsura.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:Parcursul meu în graphic design a fost unul divers și fiecare etapa si-a avut importanta sa. Alegerea Facultății de Design a fost una mai mult întâmplătoare, dar sunt foarte recunoscătoare pentru ea și pot spune că a fost o adevărată aventură. Contează mult tendința de a evolua în permanență, deschiderea față de feedback-ul oamenilor cu care lucrezi, răbdarea și comunicarea eficientă în echipă.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Cred că este important să iți creezi propriul traseu profesional. Design-ul este un domeniu foarte vast, care se extinde de la an la an, și sunt foarte multe opțiuni pe care poți merge. Important e sa înveți cât mai mult, nu doar din cursuri/universitate dar și din practică, și să alegi nișa care iți va da cele mai multe posibilități de manifestare a potențialului tău.

Întrebare 5: Renata, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Renata în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: În timpul liber îmi place să îmi petrec timpul cu oamenii dragi. Un weekend ideal ar fi cel petrecut într-o călătorie la o destinație noua sau hiking în munți, pasiune descoperită recent. Îmi place mult și fotografia, căreia tot timpul îmi promit ca o sa ii acord mai mult timp „începând de luni”😃.

Dragă Renata, ne bucurăm că faci parte din echipa #OameniiDeLaVictoriabank și îți admirăm ambiția și optimismul. 💛 Ești o sursă de creatitivate inepuizabilă și am știut din prima zi că vei fi persoana potrivită la locul potrivit.

#OameniiDeLaVB_Episodul_14/2023|#ExtraInterviu cu Lucia Ichim

Victoriabank Lucia Ichim

Întrebare 1: Lucia, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:Sunt o persoană activă, comunicabilă, responsabilă și ambițioasă, ceea ce îmi aduce avantaje în interacțiunea cu ceilalți. Capacitatea mea de a comunica cu ușurință și de a înțelege nevoile clienților mă ajută să găsesc un teren comun cu oamenii cu care interacționez zilnic. Aceste abilități m-au ajutat să construiesc o carieră frumoasă pe plan profesional. Cel mai mult îmi place să mă aflu în mijlocul oamenilor și să interacționez cu ei și consider că succesul în orice domeniu are la bază o bună comunicare. Experiența mea la Victoriabank este minunată deoarece am ocazia să lucrez alături de colegi minunați și să primesc susținere și apreciere din partea lor. Aici am avansat, am crescut și am acumulat o experiență imensă pe care o împărtășesc cu plăcere cu toți colegii mei și cu clienții băncii. Satisfacția pe care o obțin de la aceștia din urmă mă motivează să-mi continui cariera și să avansez în continuare.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 7 ani de activitate profesionala?

Răspuns: De-a lungul a 16 ani de experiență în domeniul bancar, am avut și am în continuare oportunitatea și plăcerea să petrec deja 7 ani în cadrul Victoriabank. Este o experiență minunată de a cunoaște #OameniiDeLaVictoriabank într-un mod special. Această echipă extraordinară m-a ajutat să cresc profesional prin comunicare deschisă, implicare și dorința de a reuși. Suntem o echipă aflată în continuă creștere. Am absolvit Academia de Studii Economice (ASEM), Facultatea de Contabilitate și Audit, și consider că bankingul este o meserie dinamică și complexă, care necesită o comunicare intensă, training-uri, dezvoltare continuă și multă atenție. Competențele și abilitățile pe care le-am dezvoltat pe parcursul carierei mele mi-au adus succes în activitatea desfășurată.

Întrebare 3: Înainte de a face parte din echipa Victoriabank, în perioada 2009-2016 am activat la o altă bancă din Moldova Din 2016 m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank în calitate de operator/economist persoane fizice. Doar în două săptămâni am avansat în funcția de Șef Agenție. Din 2019 am rămas pe poziția de Șef agenție, dar cu atribuții în creditarea persoanelor fizice și mă consider norocoasă că am făcut parte din echipa celor 15 Șefi de agenție fantastici, care au debutat în domeniul creditării. La începutul anului 2023 am avut o nouă oportunitate și am excelat într-un domeniu nou de creditare - creditarea IMM-urilor, care reprezintă o nouă provocare pentru mine. Cu răbdare, suport, mentorat și caietul meu cu notițe, voi continua să mă îndrept către performanță. Am creat o legătură extraordinară cu colegii de echipa și doar împreună putem facem lucrurile să se întâmple. Sunt fericită că fac parte dintr-o echipă remarcabilă.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: În cadrul activității mele la Victoriabank, pot afirma că am avut mulți colegi noi pe care i-am ghidat și îndrumat în activitatea lor. Vreau să menționez că toți aceștia au fost angajați imediat după stagiul lor de practică. Pentru generațiile următoare de bankeri le sugerez să își înceapă cariera bancară imediat după studii cu multă răbdare, înțelepciune, dorință, implicare. În mod special cu atitudine responsabilă, deoarece aceasta este cheia succesului într-o activitate bancară. Cu siguranță, rezultatele vor apărea în cariera fiecăruia.

Întrebare 5: Lucia, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Lucia în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:În general, sunt o fire foarte activă indiferent că sunt la birou, acasă sau în compania familiei și prietenilor. Totuși, poate uneori ar fi bine să fiu și un pic mai liniștită și să iau lucrurile mai cu calm. În timpul liber, încerc să îl acord mai mult familiei mele, în special fetiței mele. În weekend-uri, mergem la plimbare în parc, la film, shopping și mai gătim împreună, experimentând rețete noi de delicii de familie. În compania familiei și prietenilor, sunt o fire foarte veselă și glumeață...:) Îmi place viața!

Draga noastră Lucia, ești un adevărat exemplu de perseverență și de energie pozitivă. Apreciem profesionalismul tău de care dai dovada zi de zi și ne bucurăm că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank.

#OameniiDeLaVB_Episodul_13/2023|#ExtraInterviu cu Rodica Garștea

VictoriaBank

Întrebare 1: Rodica, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:Sunt absolventă a Academiei de Studii Economice, facultatea de Contabilitate și audit, iar acest profil mi-a stabilit direcția în carieră. Activitatea mea profesionala a început la Victoriabank în 2004. M-am alăturat #OamenilorDeLaVictoriabank, după două interviuri de impact în viața mea și mulțumesc colegilor care au avut încredere în mine și mi-au oferit posibilitatea să devin parte a echipei. Faptul că urma să activez la Victoriabank pentru mine a fost un moment extraordinar pe care îl apreciez și astăzi. 😃 Inițial, am debutat în calitate de stagiar în Direcția contabilitate, iar pe parcurs am activat și mi-am dezvoltat abilitățile în diferite direcții ale contabilității bancare. În 2022 am acceptat provocarea de a fi parte a echipei Remunerarea muncii și mulțumesc pentru această experiență. Acum, activând în Echipa Resurse Umane, învăț și procese legate de resurse umane, și rămân fascinată de multitudinea de procese care au loc în spatele oricăror idei până devin un fapt realizat. Mă simt minunat pentru că am alături o echipă extraordinară, deosebită și profesionistă alături de care orice problemă are cel puțin o soluție.


Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 19 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: La Victoriabank am avut surpriza de a întâlni un colectiv excelent și am apreciat încă din prima zi oportunitatea de a învăța și descoperi domeniul bancar cu tot ceea ce are de oferit. La momentul angajării în cadrul băncii, în contabilitatea internă se implementa un soft nou, peste ceva timp banca a trecut printr-o etapa complexă de migrare la noul soft. Spiritul de echipă a fost tot ce a contat, iar la Victoriabank aceasta valoare e cheia succesului. Sunt mandră să fac parte din echipa Victoriabank, echipa oamenilor dedicați si ambițioși pentru care nu există „nu se poate”. Sunt norocoasă să am alături colegi minunați. În fiecare zi, de 19 ani, simt aprecierea din partea colegilor, chiar și un simplu „mulțumesc” spus cu sinceritate ma determină să vin cu plăcere la birou.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: La Victoriabank am avut șansa să învăț de la cei mai buni. Dedicația, ambiția, răbdarea, responsabilitatea sunt doar câteva din calitățile care m-au ajutat să devin omul de astăzi. Atunci când faci ceea ce îți place, munca devine o plăcere care îți aduce în timp și rezultate. Mi-a plăcut un citat pe care l-am citit recent și cu care rezonez: „A face ceea ce îți place este libertate. Să iubești ceea ce faci este fericire” (Lana Del Rey) și astfel pot afirma că sunt un om fericit. 😃

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Nimic nu vine peste noapte și nici peste o lună sau două. Perseverența, curajul, munca și pasiunea în tot ceea ce faci sunt doar câteva din calitățile care îi vor ajuta să atingă țintele dorite. Să nu le fie frică de necunoscut, să nu renunțe la prima nereușită, deoarece de fiecare dată va fi cineva care îi va ajuta să depășească momentul.

Orice început este mai greu, dar trebuie să ne gândim pozitiv la viitor. Cu răbdare și ambiție poți cuceri orice înălțimi. 😃 Doar făcând ceea ce-ti place, poți sa ajungi unde iți dorești. După aproape 8 ani la Victoriabank, am ajuns la concluzia că experiența te ajută foarte mult. Mi-am propus să nu mă opresc aici și să continui să aspir la rezultate cel puțin la fel de bune. Voi încerca să profit de orice oportunitate de promovare.

Întrebare 5: Rodica, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Rodica în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:Familia este acea forța care mă motivează și mă susține în toate. Copiii mei minunați sunt cei care mă țin permanent în tonus. Vizitele la părinți, plimbările în aer liber, jocurile, discuțiile în sânul familiei sunt cele mai calde, memorabile și interesante momente. De asemenea, îmi place să citesc și lista este diferită: de la cărți recomandate, la cele care mă atrag cu denumirea sau coperta și terminând cu cărțile pe care le citesc copiii mei, urmate de discuții compatibile sau contradictorii. La fel, îmi place lucrul manual, deși îmi rămâne destul de puțin timp pentru asta.

Draga noastră Rodica, suntem norocoși să te avem de 19 ani în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank și îți admirăm profesionalismul. Tu ești dovada că dacă îți propui ceva cu adevărat, va fi imposibil să nu reușești.😃

Oamenii de laVictoriabank #CuPoftăDeFapteBune în ajunul Sărbătorilor Pascale

VictoriaBank

,,Lumea are nevoie de un nou fel de armată - armata bunătăţii” spunea Cleveland Amory

Iar #OameniiVB au demonstrat că pot fi cea mai puternică armată a bunătății:

 • 15 colegi au confecționat cu entuziasm minunate lucrări pascale în cadrul atelierului gestionat de colega Elena Cristofor
 • 40 colegi au procurat aceste lucrări precum și au făcut donații, iar de banii colectați au fost procurate produse alimentare pentru 20 bătrâni singuri
 • 7 voluntari au mers în satul Coșnița și au bucurat 20 de suflete singure cu bunătăți de Paște și îmbrățișări

❤ Mulțumiri nemărginite colegilor care s-au mobilizat atât de rapid și au creat cele mai originale lucrări pascale, celor care le-au ales pentru decorarea mesei de sărbătoare și au donat cu mărinimie, colegilor din Direcția Achiziții și Logistică care au făcut posibilă organizarea acestor evenimente caritabile și aprecieri deosebite Ecaterinei Roibu, Liliei Cacicovscaia, Mihai Codrean, Olesei Bejenaru, Vasile Olaru, Nicolae Istrati - care au mers în casele bătrânilor cu lumină și iubire în suflet.

Să avem cu toții sărbători calde și lăsați lumina să intre în casa sufletului vostru.

#OameniiDeLaVB_Episodul_12/2023|#ExtraInterviu cu Marina Garas

VictoriaBank

Întrebare 1: Marina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:Sunt încântată să vă povestesc despre mine și despre călătoria mea profesională.😃

Ca să mă descriu profesional, vreau să încep cu partea personală. Mai întâi de toate sunt soție și mamă a doi băieți minunați, iar împlinirea mea de acasă mă face să mă duc cu drag la muncă . Mereu admiram doamnele din domeniul bancar, astfel am avut dintotdeauna o mare dorința de a deveni un profesionistă în banking. Fiind studentă la Finanțe și bănci am fost acceptată pentru un Stagiu de practică, unde în cel mai neașteptat moment am primit oferta de a mă alătura echipei #OamenilorDeLaVictoriabank. Sunt o fire comunicabilă, responsabilă, implicată și cu putere de convingere. Îmi place activitatea mea, imi place foarte mult sa comunic cu oamenii, să-i ajut, să găsesc soluții – și îmi place sa ma comport cu ei la fel cum m-as aștepta eu să se comporte cineva cu mine. Sunt recunoscătoare pentru această călătorie profesională și sunt nerăbdătoare să văd ce va aduce viitorul în continuare în cariera mea.


Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 8 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Am pășit pragul Victoriabank în anul 2014, fiind primul și unicul meu angajator, aici am trăit câteva momente cheie care mi-au influențat parcursul profesional și m-au ajutat să mă dezvolt ca specialist în domeniu. În ceea ce privește călătoria mea profesională la bancă, a fost o experiență plină de provocări și de oportunități de dezvoltare. Am avut ocazia să lucrez cu oameni talentați și să învăț multe de la ei, iar faptul că am fost încurajată să îmi dezvolt abilitățile și să avansez în carieră a fost motivul pentru care am decis să rămân la această bancă.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Parcursul meu profesional a început imediat după facultate. Nu a fost ușor, dar cu siguranță a fost interesant pentru ca am avut oportunitatea să îmi dezvolt abilitățile și competențele necesare . Mereu am admirat oamenii cu viziune, acei oameni care investesc tot efortul în dezvoltarea personală și profesională. Dar nu aș fi ajuns Manager relații clienți retail fără încurajarea permanentă pe care am primit-o din partea managerului meu și fără echipa din care fac parte, de la care întotdeauna am avut ce să învăț. Bankingul este foarte dinamic, nu ai timp sa te plictisești, mereu este nevoie să ne adaptăm, să inovăm și sa trecem printr-un continuu proces de învățare. La Victoriabank ne motivăm unii pe alții și mi se pare că fac parte dintr-o echipă extraordinară.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Mottoul după care mă ghidez este: ,,Succesul în afaceri presupune pregătire, disciplina și multă muncă. Dar daca nu ești speriat de aceste lucruri, oportunitățile sunt mereu foarte mari!” - David Rockefeller.

Orice început este mai greu, dar trebuie să ne gândim pozitiv la viitor. Cu răbdare și ambiție poți cuceri orice înălțimi. 😃 Doar făcând ceea ce-ti place, poți sa ajungi unde iți dorești. După aproape 8 ani la Victoriabank, am ajuns la concluzia că experiența te ajută foarte mult. Mi-am propus să nu mă opresc aici și să continui să aspir la rezultate cel puțin la fel de bune. Voi încerca să profit de orice oportunitate de promovare.

Întrebare 5: Marina, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Marina în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:Familia este retragerea în zona mea de confort. Cel mai bun refugiu de la agitația cotidiană! De obicei, în weekend, îmi place să îi răsfăț pe cei dragi cu deserturi pregătite de mine sau împreună cu copii 😃.

Obișnuim să ne planificăm vacanțe scurte de familie, fiind o sursă de energie pentru a reîncărca bateriile și a ne detașa de toata rutina zilnică. Îmi place foarte mult să stau cu familia. Familia reprezintă sursa mea de inspirație în viață... mă susțin și mă încurajează mereu și în ei îmi găsesc optimismul și echilibrul de care am nevoie.

Draga noastră Marina, suntem norocoși să te avem în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank și te admirăm pentru răbdarea și ambiția ta.♥

Ole…ole…ole…!!! O escapadă fantastică la Barcelona la puterea 5 #marcaVictoriabank!

VictoriaBank

Pentru cei care nu știu.....:) Barcelona este un oraș magnific situat pe coasta de est a Spaniei, care este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, plajele sale minunate și viața de noapte animată.😃

Angajații noștri din #ReteauaVictoriabank: Fevronia Scutaru, Medina Burac, Aliona Vlah, Doinita Pașinschi și Cezarina Rusnac au petrecut câteva zile minunate în acest oraș fermecător. Cele cinci colege au avut o experiență minunată la Barcelona, unde au vizitat locuri remarcabile precum Park Guell, Sagrada Familia etc. și au revenit cu amintiri de neuitat! 😃

În perioada septembrie - decembrie 2022 colegii noștri responsabili de creditarea clienților IMM din Sucursale au participat cu succes la o campanie internă. Scopul campaniei a fost să susținem mediul de afaceri din țara noastră prin acordarea unui număr cât mai mare de credite IMM.

Rezultatul campaniei a fost foarte bun și ca urmare, 5 dintre colegii noștri au fost selectați ca învingători ai premiului mare - CityBreak Barcelona, Spania, care a avut loc într-un weekend din luna februarie 2023. Acest premiu a fost oferit în semn de apreciere pentru munca lor excelentă și pentru contribuția lor semnificativă la succesul campaniei noastre.

Felicitări colegi!

#OameniiDeLaVictoriabank #CuPoftaDeBusiness

Nelly Cozaru despre #OameniiDeLaVictoriabank în Podcastul VB Talks ediția 18

VictoriaBank

Invitata ediției a 18-a a podcastului VB Talks faimoasa și talentata actriță Nelly Cozaru a vorbit cu multă admirație despre #OameniiDeLaVictoriabank din cadrul sucursalei unde se deservește în calitate de client Victoriabank.

Nelly Cozaru a mărturisit că a fost mereu impresionată de modul în care angajații noștri reușesc să ofere servicii bancare, cu profesionalism și bunăvoință. Ea a vorbit cu mult suflet despre oamenii de la Victoriabank și a evidențiat importanța lor în viața de zi cu zi a multor oameni care pășesc pragul băncii.

,,…..mă gândesc de multe ori, în lumea asta…. în care noi suntem înconjurați de gadgeturi tot felul, care intră în viața noastră, ai nevoie uneori de un element omenesc, uman, călduros și asta eu le găsesc la Victoriabank….”


Aprecierile sale au fost o modalitate minunată de a arăta că oamenii din spatele scenei sunt la fel de importanți ca și vedetele de pe ecran și că fără munca lor dedicată, multe producții nu ar fi posibile.😃

#Victoriabank #HumanBanking #OameniiDeLaVictoriabank #CuPoftaDeMunca

#OameniiDeLaVB_Episodul_11/2023|#ExtraInterviu cu Lilia Portărescu

VictoriaBank

Întrebare 1: Lilia, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Activitatea mea profesionala a început în urmă cu 15 ani când m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank. Mi-am dorit întotdeauna să lucrez într-o bancă. M-a atras mereu mediul plăcut de lucru și admiram oamenii care lucrau în bănci pentru modul exemplar în care interacționau cu clienții. La Victoriabank m-am angajat temporar, dar lucrurile au evoluat atât de firesc și totodată atât de dinamic ca deja mai bine de 15 ani sunt parte dintr-o echipa profesionistă si ambițioasă. Doar colegii îți pot oferi confortul de care ai nevoie în orice nou început. 😃

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Doar făcând ceea ce-ti place, poți sa ajungi unde iți dorești. Pentru mine un task dus la bun sfârșit sau un client mulțumit este întotdeauna o realizare. Cele mai interesante etape profesionale au fost perioadele când am participat la elaborarea de produse bancare, migrări de soft, precum și proiecte de finanțări sindicalizate. Bankingul este o meserie care se bazează foarte mult pe învățare, comunicare continuă și lucru în echipă. La Victoriabank suntem o echipa performantă, minunată, ne înțelegem din priviri și ne impulsionam unii pe alții.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Unii colegi ar spune că sunt perfecționistă, dar de fapt mereu recomand tuturor să învețe și să aibă curiozitatea de a descoperi singuri. Tot timpul este loc de evoluție și de dezvoltare și nu știi niciodată de unde apar oportunitățile. Este important sa ai mintea deschisă întotdeauna pentru a învață lucruri noi, iar implicarea activa aduce împliniri profesionale.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Responsabilitate, curiozitate și implicare, acestea sunt atributele de care ai nevoie pentru a ajunge la nivelul de împlinire profesională. Banking înseamnă oameni, iar abilitatea de a te pune în „pantofii clientului” este indispensabilă. Când îți place ceea ce faci, nu pot ieși decât lucruri extraordinare.

Întrebare 5: Lilia, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Lilia în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Familia este punctul de susținere, plimbările în pădure, activitățile de familie în vie sunt cele mai active și memorabile reuniuni. Călătoriile sunt o sursă de energie și de revigorare, o plimbare într-un oraș necunoscut, un răsărit pe munte sau lumea sub acvatică te determină să te deconectezi de rutina zilnică și să iți reîncărcarci bateriile.

Draga noastră Lilia, ne bucurăm să te avem de 15 ani în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank și îți admirăm profesionalismul.

#OameniiDeLaVB_10/2023 |#ExtraInterviu cu Cezarina Rusnac | Sucursala nr.16 Edineț

VictoriaBank

Întrebare 1: Cezarina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Mă caracterizează ambiția, perseverența, onestitatea și răbdarea observate și confirmate de echipa din care fac parte, dar și de clienții Victoriabank . Am învățat să zâmbesc în situații mai complicate din viață, pentru că știu că puterea zâmbetului dintr-o clipă de încercare și provocare te întărește pentru două vieți de luptă. Indiferent de formula vieții profesionale, am făcut mereu față tuturor provocărilor. Activitatea de la Victoriabank m-a maturizat foarte mult din punct de vedere profesional. Încă de mic copil aveam curajul să fac lucruri pe care ceilalți susțineau că nu le pot face. Fac parte dintr-o echipă frumoasă și împărtășim aceleași valori. Călătoria mea profesională în Victoriabank, a început încă de pe băncile de studenție. Pe atunci eram studentă la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și am aplicat la un Stagiu de practică în cadrul băncii. Datorită stagiului de practică petrecut la bancă m-am îndrăgostit de domeniul bancar. Mai târziu, fără nici un pic de ezitare am acceptat oferta de a mă alătura echipei Victoriabank, banca care mereu este în continuă dezvoltare, modernizare și digitalizare. A fost o decizie foarte bună să mă alătur echipei #OamenilorDeLaVictoriabank, iar rolul pe care îl am acum mi se potrivește perfect, zic eu. 😃

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: În vara anului 2023 voi sărbători 15 ani de activitate profesională, ani plini de amintiri trăite frumos, intens. Nici nu știu cum a trecut timpul în toți acești ani. 😃 Știu doar că am admirat întotdeauna domeniul bancar, care este unul dinamic, în care nu ai timp să te plictisești. Uneori nu a fost ușor, dar datorită curajului, ambiției și voinței de caracter, le-am reușit pe toate. 😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Am debutat în banking în vara anului 2008 pe o poziție de front office în calitate de Economist. Cu trecerea timpului, datorită faptului că sunt o persoană comunicabilă, flexibilă am trecut prin multe roluri profesionale, ceea ce mi-a dat posibilitate de a mă dezvolta, de a învăța ceva nou și de a urca cu ușurință pe treptele de creștere în carieră. Pun foarte mare accent pe dezvoltarea profesională, pe partea de evoluție și autodepășire. Vreau să menționez că doar cel ce muncește strânge roadă. Dar toate succesele se datorează nu doar efortului meu personal, dar și al întregii echipe cu care lucrez cot la cot. Suntem într-adevăr ca o familie unită unde se comunică, planifică și se lucrează pentru rezultate frumoase și obiective ambițioase. Sucursala nr.16 Edineț are o echipa foarte faină și îmi place atât de mult atmosfera de la birou, încât uneori nici nu realizez cât de repede trece timpul. Faptul că ne înțelegem foarte bine ne ajută să gestionăm eficient toate activitățile.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiență profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Celor care sunt la debut de carieră, pot să le spun că deja se pot bucura de primul lor succes obținând un job. Chiar dacă nesiguranța începătorului își spune uneori cuvântul, fiecare zi este un nou prilej pentru a vedea că, de fapt, nimic nu este imposibil de realizat, dacă ai încredere în forțele proprii, dedicație și multă ambiție pentru a obține rezultate frumoase în domeniul profesional. Curiozitate nemărginita, nici o frică de a cere suportul și ghidarea colegilor cu experiență. Ajută într-adevăr 😃. Stabilirea obiectivelor, învățarea continuă, te ajută sa crești profesional. Atunci când ți se pare că „este imposibil”, nu ceda!😃

Întrebare 5: Cezarina, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Cezarina în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: După orele de birou, încerc să profit de timpul petrecut împreună cu cei dragi, angajându-ne în activități active. Familia mea, care nu este prea mare – soțul și fiica, avem un stil de viață activ. Împreună alegem plimbările cu bicicleta, în zone cu aer proaspăt. În vacanța de vară călătorim prin diferite țări, ne place odihna la munte, schiatul este sportul de familie preferat.

Dragă Cezarina, ne bucurăm că faci parte din echipa #OameniiDeLaVictoriabank și iți dorim să îți păstrezi ambiția și curajul mulți ani de acum înainte.

#OameniiDeLaVB_Episodul_9/2022|#ExtraInterviu cu Alexei Iurașcu, Direcția Tehnologii Informaționale

VictoriaBank

Întrebare 1: Alexei, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Când iți pui în joc cunoștințele și toate calitățile personale în tot ceea ce faci este imposibil ca planul să nu dea roade. Asta mi-am spus eu în urma cu 15 ani, când deveneam unul dintre #OameniidelaVictoriabank. Sunt o fire activă, pozitivă și comunicabilă, care se alimentează cu energie pozitiva din contribuția și suportul oferit celor din jur. Fie că este vorba de colegii de serviciu, partenerii băncii sau cei de acasă. Comunicarea deschisă cu cei din jur este cheia succesului în toate. În activitate apreciez si susțin abordarea creativă a fiecărei situații, cu profesionalism, cu analiza mai multor perspective. Pun accent pe calitatea serviciului sau a produsului oferit. Sunt „dependent” de tehnologie, perfecționist în anumite situații, dar flexibil când există argumente relevante și logice. Mă număr printre acei oameni ce reușesc zi de zi să-și ducă obiectivele la nivel de performanță, transformând-si viziunea în realitate. La Victoriabank am realizat cit este de importanta cultura internă în care prioritate este angajatul. Este foarte important sa ai parte de susținere, în special domeniul IT, unde munca de echipă e indispensabila.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Faptul ca am fost angajat la bancă pentru mine a fost un moment de răscruce și nu regret nici o clipa de alegerea făcută acum 15 ani. Am venit cu toata încrederea la Victoriabank, banca care oferă oportunități de carieră. Chiar daca știam că nu am suficientă experiență, dar foarte mult îmi doream sa aplic cunoștințele învățate la un curs de retelistica finisat la acel moment, lucrurile s-au întâmplat în modul cel mai neașteptat pentru mine și m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank. O situație pe care nu o voi uita a fost atunci când pentru prima dată am avut un incident de inactivitate a procesului operațional al băncii pentru aproximativ 30 min in timpul unei zile obișnuite de lucru, cum spun angajații ,,a căzut rețeaua” 😃. Ceva mai târziu, ne-a reușit sa reproiectam infrastructura atât a sediului central cât și a sucursalelor astfel încât sa creștem disponibilitatea rețelei cat mai aproape de 100%. O alta etapă importantă în viața mea profesională a fost promovarea în funcție managerială – Director adjunct, Direcția Tehnologii Informaționale. Faptul că toți colegii din echipă m-au încurajat și foarte cald salutat, mi-a confirmat faptul ca urmează o etapă frumoasa in care, cu ajutorul lor, voi reusi. Începutul pandemiei a fost o adevărata provocare pentru întreaga echipa IT, atunci când a fost necesar să organizam peste noapte și cu instrumentele existente, acces la distantă pentru toți colegii din sediul central. Astăzi motivația profesionala este asumarea și realizarea cu succes a activității curente, dar și implicarea în proiecte noi, necunoscute și care la prima vedere par a fi ireale.😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: In 2007 m-am alăturat echipei Victoriabank, în calitate de Administrator de rețea, dar si cu un curs Cisco (specializat retelistica), proaspat finisat, însă neaplicat în practică. Aceste cunoștințe mi-au deschis o ușa ăn domeniul IT de la Victoriabank, ținând cont că toată rețeaua băncii funcționa pe echipament Cisco. 😃 Parcursul meu profesional l-as descrie ca unul dinamic. Tehnologiile mereu se schimbă, iar noi nu trebuie să rămânem în urmă, ci să tindem să aflăm mai multe și să facem lucruri noi Pe parcursul celor 15 ani am reușit sa mă adaptezi surprinzător de bine, iar experiența acumulata o apreciez din plin. Nu m-a speriat încercarea lucrurilor noi, continui să lucrez și să învăț de-a lungul întregii cariere In 2017 am fost avansat în poziție manageriala. Apreciez oamenii din echipa mea si sunt convins ca toata munca nu si-ar avea rostul fara echipa din spate. Când ajutorul este reciproc, ar fi imposibil ca rezultatele sa nu vina de la sine.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Dorinta de a face performanță, precum si imbratisarea oportunitatilor profesionale neaparat oferă încredere în parcursul de cariera . Inainte de a cere ceva, gândește-te la faptul ce au tu de oferit. Care este plus valoarea ta? O astfel de analiza este aplicabilă pe orice situație: de acasă, de la servici, în relația cu partenerii de afaceri etc. Fiecare etapă din parcursul profesional la fel conteaza mult și ofera șansa de a descoperi fiecare rol/activitate în parte. Recomand fiecarui tanar specialist la debut de cariera sa investeasca in dezvoltarea personala,chiar daca nu cunoaste care va fi domeniul/zona in care ulterior va activa. Indiferent ca viti doresti sa te faci developer, arhitect de sisteme sau de infrastructura IT, manager sau vlogger, toate au la baza investitia in cunostinte, iar apoi volumul de experienta care te poate face remarcat in echipa. 

Întrebare 5: Alexei, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Alexei în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: La un moment am realizat ca motivația este ceea ce îl menține și îl ghidează pe om în realizarea dorințelor și viselor personale și profesionale. Este acea energie/forță internă care te face să te ridici din pat fără efort la ora 5 dimineața o data cu soarele. Tot ce fac în timpul liber este sa îmi mențin această energie internă. ,,Mens sana in corpore sano” reprezintă motto-ul după care mă ghidez. Sportul este un generator nemaipomenit de energie, sănătate fizică dar și mintală. De aceea nu exista zi fără cel puțin o ora de sport, indiferent daca ieri a fost zi de naștere sau mentenanță planificată pentru implementarea unui proiect la bancă. Regimul alimentar corect și echilibrat, este foarte important pentru mine. Mai mult decât atât sunt foarte atent si mai am grija la ce „bag în cap”: in fiecare zi – un capitol dintr-o carte sau doua ore pierdute pe facebook? Familia și cei dragi mă susțin în tot ceea ce fac. Atunci când avem ocazia, ne place să călătorim și să petrecem timpul împreună. Zilele perfecte sunt weekend-le petrecute alături de familia mea frumoasă.

Dragă Alexei, iți mulțumim pentru dăruirea și perseverența de care ai dat dovadă în toți acești ani de când ne ești alături.

Hei! Ho! Let's go!.... Echipa Victoriabank la teamibuilding în Romania! 😃

VictoriaBank

În acest an ședința anuală pentru echipa managerială de la Victoriabank a fost organizată în țara vecină, Romania. Colegii au avut un weekend pe cinste! Au vizitat Mânăstirea Voroneț – perla mânăstirilor din Bucovina, au avut parte de cină câmpeneasca în aer liber la Hanul Ariniș, cu lăutari și multa dispoziție bună.

A fost o combinație între teambuilding și ședință, în care au fost prezentate rezultatele anului 2022. Totodată, au fost setate direcțiile principale de dezvoltare ale băncii pentru perioada următoare. Un banking de calitate este și despre planurile de viitor și strategie, noi proiecte, dar și despre echipă și consolidarea acesteia.

Toți cei prezenți, atât colegii din Top Managementul băncii, a Direcțiilor din sediul central, cât și colegii din Sucursale, au împărtășit din experiențele lor și s-au distrat pe măsură.

#OameniiDeLaVictoriabank cu #PoftaDeBusiness 

#OameniiDeLaVB_Episodul_8/2022|#ExtraInterviu cu Elvira Fiodorov, Direcția Contabilitate

VictoriaBank

Întrebare 1: Elvira, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns:  Sunt o persoană ambițioasă, perseverentă, mereu tind spre o dezvoltare profesională și personală continuă. Călătoria mea profesională la Victoriabank este una complexă. Sunt pasionată de domeniul ales, de când am devenit studentă a Academiei de Studii Economice din Moldova, visul meu a fost să activez în domeniul bancar. Am fost întotdeauna atrasă de mediul bancar și de siguranța pe care îți oferă acest domeniu.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 2 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: Activez în cadrul Victoriabank de mai bine de 2 ani, într-o echipă dinamică, care m-a ambiționat sa îmbrățișez un nou domeniu și în acest rol mă regăsesc total. Sunt înconjurată de oameni profesioniști și am parte de mentori persoane frumoase la gând și suflet. Ajutorul și suportul reciproc în echipă e o cheie importanta la Victoriabank și o abordare pe care la rândul meu o urmez cu mare drag. Ambiția si munca sunt calitățile care mă definesc.😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: După absolvirea facultății, paralel cu obținerea titlului de Master în domeniul Finanțe și Contabilitatea Firmei, am început activitatea profesională în banking, am debutat in funcția de casier, specialist deservire conturi, contabil șef adjunct de filială, specialist operațiuni interne în direcția contabilitate. La moment, în cadrul Victoriabank activez în calitate de Economist principal, Secția evidență contabilă generală. Fiecare nouă atribuție a fost un plus în evoluția mea. Am acumulat o vasta experiență profesională care mă ajută în activitatea de zi cu zi. Responsabilitate, curiozitate si implicare acestea sunt calitățile de care ai nevoie pentru a ajunge la nivelul de împlinire profesională.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Cu certitudine pot spune că, cunoștințele și abilitățile profesionale le dobândești doar prin multa muncă și dezvoltare profesională continuă. Aici pot remarca și cuvintele lui Seneca care spunea „Atașează-te de cei care te pot face mai bun și primește-i pe cei care, la rândul tău, îi poți face tu mai buni”. 

Întrebare 5: Elvira, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Elvira în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Cel mai important lucru din lume este familia, sunt binecuvântată să am o familie frumoasă cu valori și tradiții, sunt o fiică, soră, mătușă și soție iubitoare, sunt înconjurată de prieteni puțini dar adevărați, îmi place să petrec timpul activ și să savurez la intensitate maximă clipele petrecute în sânul familiei și a celor dragi. 

Dragă Elvira, ești o persoană cu un suflet mare și ne bucurăm să te avem în echipa #OamenilorDeLaVictoriabank. 💛

#OameniiDeLaVB_Episodul_7/2022|#ExtraInterviu cu Elena Banari, Sucursala nr.8 Chișinău

VictoriaBank

Întrebare 1: Elena, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o persoana activă și comunicabilă, îmi place să interacționez cu oamenii. Mi-a plăcut la Victoriabank debutul de carieră pentru că am fost de la început apreciată și fiecare reușita și pas în fața mi-a fost remarcat și susținut de către colegi si manageri. De aceea sunt convinsă că evoluția mea nu se oprește aici. Una din cele mai mari satisfacții pe care le are pe plan profesional este sa întâlnesc privirea clienților mulțumiți.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 17 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: În cei 17 ani pe care i-a petrecut la Victoriabank am descoperit că fără comunicare și perseverență nu poți reuși în banking. Chiar daca acum experiența își spune cuvântul, la început nu a fost ușor. Bankingul este o meserie care se bazează foarte mult pe comunicare, învățare continua si multa atenție. Înainte sa fac parte din echipa Victoriabank, am fost înconjurată de copii, cărți și caiete. Am fost profesoara de clasele primare 😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:  Drumul meu profesional la Victoriabank, a început în urma 2005 cu un post de Office manager. Ulterior am avansat pe o poziție de Economist persoane fizice, apoi persoane juridice, urmând Specialist credite persoane fizice iar la moment am rolul de Manager Relații clienți IMM, o funcție complexă, care necesita abilități de comunicare, de învățare continuă și de muncă în echipă. La începutul formării mele nu mă dezlipeam de notițele pe care mi le luam. A fost nevoie de multa perseverență, răbdare si curiozitate să ajung până aici.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns:  Generațiile de astăzi sunt mult mai independente, îndrăznețe și deschise la nou. Le place dinamica si dezvoltarea continuă, și învață foarte repede. Sfatul meu pentru colegii la început de cariera profesională este să se înarmeze cu multă răbdare, ambiție și dorința de a evolua. Fiecare început vine cu incertitudinile sale, iar fiecare provocare este un prilej de dezvoltare personală și profesională. Atunci când iți dorești ceva cu adevărat si ești ambițios, vor apărea și rezultatele.

Întrebare 5: Elena, ești un om foarte activ pe plan profesional. Cum este Elena în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns:  Când ajung acasă de la birou, încerc să mă deconectez timp de câteva minute de la agitația zilei. In viața de zi cu zi păstrez un echilibru între viața personală și cea profesională. Îmi petrec timpul cu familia, alături de copii mei si pasiunile lor. Fiica frecventează baletul, iar băiatul merge la fotbal. Suntem o familie activă și mereu suntem in mișcare. Am câteva lucruri de suflet de care sunt pasionată: gătitul, călătoriile si dansul.

Draga noastră Elena, suntem mândri că faci parte din echipa #OameniiDelaVictoriabank și suntem convinși că evoluția ta nu se oprește aici.😃

Angajații din vânzări de la Victoriabank au avut parte de un teambuilding de excepție

VictoriaBank

Țineți-vă bine! Urmează povestea unei echipe de #ColegiAmbitiosi, cu spirit competitiv, care sunt mereu aproape de clientii bancii, ajung cu cele mai bune produse si soluții către ei, si nimic nu le poate sta în calea victoriei lor!

#OameniiDeLaVictoriabank sunt întotdeauna bine pregătiți pentru a putea face față cu brio tuturor provocărilor!

Angajații noștri din vânzări: RM IMM, RM Retail si Șefi de Agenții au venit din toata țara la un teambuilding generic. Colegii și-au pus haine comode și au demonstrat că sunt buni nu doar în vânzări, dar și la jocuri interactive de echipă în cadrul activităților de teambuilding organizate într-un cadru pitoresc departe de zgomotul orașului.

A fost un mod uimitor de a prezenta și analiza rezultatele comerciale, dar și de a contura strategia pentru următoarea perioada. Atunci când #PoftaDeSucces vine muncind, se obțin rezultate uimitoare în ECHIPA.

La Victoriabank #PoftaDeBusiness e la intesitate sloganul. Succese în continuare, dragi colegi!

#OameniiDeLaVB_Episodul_6/2022|#ExtraInterviu cu Natalia Rotaru, Directia Juridica

VictoriaBank

Întrebare 1: Natalia, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Provin dintr-o familie de juriști. Din copilărie auzeam prin casă de ,,clauze contractuale,, și ,,cum evitam riscurile juridice” . Astfel, nu am stat la dubii în alegerea facultății. Primul job de specialitate l-am început în studenție, fiind angajata unui birou notarial începând cu anul patru al facultății și până am susținut Diploma de Master. Experiența acumulată m-a ajutat sa conștientizez ca mă regăsesc în domeniul privat al dreptului, în tot ce ține de asistență juridică în raporturile civile, patrimoniale, de business dintre persoanele fizice și juridice și mai puțin de tot ce ține de penal.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: În perioada când am fost angajată la Victoriabank în cadrul Direcției Juridice activam 6 colegi. Domeniul nostru de activitate era unul complex, incluzând acordarea asistenței juridice în domeniul creditării, asistență juridică generala, precum și reprezentarea băncii în cadrul instanțelor de judecată. A fost o experiență foarte utilă pentru mine ca tânăr specialist, am avut posibilitatea să acumulez cunoștințe practice din diferite sfere a jurisprudenței de la cei mai buni mentori. Odată cu reorganizarea internă a băncii, structura Direcției Juridice s-a definitivat în 3 secții cu o echipa de 23 angajati, eu fiind numita în calitate de jurist principal în cadrul Secției asistență juridică în activitatea de creditare, ca în final, să ajung să o administrez. Momentele cheie sau ceea ce a contat pentru mine pe parcursul celor 15 ani de activitate au fost și rămân a fi #OameniiDeLaVictoriabank cu care colaborez cu drag zi de zi. Sunt mândră ca fac parte din echipa Victoriabank.😃

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Cum am menționat anterior, debutul profesional a fost în notariat, timp în care am activat și ca lector în cadrul catedrei Drept Privat a facultății de Drept, Universității de stat al RM. Cariera în banking a început acum 15 ani odată cu angajarea la Victoriabank, timp în care am parcurs traseul de la jurist junior până la Șef de Secție. Consider că perseverența, curajul și faptul că nu renunț la obiectivele trasate sunt aliații mei care mă ajută pe plan profesional.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: ,,A fugi de propriile temeri este o strategie sortită eșecului” (Jeff Keller), nu sunt gândurile mele, dar rezonez cu ele. Și-i încurajez pe toți care sunt la început de cale să creadă în forțele proprii, astfel vor observa că jumătate de drum deja l-au parcurs doar prin faptul ca au crezut în ei

Întrebare 5: Natalia, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Natalia în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Timpul liber îl petrec cu familia și oamenii dragi. Îmi plac călătoriile și escapadele în sânul naturii cu familia și prietenul nostru iubit, labradorul Armi . În weekend, mențin tradiția de a surprinde familia și prietenii cu deserturi noi, îmi face plăcere să experimentez cu rețetele – o altă pasiune a mea.

Dragă Natalia, ne bucurăm să te privim cum transformi dedicarea profesională în rezultate demne de admirat. Suntem mândri ca ești unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank!

#VB Karing- atunci când experiența profesională vorbește de la sine

VictoriaBank

A avea cunoștințe și abilități este o necesitate, a le putea împărtăși cu ceilalți e o VALOARE. La Victoriabank susținem inițiativa și motivația de dezvoltare continuă, atât pe plan profesional cât și personal.

Săptămânal, #OameniiDeLaVictoriabank participă la training-uri interne cât și externe în scopul creșterii calificării profesionale, dezvoltării noilor abilități, impactul acestora contribuind la eficientizarea proceselor interne.

VictoriaBank

În scopul valorificării cunoștințelor noi, am invitat câțiva colegi care au participat la training-uri externe să împărtășească din ceea ce au învățat și ar putea fi util și interesant pentru cei curioși.

În acest sens, am lansat inițiativa internă VB Karing (Knowledge Sharing) - evenimente interne care au misiunea să-i conecteze pe cei ,,pofticioși” de a explora diverse domenii de activitate.

Primul eveniment a venit să ne apropie de 3 domenii curioase și diverse, cum sunt:

 • Sancțiunile internaționale
 • Abilitățile de vânzare
 • Abilitățile de vânzare

#PoftaDeCarieră crește, dacă o alimentezi constant.

La Victoriabank ne menținem #PoftadeEducație.

Eugeniu Covalschi VictoriaBank

”Un eveniment deosebit, cu totul altfel, multă implicare. După cum o vorbă spune: “teoria, ca teoria, practica ne omoară!”, practica ne-a omorât într-un mod plăcut şi constructiv. Mai mult decât creativ şi inovativ. Un mod aparte şi interesant de susţinere. A fost un model nou în care s-a acumulat foarte multe şi s-a îmbunătăţit pe parcurs. Zic că a fost un eveniment foarte util, bine organizat, bazat pe practică.”

Dana-Maria Cozaru

VictoriaBank

“Datorită VB Karing am avut ocazia să cunosc colegii dintr-o altă perspectivă, cea de "profesor" în care am aflat mai multe despre specificul ocupației fiecăruia. Cel mai tare mi-a plăcut să văd abordarea fiecăruia: curiozități despre sancțiuni, tool-uri care ajută la determinarea tipului de vânzător, filmulețe în care m-am convins încă odată că orice e posibil , și nu în ultimul rând exerciții practice prin care am mai aflat ceva nou despre mine – stilul meu de învățare. Genul acesta de evenimente este și unul foarte challenging, deoarece ne ajută să fim mai creativi.”

#OameniiDeLaVB_Episodul_5/2022|#ExtraInterviu cu Ina Mocrousov, Sucursala nr.9 Cahul

VictoriaBank

Întrebare 1: Ina, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o fire ambițioasă, energică și sinceră. Important este să muncești cu pasiune si dedicație și vezi că lucrurile curg de la sine.  Domeniul bancar nu este unul în care să te plafonezi. La Victoriabank am avut posibilitatea sa mă dezvolt și să cresc profesional. Am debutat în banking în calitate de casier, iar acum sunt Manager relații clienți IMM și sunt foarte mândră de acest fapt. Sucursala noastră are o diversitate foarte mare de clienți, pentru care trebuie sa găsești cea mai buna soluție. Rolul meu este sa ajut clienții. Abilitatea de a rămâne atentă la detalii m-a ajutat foarte mult în carieră. 

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 16 de ani de activitate profesionala?

Răspuns: M-am alăturat echipei Victoriabank în toamna anului 2005 și este primul meu angajator. Cariera mea a trecut prin multe evoluții și multe schimbări, dar de fiecare dată singura alegere a fost Victoriabank. Am început activitatea alături de o echipă frumoasă în mijlocul căreia am învățat ce înseamnă banking-ul. Suntem o echipă performantă, minunată, ne înțelegem din priviri și ne impulsionăm unii pe alții.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:

Cea mai frumoasă amintire este chiar de la începutul carierei, atunci m-am format atât personal, cât și profesional și am devenit cine sunt astăzi. Un lucru foarte important pe care l-am învățat este că empatia e un ,,must” și e bine să fii super deschis și receptiv în relația cu clienții si colegii. Iubesc să comunic cu oamenii, iubesc să le prezint alternative și soluții. Îmi iubesc meseria și relaționarea cu clientul este importantă în activitatea mea. 

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Numai înainte! Nu te uita înapoi! Curaj și desigur #PoftaDeMunca.

Întrebare 5: Ina, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Alexandru în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Când ajung acasă, după orele petrecute în sucursală, continui seara în compania fiicei mele, care adoră să lectureze precum și să studieze limbile străine. Este mândria mea. Weekendurile și timpul liber sunt bun prilej de mișcare în natura. Nu refuz nici o plimbare cu cățelul nostru și mergem în calatorii. Destinația e mai puțin importantă, importanți sunt oamenii pe care îi ai alături. Desigur că ne adunam cu cei dragi la picnicuri, în sânul naturii cu priveliști frumoase. Prin prisma naturii vedem viața mai colorată.😃 

Draga noastră Ina, ambiția ta ne motivează, ești un exemplu de optimism și ne bucurăm că faci parte din #OameniiDeLaVictoriabank.😃

#OameniiDeLaVB_Episodul_4/2022|#ExtraInterviu cu Alexandru Gherasimenco, Direcția Operațiuni

VictoriaBank

Întrebare 1: Alexandru, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Sunt o persoana activă și ambițioasă, permanent în căutarea soluțiilor optimale atât în domeniul profesional cât și în viața personală. Prima cunoștință cu bankingul am făcut în anii de studenție. Fiind student la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) am contribuit la proiectul de digitalizare a activității afacerii părinților, ca rezultat am optimizat procesele în contabilitate. Împreuna cu prietenul meu am avut o ,,mini tipografie”  . După absolvirea ASEM-lui, am început cariera mea bancară în front office. După un an de activitate în sucursală, am fost transferat în Centrul Decontări din cadrul Sediului Central , unde eu am avut parte de provocare profesională - implementarea noului sistemul core-banking ,,Bank-on-Line”. În anul 2007 astrele s-au aliniat în așa fel încât am obținut titlul de master în Administrarea financiar bancară și ulterior m-am alăturat echipei #OamenilorDeLaVictoriabank.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 15 de ani de activitate profesională?

Răspuns: Momentele cheie trăite pe parcursul activității la Victoriabank au fost mai multe, dintre care participarea la implementarea sistemelor de core-banking (BankOnLine, T24-Temenos, Aplicația V24 Business). 

 

Fiind parte a echipei de implementare a acestor proiecte mi-am dezvoltat competențe complexe în acest domeniu. Capacitatea de a rămâne împreună și a lucra în echipă, atenția și suportul pe care acordam unul celuilalt, capacitatea de a gândi ,,out of the box”, încrederea și atmosfera pozitivă sunt elemente cheie în viața profesională. Îmi place foarte mult atmosfera de la birou, la care contribuie o echipă de oameni entuziaști și pozitivi. Acesta este spiritul #OamenilorDeLaVictoriabank.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns:

Cariera mea la Victoriabank a început în Secția Implementarea si Exploatarea Sistemelor de Plăți și Soft în Departamentul Tehnologii Informaționale în calitate de economist. Din 2018 sunt șeful secției Operațiuni Canale Alternative în Direcția Operațiuni.

Ceea ce am învățat este că trebuie să te adaptezi în permanență la schimbările profesionale. Fiecare zi e o provocare. Apreciez mediu de lucru dinamic și complex. Îmi place ceea ce fac și fac ceea ce îmi place.😃


Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Pentru a obține rezultate profesionale, este nevoie de multă ambiție, efort și curaj. Unele zile sunt mai grele, altele mai ușoare, dar nimic nu este imposibil atunci când vii cu plăcere la locul de muncă.

Întrebare 5: Alexandru, ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune. Cum este Alexandru în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Reușesc să păstrez un echilibru perfect între viața personală și cea profesională. In weekend-uri, timpul liber îl petrec cu familia în sânul naturii. În timpul săptămânii practic tenisul de masă împreună cu colegii din bancă. La fel am și hobby, colecționez mini-sticluțe cu alcool  și sunt membrul al Clubului Minimalistica.

Dragul nostru Alexandru, suntem bucuroși că faci parte din #OameniiDelaVictoriabank și suntem norocoși să te avem în echipă.😃

#OameniiDeLaVB_Episodul_3/2022|#ExtraInterviu cu Liudmila Cotuba, Coordonator operațiuni

VictoriaBank

Întrebare 1: Liudmila, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Vin dintr-o familie simplă de oameni muncitori. Tatăl meu a fost constructor, iar mama lucrător bancar. Pasiunea pentru activitatea bancară a apărut din copilărie 😃. În anul 1996 am semnat primul meu contract de muncă și am fost angajată la banca și mă regăsesc în totalitate în acest domeniu. Activitatea în cadrul Victoriabank mi-a dat posibilitatea de a-mi dezvolta toate calitățile profesionale. Sunt o persoană responsabilă, comunicabilă și orientată spre rezultate.

Întrebare 2:Faci parte din echipa Victoriabank de 14 ani, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine activitatea profesională?

Răspuns: În primăvara anului 2008 am intrat în echipa Victoriabank. Pe parcursul activității profesionale am avut mai multe provocări. Unul dintre acestea este trecerea la un nou sistem / program de lucru – T24. Chiar daca am peste 26 ani de experiență în spate, consider că tot timpul am ceva de învățat. Am evoluat foarte frumos pe partea de front office și sunt conștientă ca fiind în prima linie, de noi depind foarte multe lucruri.

Întrebare 3:Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Parcursul meu profesional în domeniul bancar a început 26 ani în urmă. Inițial am activat în calitate de casier al depozitului de valori. După aceasta am fost promovată in funcția de contabil, apoi contabil superior și după aceasta în funcția de șef agenție. La fiecare etapă din viața profesională am depus foarte mult efort pentru a atinge scopurile și obiectivele. Desigur că pe parcursul activității am avut parte de colegi profesioniști cărora le sunt recunoscătoare.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns:  Curaj, ambiție si pasiune sunt calitățile necesare, pentru cei aflați la început de carieră. Să respecte termenele și promisiunile făcute. Este mare lucru ca cei din jur să știe că se pot baza pe munca pe care o faci, ca lucrurile care intră în responsabilitatea ta sunt făcute foarte bine. Să nu le fie teama să ceară ajutor. Nimeni nu știe tot într-un domeniu sau altul.

Întrebare 5: Liudmila ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici mult în activitate și se vede că faci asta cu pasiune? Cum este Liudmila în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: După orele de birou, îmi găsesc liniștea în familie. Am o fiică deja matură și ca orice părinte mă mândresc foarte mult cu ea și de succesele ei. Timpul liber îl petrec alături de rudele noastre și prietenii de familie, care sunt niște oameni absolut minunați, de la care mă încarc cu energie pozitivă. Am multe lucruri de la care primesc plăcere: gătitul, florăritul, lectura și călătoriile. Mă bucur de fiecare clipă a vieții mele.

#OameniiDeLaVB_Episodul_2/2022|#ExtraInterviu cu Radu Jitaru, Centrul de Excelență Digitală

VictoriaBank

Întrebare 1: Radu, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Vin dintr-o familie de profesori. Mama este profesoară de matematică, iar tatăl filolog. Am pășit pe urmele mamei și am absolvit facultatea de Matematică și Informatică de la USM, iar după câțiva ani am absolvit și Facultatea de Merceologie și Comerț de la Academia de Studii Economic. Cariera am început-o la internet-cafe, după care am fost și paginator la ziar, ulterior am lucrat în calitate de manager vânzări și contabil într-o companie. Îmi amintesc ziua când am avut primul interviu de angajare la bancă și mi-am văzut viitorii colegi. Am rămas uimit de abilitățile lor, cât de bine cunoșteau excel-ul, cât de repede lucrau cu tabelele colorate și pline de date. În curând m-am alăturat și eu echipei, iar acest instrument mi-a devenit „prietenul fidel” pentru o lungă perioadă.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 12 de ani de activitate profesională?

Răspuns: După angajare au urmat multe evenimente care m-au încurajat. Primul a fost trecerea cu brio a perioadei de probă. A urmat avansarea în funcție de șef-adjunct secție, după care am ajuns șef de secție. Fiind în această funcție am coordonat mai multe. Un moment cheie a fost participarea la implementarea noului sistem de core-banking pe care l-am îndrăgit și l-am învățat cu multă sârguință. Cunoașterea acestui sistem mi-a oferit posibilitatea să particip în in cadrul unui proiect intern „Secret Santa”, care ulterior m-a adus în Centrul de Excelență Digitală. Pe lângă faptul că aceasta a fost o adevărată provocare pentru mine, a fost și cel mai bun moment.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: După cum am afirmat anterior, prima funcție a mea a fost economist principal în Secția Depozite și Clientelă Corporativă din Direcția Trezorerie, după care încet am ajuns să administrez această secție. La etapa de reorganizare am devenit șef secție Business Retail, Business Corporate, după care am fost o perioadă mai lungă șef secție Suport Operațiuni. Pe când eram la Suport Operațiuni m-am implicat în proiectul „Your help is needed”, iar efortul depus a fost observat și astfel am ajuns în Centrul de Excelență Digitală.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistului cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Primul sfat la început carieră la Victoriabank mi l-a dat soția: „Să muncești cât poți de mult pentru că satisfacția va fi pe măsură!”. De aceea și pe colegii mei i-am sfătuit să muncească sârguincios și să-și îndeplinească sarcinile în termen, dar, cel mai important, să-și manifeste interesul pentru tot ce este nou și să se dezvolte în permanență pentru că doar prin asta nu intri în rutină, iar interesul și pofta de nou și interesant crește continuu.

Întrebare 5: Radu ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune? Cum este Radu în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Specificul jobului nostru este să petrecem mult la birou in fata calculatorului, respectiv seara, după serviciu, dacă nu sunt la sport (fotbal, volei sau tenis de masă), atunci merg la plimbare cu soția – obișnuim să mergem pe jos destul de mult – cel puțin o oră pe zi. În weekend mergem să ne plimbăm, dar ne străduim să găsim locuri noi: codri, mănăstiri, diferite trasee. Acum recent am făcut drumeția Donici-Curchi, iar mersul la aer liber este o metodă foarte bună de a elibera creierul de cifre. O altă pasiune pe care o avem este teatrul și muzica, mergem deseori la spectacole și la concerte. Nu uit nici de lectură, chiar dacă îmi rămâne cam puțin timp pentru aceasta. Sigur că în weekend, mai ales vara, destul de des organizăm picnicuri cu prietenii (avem destul de mulți) pentru că, pe lângă faptul că sunt o fire foarte veselă, îmi place și bunișorul.

Draga Radu, ambiția iți este trăsătura de caracter, iar acest lucru se observă în rezultatele frumoase pe care le-ai obținut în activitatea profesionala! Te felicităm pentru ele si suntem mândri că faci parte din #OameniidelaBanca! 

#OameniiDeLaVB_Episodul_1/2022|#ExtraInterviu cu Maria Cozaru, Direcția Resurse Umane

VictoriaBank

Întrebare 1: Maria, povestește-ne despre tine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cum te-ai descrie? Cum arată călătoria ta profesională la Victoriabank?

Răspuns: Din punct de vedere profesional sunt o fire ambițioasă, sinceră si receptivă, tot ce fac, fac din suflet pentru că așa mă simt cel mai bine. Din punct de vedere personal sunt echilibrată și puternică: pot sa cad de șapte ori și să mă ridic de opt și cred că mi se potrivesc aceste cuvinte.Victoriabank mi-a oferit oportunitatea de a-mi dezvolta abilitățile profesionale, de a învață despre noi procese legate de domeniul resurselor umane și nu doar, lucru pe care îl consider foarte valoros.

Întrebare 2: Faci parte din echipa Victoriabank de ceva vreme, care ar fi câteva momente cheie trăite de tine în cei peste 17 de ani de activitate profesională?

Răspuns: Sunt mândră să fac parte din echipa Victoriabank și mă bucur că am acceptat această provocare de mă alătura #OamenilorDeLaVictoriabank. Mă consider o norocoasă să am parte de colegi minunați, care sunt o echipă de profesioniști și oameni dedicați lucrului pe care îl fac zi de zi.

Întrebare 3: Care este parcursul tău profesional? Ce ai făcut pentru a fi omul de astăzi?

Răspuns: Cariera in banking a început acum 17 ani . Debutul profesional a fost în front office - deservirea clienților persoane fizice, juridice din cadrul sucursalei, după care am excelat în toate sectoarele de contabilitate bancară, iar actuala activitate s-a conturat în domeniul de resurse umane. Cuvintele potrivite care descriu parcursul meu de cariera profesională sunt ambiția și curajul.

Întrebare 4: Dacă ar fi să dai un sfat, din perspectiva specialistul ui cu experiența profesională, ce i-ai sfătui pe cei care sunt la început de cariera?

Răspuns: Să nu îți fie frică de nou! Ia-o de la un capăt, încet- încet până se “limpezesc apele”, chiar dacă nu știi cum, va fi neapărat cineva care te va îndruma. 

Întrebare 5: Maria ești un om foarte activ pe plan profesional, te implici în multe proiecte și se vede că faci asta cu pasiune? Cum este Maria în timpul liber, în compania familiei și a celor dragi?

Răspuns: Mă consider un om fericit și mă bucur de lucruri mărunte: de frumusețea florilor de primăvară; de cafeluța savurată dimineața în drum spre serviciu; de compania colegelor mele; de copii mei minunați; de timpul petrecut împreună cu prietenii. Mai am o listă lungă de lucruri pe care le ador: să citesc, să călătoresc…. Toate lucrurile astea mici și frumoase mă fac sa simt ca trăiesc.

Draga noastră Maria, iți admirăm atitudinea plină de optimism și faptul că știi să apreciezi micile bucurii ale vieții.😃 Ne bucurăm că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVB!

Angela Cumpătă / #OmuldelaVictoriabank mereu pregătită pentru oportunități și provocări

VictoriaBank

Angela, și-a dorit sa devin jurnalistă, ca și idolul ei de altădată Andreea Marin, dar a debutat în domeniul bancar. J Ambițioasă de felul său și dornică de a face performanță în viața profesională, Angela a ales studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept |Specialitatea Drept Economic. Deja sună interesant!

În februarie 2018 Angela s-a alăturat echipei #OameniilorDeLaVictoriabank în calitate de Operator ghișeu bancă, Sucursala nr.30 Chișinău. ,,Atunci când s-a ivit oportunitatea de angajare, după un interviu de cunoaștere la Victoriabank, nu am mai stat pe gânduri și am spus „da” fără ezitare.”. Schimbarea produsă în viața profesionala avea să o impresioneze încă de la primii pași făcuți în cadrul băncii, caci deja peste 8 luni de activitate a avansat în domeniul creditare. Pe poziția de Manager Relații clienți RM Retail, Angela este un adevărat performer, care a demonstrează în mod constant că performanțele constante pe vânzări pot fi atinse.

Pentru Angela rețeta de succes este una simplă: comunicarea deschisa cu cei din jur și ambiția sunt cheia succesului în atingerea obiectivelor profesionale.

„Am venit în Victoriabank – parte a Grupului Transilvania cu toată încrederea. Știam ca este o bancă care oferă multe oportunități de carieră, fapt ce mi s-a și confirmat ulterior. Primii pași în Victoriabank și etapa de instruire au fost ca o școală pentru mine. Aici am descoperit colegi profesioniști, pozitivi și empatici . Am fost angajata în Sucursala nr.30 Chișinău și toată echipa m-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze si brațele deschise, iar asta mi-a oferit multă încredere. Eram nerăbdătoare, nu știam exact ce urmează. Știam doar că este un drum nou, care îmi va aduce multe provocări și oportunități. Cu ajutorul echipei si curajului meu, am reușit.”

Când activitatea sa la bancă se finalizează, Angela își reîncarcă bateriile în familie. Deja ne-am dat seama că Angela este o femeie și o colegă puternică. Tot ceea ce își pune în plan, reușește să îndeplinească, iar motivația sa vine dintr-o sursă plină de căldură și iubire necondiționată - îmbrățișările copiilor săi.

Dragă Angela, apreciem ambiția și curajul tău, iți mulțumim că faci parte din echipa Victoriabank și că ești unul dintre #OameniiDelaVictoriabank.

Natalia Stepanova / #OmuldelaVictoriabank despre entuziasm și aranjarea stelelor în viața profesională

VictoriaBank

Natalia Stepanova, o colegă ca un soare – și la propriu și la figurat! Culoarea galbenă este cea care o reprezintă, prevalând și în garderoba ei, astfel „iluminează” orice încăpere atunci când apare. Ambițioasă, devotată și mândră să fie unul din #OameniiDeLa Victoriabank deja de 17 ani, iar noi – și mai încântați să o avem alături de noi.

Aventura ei in banca a început încă de când a aplicat pentru un stagiu de practică la Victoriabank. Își descrie jobul ca fiind o provocare, în care ți se acordă multa responsabilitate, dar în care dacă iubești ceea ce faci, poți să și savurezi.

Mai multe despre cum reușește să le împace pe toate, dar și despre debutul sau în lumea banking-ului, aflăm chiar de la Natalia, Șef secție, Secția acceptare carduri, Direcția Carduri Comercial!

„De 17 ani lucrez la Victoriabank. Mă simt pur și simplu minunat de când lucrez aici. E o poveste interesantă cum am ajuns la Victoriabank. Cândva am fost elevă la o școală care se afla în preajma băncii și de fiecare dată când treceam pe alături, îmi ziceam că vreau să lucrez la această instituție. În ultimii ani de facultate, am avut ocazia să-mi desfășor stagiul de practică la Victoriabank 2 ani la rând. Desigur că-mi plăcea și îmi doream nespus să fiu angajată cu acte-n regulă la Victoriabank. Stelele s-au aranjat în așa fel încât visul meu s-a împlinit. Astfel, am crescut și mi-am dezvoltat abilități valoroase odată cu banca.

La Victoriabank apreciez mult colaborările frumoase și de lungă durată cu anumiți stakeholderi, care după un timp ne devin prieteni Un alt aspect care îmi place la job-ul meu este faptul că am format o echipă puternică cu oamenii din departamentul meu. În comunicarea noastră există armonie, pozitivism și înțelegere și cred că aici este și meritul meu. La VB suntem constant în mișcare, creștem, cunoaștem, aplicăm tehnologii noi, avem posibilitatea să ținem pasul cu piața internațional.

Pe angajații mai tineri îi sfătuiesc să-și aleagă job-uri care le sunt dragi sufletului, acolo unde vor merge cu dăruire la lucru și își vor face munca doar cu dragoste. Asta se simte întotdeauna în rezultatul final. Și răsplata financiară este importantă, dar aceasta nu poate fi singurul țel, căci doar interesul bănesc nu va aduce roade frumoase.”

Colegii sunt mai mult decât norocoși să o aibă pe Natalia alături, considerând-o sursa lor de energie bună. Și ea se simte la fel de bine în preajma lor.

Elena Gaber / #OmuldelaVictoriabank mereu prezentă în viața clienților de la Victoriabank

VictoriaBank

Astăzi o cunoaștem pe Elena GABER, colega noastră mereu prezentă în viața clienților Victoriabank. Elena face parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank din 2010, în calitate de Manager Relații cu Clienții IMM, Sucursala nr. 28 Călărași.

Povestind despre debutul său în banking, Elena ne-a mărturisit că nu a fost ușor. Primele luni au fost încărcate de emoții și de provocări pe care, în timp, a reușit să le depășească și să le transforme în competențe profesionale. Fiecare zi era diferită de cealaltă, însă procesul a fost facilitat de către cei ce au fost aproape: colegii. Fire empatică și comunicabilă, ambițioasă și mereu zâmbitoare, interacțiunea cu echipa și clienții Victoriabank a ajutat-o sa își ducă la îndeplinire obiectivele.

„Înainte să ajung la Victoriabank, credeam că dacă mă ocup singură de un lucru, așa iese cel mai bine. Acum, pot spune cu siguranță că orice lucru bun, durabil, se face în echipă. Atunci când reușim să finalizăm cu succes obiectivele, ne bucurăm împreună. În timp, am observat că pentru a obține rezultate este nevoie de multă muncă, însă în momentul în care devii conștient de asta și acționezi cu încredere, satisfacțiile nu întârzie să apară.” susține Elena

Când nu e unul din #OameniidelaVictoriabank, Elena iubește florile și este mamă de fete minunate. Așadar, în timpul său liber le are în centru pe „prințesele” sale, așa cum îi place să le numească pe cele trei fiice. Grădinăritul este o parte importantă din viața sa în special în zilele de weekend. Spațiul verde din jurul casei este locul în care își exersează creativitatea: idei, schițe și amenajarea grădinii este prilejul ideal de relaxare pentru ea. Florile parfumate de gradină îi oferă un moment de respiro pentru a se reconecta cu gândurile sale si pentru a începe ziua cu energie pozitivă.

Dragă Elena, iți mulțumim pentru dăruirea și perseverența de care dai dovada în toți acești ani de când ne ești alături! Suntem mândri că te numeri printre #OameniiDeLaVictoriabank.

Vadim Pasat / #OmuldelaVictoriabank mereu conectat la nevoile clienților

VictoriaBank

Vadim Pasat este Șef de agenție ZEL, Sucursala nr.1 Bălti și putem menționa cu toată încrederea că este un coleg organizat, determinat, perseverent și foarte ambițios. Absolvent al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți – Facultatea de Drept și a Institutului Nistrean de Economie și Drept la Contabilitate, Vadim a intuit că drumul în carieră se va îndrepta către banking.

Face parte din echipa Victoriabank – parte a Grupului Banca Transilvania din 2017 - ,,anul VB” (îl numește Vadim smiley), însă deține o experiență de 8 ani în sistemul bancar

Vadim a debutat în carieră, pe poziția de Operator bancă, care l-a ajutat să cunoască ce înseamnă interacțiunea și comunicarea cu clienții de la rădăcini, însă privind în ansamblu tot mecanismul de deservire a realizat că toate lucrurile se fac mai bine în echipă și doar în echipă în care fiecare își are rolul său dedicat: marketing, operațiuni, riscuri, conformitate, contabilitate, produse bancare, carduri etc. A excelat pas cu pas și a reușit să ajungă unde și-a dorit și astăzi oferă clienților soluții și produse personalizate, iar dorința de a ajuta oamenii s-a conturat încă din copilărie.

,,Înțelegerea, respectul și grija față de clienți sunt esențiale în activitatea noastră și nu în ultimul rând, agilitatea care implică anticipare, ambiție, flexibilitate şi încredere de a oferi servicii de calitate clienților noștri. Inovația, performanța și profesionalismul sunt cheia succesului– atunci când sunt împărtășite de întreaga echipă. Însă motivația cea mai mare la locul de muncă se rezumă la faptul când ai clienți mulțumiți, iar timpul petrecut la birou trece foarte repede când munca o faci cu plăcere și ești apreciat. Echipa de la Agenția ZEL este una fantastică ” menționează Vadim.

Pentru Vadim, o seară perfectă, după o zi intensă de muncă, este cea petrecută alături de cei dragi. Își încarcă bateriile lecturând o carte bună sau privind un film interesant și se simte împlinit când toți sunt sănătoși.

Dragă Vadim, suntem mândri că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank!

Oleg Sajin / #OmuldelaVictoriabank despre prietenia cu dealing-ului și intuiția profesională

VictoriaBank

Modest, zâmbitor și mereu așteptat de colegi și clienți. Din 2006 echipei Victoriabank s-a alaturat un coleg valoros. Oleg SAJIN #OmulDeLaVictoriabank în calitate de dealer principal valutar.

Fiind o fire analitică, atentă la detalii și pasionat de științe exacte, domeniul bancar l-a cucerit din copilărie, având un exemplu demn de apreciat în familie – mama sa, care a fost și ea lucrător bancar.

Parcursul profesional în banking l-a început direct de pe băncile facultății. Oleg a acumulat o vastă experiență în trezorerie, în special pe segmentul pieței valutare, formându-se ca un profesionist cu competențe forte, gestionând operaţiunile băncii pe piața valutară, precum şi coordonând tranzacțiile valutare ale clienților.

În activitatea sa, Oleg se bazează mult pe cunoștințele dobândite printr-o pregătire continuă, dar consideră cu desăvârșire că unele lucruri când nu pot fi controlate în totalitate, atunci intuiția joacă un rol decisiv. J Succesul şi rezultatele vin atunci când abordezi activitățile zilnice cu multă pasiune, responsabilitate și aplicând cele mai bune tactici.

După o zi reușita de muncă, seara este așteptat acasă de către familia lui mare şi frumoasă: soţia şi cele trei fiice minunate. J Fiica mai mare deja pășește pe urmele tatălui, fiind studentă în România, la facultatea de științe economice. Și este printre copii angajatilor Victoriabank care au acceptat provocarea să facă stagiul de practică în cadrul Grupului Banca Translvania prin programul lansat de Victoriabank ,,BT Internship program pentru copii angajatilor Victoriabank”.

Pasiunea de grădinărit îl ajută să-şi încarce bateriile și să mențină vibe-ul pozitiv pentru următoarea zi.

Dragă Oleg, păstrează mereu vibe-ul profesional. Ne bucurăm că faci parte din echipă!

Inga Roșca / #OmuldelaVictoriabank despre prietenia cu dealing-ului și intuiția profesională

VictoriaBank

Inga a început să lucreze la Victoriabank acum 12 ani, pe postul de casier, după a ocupat poziții de economist la sucursala, manager relații clienti, șef secție persoane fizice, iar actualul sau job s-a conturat în poziția de Șef agenție nr. 2, Sucursala nr. 12 Chișinău. Cuvintele potrivite care descriu parcursul ei în carieră au fost ambiția și curajul.

Deși era o experiență nouă pentru ea, Inga mereu a intuit că asta își dorește să facă mai departe. Interacțiunea cu clienții, cu echipa și cu bankingul a determinat-o să-și pună în practică abilitățile dezvoltate de pe băncile facultății.

Stăpânește fiecare situație cu o atitudine pozitivă și pune preț pe relații de calitate cu clienții, aducând o experiență plăcută in interacțiunea lor cu banca. Experiența și #poftademuncă au contribuit mult la obținerea rezultatelor frumoase, îndeplinirea obiectivelor pe vânzări și buna organizare a subdiviziunii. ,,Pe lângă bagajul de cunoștințe și experiența acumulată, am învățat că există oportunități: oportunitatea de a fi văzut, ascultat, apreciat și încurajat. Sunt într-un loc în care oamenii sunt prioritate.” susține Inga

Echilibrul dintre viața personală și carieră a ajuns sa fie una dintre cele mai mari provocări ale omului modern. Familia este cea care reușește să îi ofere energia și motivația necesară pentru a îndeplini tot ce și-a propus în viață, iar oamenii dragi care o înconjoară sunt un motiv de mândrie pentru Inga.

După o zi reușita de muncă, seara este așteptat acasă de către familia lui mare şi frumoasă: soţia şi cele trei fiice minunate. J Fiica mai mare deja pășește pe urmele tatălui, fiind studentă în România, la facultatea de științe economice. Și este printre copii angajatilor Victoriabank care au acceptat provocarea să facă stagiul de practică în cadrul Grupului Banca Translvania prin programul lansat de Victoriabank ,,BT Internship program pentru copii angajatilor Victoriabank”.

Dragă Inga și noi tare ne mândrim că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank!

Elena Railean #OameniiDelaVictoriabank, despre reinventare în viața profesională

VictoriaBank

Într-o zi frumoasă de vară, echipa #OamenilordelaVictoriabank a cunoscut o nouă colegă - Elena Railean.

Deja de mai bine de 1 an si 7 luni este Lenuța noastră 😃....pentru că am îndrăgit-o foaaarteee mult...:)...Toți colegii ii spun Lenuța, deoarece este o persoană pozitivă și mereu pregătită să ofere sprijin.

,,Și acum îmi amintesc acea zi însorită când din curiozitate am fost la Târgul de Cariere din Chișinău. Am vizitat standul Victoriabank și am lăsat CV-ul meu echipei de la HR. Ulterior, am fost invitată la un interviu, iar a doua zi am și primit oferta de angajare într-un domeniu total necunoscut mie, dar foarte dornică de a învață și a lua totul de la zero…😃”…ne spune Elena.

Angajată pe post de Secretar referent, în cadrul Direcției Juridică, Elena era gata să descopere lumea banking-ului la Victoriabank, care a reușit să îi schimbe parcursul profesional. Este absolventă a ASEM-lui, facultatea Business și Administrarea Afacerilor, dar pe parcursul anilor de studii a mai absolvit și Secția de Canto și Teatru din cadrul Școlii de Arte ,,Valeriu Poleacov”. Prin urmare, a avut unele tangente cu studiourile de radio și platourile TV... o perioadă foarte dinamică inclusiv cu participări la diverse concursuri muzicale 😃.

Elena mereu s-a visat artistă, însă a decis că studiile și o activitate în domeniul economic îi va asigura un echilibru în viața ei. Pentru ea, banking-ul este pârghia care a adus-o mai aproape de împlinirea personală.

,,Viața la Victoriabank este foarte intensă, dinamică, dar, în aceeași măsură, interesantă și captivantă. Am cunoscut oameni de valoare de la care învăț zilnic. Ce mă bucură cel mai mult acum este comunicarea și deschiderea din partea colegilor. Suntem o echipă mare, cu aspirații!”…susține Elena.

Dragă Lenuța, iți mulțumim că ne-ai permis să te descoperim . Suntem mândri că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank.

Natalia Chiperi, unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank cu care ne mândrim

VictoriaBank

Cea mai mare dorință a Nataliei Chiperi după absolvire a fost sa lucreze la bancă. A avut oportunitatea de a se alătura #OamenilorDeLaVictoriabank din 2008, iar în 2021 se împlinesc mai bine de 13 ani de când se află în Victoriabank - parte a Grupului Banca Transilvania.
Și-a setat în parcursul său profesional un orizont mai larg, mai provocator, mai aproape de sufletul său.

,,Atunci când iți dorești ceva cu adevărat, neapărat al tău va fi.”
De asta a fost convinsă și Natalia, iar rezultatele activității sale spun de la sine. Este unul din performerii din Victoriabank și reușește de fiecare dată cu succes să își atingă țintele cu dedicare și perseverență.

Astăzi, Natalia este Manager relații clienți IMM și spiritul echipei Sucursalei nr.7 Orhei. De fiecare dată când povestește despre activitatea sa, Natalia se simte o norocoasă având parte de colegi mereu pregătiți să ofere sprijin, indiferent că este vorba despre a ajuta un coleg din echipă sau un client.

Sunt o echipă unită și puternică 😃.

„Îmi place banca. Îmi plac oamenii! Mă simt ca acasă. Sunt o norocoasă!” ... susține Natalia 👌

Dragă Natalia, ne bucurăm că ești unul dintre #OameniiDeLaVictoriabank de care suntem tare mândri pentru ce reușești să realizezi. Ne-ai arătat că niciodată nu există „nu pot”.

Îți mulțumim că faci parte din echipa #OamenilorDeLaVictoriabank!

Raisa Gurin #OameniidelaVictoriabank despre profesionalism și puterea de ,,resetare”

VictoriaBank

Astăzi o cunoaștem pe Raisa GURIN - Manager relații clienți IMM, #OmulDeLaVictoriabank, care oferă mult mai mult decât suport clienților legat de produse creditare și non-creditare.

Ea oferă siguranță! Raisa încarcă clienții și colegii cu energia sa pozitivă de a merge înainte. O fire calmă și echilibrată cu o putere de „resetare” care ii permite să înceapă fiecare zi de la zero cu provocări noi, clienți și ambiții noi.

Abilitatea ei de a rămâne atentă pe o țintă a ajutat-o mult și in carieră. Din 2009 face banking și de 11 ani Raisa își începe ziua de lucru în ,,mod obligatoriu” cu câte o cană de cafea cu lapte. Pe parcursul activității profesionale s-au schimbat doar oamenii cu care-și bea cafeaua, locul și ecusonul😃

La început a fost expert credite microcreditare, după care a continuat cu funcția de consilier clientelă clienți persoane juridice, urmând economist coordonator secția Credite.

„Pentru mine e foarte importantă interacțiunea cu oamenii și țin foarte mult ca ei să fie bine. Sunt fericită: am o familie minunată și un loc de muncă la care revin cu drag în fiecare zi” susține Raisa 😃

Dragă Raisa, ne bucurăm foarte tare că ești unul din #OameniidelaV și că împreună formăm o echipa frumoasă!

Larisa VLAS #OmulDelaVictoriabank un profesionist implicat și #CuPoftăDeLucru în echipă

VictoriaBank

Colega noastră, Larisa a devenit unul dintre #OameniidelaVictoriabank acum 13 ani.

Primele pagini ale poveștii profesionale din activitatea de banking au fost scrise încă din 2004. Anul 2007 a fost anul în care Larisa a spus ca Victoriabank este într-adevăr locul în care se simte cel mai bine și recunoaște că schimbarea a fost o provocare. 😃

Cea mai frumoasă amintire este chiar de la începutul carierei, când era în front office, acolo s-a format atât profesional, cât și personal. Alt lucru important pe care l-a învățat este că empatia, perseverența și ambiția sunt calitățile ce dau undă verde. Larisa se ghidează după un principiu care ar trebui urmat de oricine: „Atât timp cât muncești cu poftă și entuziasm, rezultatele nu au cum să nu apară!” 😃

Larisa nu a încetat niciodată să ne impresioneze cu firea sa analitică și atenția pe care o are pentru detalii. În prezent, este Coordonator decontări, în cadrul Centrului Decontări|| Direcția Operațiuni. A fost parte a echipei de proiect de universalizare prestare a serviciilor pentru clienți la nivelul tuturor unităților Victoriabank, ulterior a preluat coordonarea activităților de decontare în MDL și valută străină, totodată este implicată în proiecte de optimizare și facilitarea acestor activități din cadrul băncii.

Acasă își încarcă bateriile alături de copiii săi minunați și soț: ,,Râdem mult și petrecem timpul liber împreună.” 😃

Dragă Larisa, ne face plăcere să te știm unul din #OameniidelaVictoriabank și iți mulțumim că ai ales sa faci parte din echipă!

#OameniidelaVictoriabank / Iulia ARLET și povestea ei de succes la Victoriabank

VictoriaBank

Oameni prietenoși, pozitivi și cu un profesionalism desăvârșit? Da, avem așa colegi!
Dar când vine vorba despre această combinație de calități, prima colegă care ne vine în minte este nimeni alta decât Iulia ARLET, Manager relații cu clienții Retail de la Sucursala nr.1 Bălți.

În această toamnă, pe 6 noiembrie, adună 11 ani de activitate în familia Victoriabank.
Iulia este unul dintre #OameniidelaVictoriabank pentru care domeniul creditar persoane fizice este cartea sa de vizită. Lucrează cu persoane fizice de când se știe. smiley Ajută zilnic diverși clienți să găsească soluții de finanțare și îi înțelege cu adevărat.

“Hai că rezolvăm împreună” .... “Te ajut dacă ai nevoie”.... “Hai câ poți” – acesta este spiritul echipei din care face parte Iulia. Susținerea și comunicarea între colegi este cheia de succes și aplicarea celor mai bune practici/soluții pentru clienți.

Iulia a avut mereu carisma și priceperea să comunice cu oamenii. “Lucrurile devin simple când ești om cu cineva și când puteți crea împreună lucruri frumoase.” – susține Iulia.
Nu e de mirare că o mare parte din timp, colegii din echipă dar și din sucursalele din regiuni ii cer ajutorul pe produsele creditare persoane fizice și tocmai asta-i place cel mai mult.

La sfârșit de zi, își dorește un singur lucru - ca oamenii să știe că este alături de ei. smiley

#OameniidelaVictoriabank / Cornelia LARI colega plină de ambiție, entuziasm și optimism

VictoriaBank

În această toamnă se împlinesc 5 ani și 7 luni de când Cornelia Lari este unul din #OameniidelaVictoriabank.

Când a ajuns la noi a acceptat poziția de operator ghișeu, iar acum este șef de agenție - la Agenția nr.16 din incinta Centrului Comercial Shopping MallDova, Sucursala nr.11 Chișinău.

Cornelia este conectată tot timpul cu clienții săi și este pregătită să le răspundă la orice întrebare sau solicitare. Firea plină de ambiție, entuziasm și optimism a Corneliei este unul dintre motivele pentru care colegii ei se simt bine în preajma ei.

Datorită acestor calități ea a reușit într-o perioadă foarte scurtă de timp să migreze profesional din partea operațională în cea de vânzare a produselor. Un factor important al acestei reușite este și faptul că pentru ea ziua de lucru nu are program, și asta pentru că ii place la nebunie ce face, nu se uită la ceas și își încheie ziua de muncă doar atunci, când știe sigur că a bifat tot ce era de bifat în agenda ei de activitate. Cardurile de credit ,,Star Card” le vinde ca pâinea caldă smiley, pentru că este un fan adevărat al acestui produs.

Acum, agenția ei are statut de AGENȚIE STAR smiley și reușește să își molipsească și colegii cu #PoftaDeStarCard!

Cornelia a dovedit că nu există „nu pot” și că întotdeauna merită să îți faci curaj pentru ceva nou.

Draga noastră Cornelia, ne bucurăm că te numeri printre #OameniidelaVB și te încurajăm să-ți depășești în continuare limitele!

Ina Ursachi / #OmuldelaVictoriabank pentru care ambiția este cel mai bun prieten

VictoriaBank

În această toamnă se împlinesc 5 ani și 7 luni de când Cornelia Lari este unul din #OameniidelaVictoriabank.

Când a ajuns la noi a acceptat poziția de operator ghișeu, iar acum este șef de agenție - la Agenția nr.16 din incinta Centrului Comercial Shopping MallDova, Sucursala nr.11 Chișinău.

Cornelia este conectată tot timpul cu clienții săi și este pregătită să le răspundă la orice întrebare sau solicitare. Firea plină de ambiție, entuziasm și optimism a Corneliei este unul dintre motivele pentru care colegii ei se simt bine în preajma ei.

Datorită acestor calități ea a reușit într-o perioadă foarte scurtă de timp să migreze profesional din partea operațională în cea de vânzare a produselor. Un factor important al acestei reușite este și faptul că pentru ea ziua de lucru nu are program, și asta pentru că ii place la nebunie ce face, nu se uită la ceas și își încheie ziua de muncă doar atunci, când știe sigur că a bifat tot ce era de bifat în agenda ei de activitate. Cardurile de credit ,,Star Card” le vinde ca pâinea caldă smiley, pentru că este un fan adevărat al acestui produs.

Acum, agenția ei are statut de AGENȚIE STAR smiley și reușește să își molipsească și colegii cu #PoftaDeStarCard!

Cornelia a dovedit că nu există „nu pot” și că întotdeauna merită să îți faci curaj pentru ceva nou.

Draga noastră Cornelia, ne bucurăm că te numeri printre #OameniidelaVB și te încurajăm să-ți depășești în continuare limitele!

Gheorghe Leahu / #OmuldelaVictoriabank care nu are frică de provocări

VictoriaBank

În lunile ce au trecut, în contextul #NouaNormalitate, Gheorghe s-a confruntat cu multe provocări. Super-puterea sa a fost să găsească soluții la orice problemă.

Împreună cu colegii din echipă au căutat furnizori de măști, mănuși și dezinfectanți, au făcut comenzi în cantități mari; dezinfecția sediilor băncii; au găsit furnizori de asigurare transport pentru angajații băncii, astfel să se asigure că toți colegii din Victoriabank sunt în siguranță în perioada pandemiei.

Este o fire calmă și extrem de organizată, căreia nu ii scapă nimic din vedere și spune că încă nu a trăit ziua în care să înțeleagă ce înseamnă plictiseala. De ce? „Înainte de toate, trebuie să iți placă ceea ce faci.” :) Recunoaște că este „workoholic”, dar încearcă să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională.

Dragă Gheorghe, iți mulțumim pentru ca ești unul din #OameniidelaVictoriabank

Eroii noștri de la Victoriabank / Colegii noștri din rețea

VictoriaBank

Pandemia de coronavirus, ne-a afectat considerabil stilul de viață și activitatea noastră de zi cu zi. Cei mai implicați, știm bine, sunt colegii noștri din prima linie (sucursale și agenții), care țin piept provocărilor impuse de situație și deservesc la cel mai înalt nivel clienții din cadrul băncii.

Nu este deloc ușor să iți faci jobul în astfel de perioade stresante pentru întreagă societate.

Vă mulțumim pentru curaj și implicare. Sunteți EROII NOSTRI!

Acordarea de distincții ABM 2022 pentru #OameniiDeLaVictoriabank

VictoriaBank

De Ziua Profesională a Lucrătorului Bancar, angajații de la Victoriabank au primit Distincții de la Asociația Băncilor din Moldova (ABM) pentru contribuția în dezvoltarea sistemului bancar, în cadrul unui evenimentul festiv.

Victoriabank continuă să se evidențieze prin adaptabilitate și implicare în activitatea economică a țării, reușind, astfel, să atingă rezultate frumoase, durabile și remarcabile atât pentru clienții cât și partenerii băncii.

După cum bine știm deja, în spatele tuturor succeselor înregistrate de către Victoriabank - parte a Grupului Banca Transilvania, se află o echipă formată din peste 1.000 de persoane dedicate, cu #PoftădeMuncă, care prin devotamentul lor consolidează valorile băncii: respect, ambiție și pasiune. Rămânem fermi pe poziții și atunci când alegem să oferim cele mai bune produse și servicii bancare celor peste 600 de mii de clienți.

Suntem onorați de faptul că pentru profesionalismul și contribuția semnificativă la dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova, 5 colegi au primit distincții alese din partea Asociației Băncilor din Moldova (ABM):

Medalia Onorifică ,,Meritul Bancar”

Radu Jitaru Manager Tehnologie Digitală, Centrul de excelență digitală

A fost încurajat să încerce domeniul bancar acum 12 ani, până la care a reușit să acumuleze experiență în domenii precum vânzări, contabilitate. Acum activează pe post de Manager tehnologie digitală, din cadrul Centrului de Excelență Digitală. ”Îmi place ceea ce fac și o fac cu multă plăcere. Cert e faptul că nu poți avea rezultate fără cineva care să te încurajeze și să-ți ofere suport, iar eu la Victoriabank am noroc și am parte de aceasta – fapt pentru care îi mulțumesc întregii echipe Victoriabank”

Diploma de Onoare

Maria Cozaru Șef secție, Direcţia resurse umane

A început cariera bancară 17 ani în urmă. Cariera bancară și-a început-o în funcția de operator ghișeu bancă, iar la moment este Șef secție buget, compensații și beneficii din cadrul Direcției Resurse Umane. ,,Nu regret nici un moment că mi-am schimbat domeniul de activitate și sunt mândră că fac parte dintr-o echipă de oamenii profesioniști, dedicați și pur și simplu minunați”

 •  Liviu Nazari Director, sucursala nr.28 Călărași

În sistemul bancar activează din 2004, din care 9 ani fiind parte a echipei Victoriabank. La moment inspiră și conduce echipa din cadrul Sucursalei nr. 28 Călărași din poziția de Director Sucursală. ,,Mulțumesc frumos pentru această distincție, sincer nu m-am așteptat… sunt foarte onorat.”

 • Natalia Buran –Pavlova Director sucursala nr.34 Râșcani 

După absolvirea Academiei de Studii Economice, cu multă pasiune față de domeniul bancar și-a început cariera în funcție de casier acum 22 de ani în urmă. La moment continuă să lucreze la direct cu clienții băncii, dar deja din postul de Director al Sucursalei nr. 34 Rîșcani. ”Sunt extrem de bucuroasă că sunt în domeniul bancar și că am alături oameni care mereu m-au ajutat și m-au susinut și continuă să o facă”

 • Irina Erezanu Coordonator operațiuni, sucursala nr.10 Ungheni

15 ani în urmă a păsit pragul Victoriabank în poziția de casier, fiind și primul său job. Acum este Coordonator operațiuni în cadrul Sucursalei nr.10 Ungheni. ”Sunt un copil crescut de Victoriabank, unde am înțeles un lucru important – orice succes se datoreză efortului de echipă! Lucrez cu oameni frumoși, care mă susțin zilnic, lucru pentru care le sunt foarte recunoscătoare”

Din 2011, contribuția a 44 angajați ai Victoriabank a fost recunoscută și apreciată prin distincții din partea Asociației Băncilor din Moldova, fapt pentru care ne mândrim.

Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank:

„Mulțumesc întregii echipe de la Victoriabank pentru implicare, determinare și adaptabilitate la noua realitate în care trăim și activăm. Dăruirea și perseverența #OamenilorDeLaVictoriabank, este de apreciat, iar noi vom continua să punem accent pe angajații noștri, pentru ca doar împreunaă am reușit să facem pași importanți în dezvoltarea băncii. Urmare a acestor eforturi comune, Victoriabank a oferit rezultate remarcabile pentru clienții și partenerii săi. Nu încetam să punem accent pe oamenii noștri, care sunt cea mai valoroasă resursă a oricărei companii. Sincere felicitări colegilor nominalizați la medalii și diplome. Vă sunt personal recunoscător pentru atitudinea voastră constructivă, pentru entuziasmul cu care lucrați zi de zi și pentru că sunteți o inspirație pentru mine. Felicitări și tuturor profesioniștilor din sistemul financiar bancar din Moldova! Le mulțumim clienților pentru încrederea acordată și colaborare” a declarat Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

Acordarea de distincții ABM 2021 pentru #OameniiDeLaVictoriabank

VictoriaBank

Cu peste 30 de ani de experiență în sectorul bancar și peste 600 de mii de clienți, Victoriabank – parte a Grupului Banca Transilvania, pune în prim-plan oamenii. Peste 1,000 de angajați integri își desfășoară activitatea cu pasiune, profesionalism și #PoftadeBusiness, în cele 30 de sucursale și 57 de agentii. Anul trecut, în contextul crizei pandemice, activitatea la Victoriabank a fost una foarte diferită, însă starea de bine, spiritul de echipa și susținerea angajaților sa se adapteze la noua normalitate a fost prioritatea numărul unu.

În spatele tuturor succeselor înregistrate de Victoriabank stă o echipă formată din persoane dedicate, care prin devotamentul lor consolidează valorile instituționale ale băncii, menite să ofere beneficii clienților săi.

De Ziua Profesională a Lucrătorului Bancar, Asociația Băncilor din Moldova (ABM) a oferit distincții unor colegi din cadrul echipei Victoriabank, în semn de apreciere a profesionalismului și a contribuției semnificative la sistemul bancar.

Mariana ȚEHOVICI, Director Direcția Raportări, a fost decorată cu - Medalia onorifică „Meritul Bancar”, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova.

 • Diana PRANIȚCHI Director adjunct Direcția Vânzări și Dezvoltare Rețea
 • Carolina CAȚ  Director Sucursala nr.16 Edineț
 • Elena ȘEREMET Director adjunct Sucursala nr.3 Chișinău
 • Inga ROȘCA Șef Agenție Sucursala nr.12 Chișinău

„Mulțumesc tuturor oamenilor de la Victoriabank, fără de care nu am fi putut traversa cu succes anul pandemic 2020. Prin curajul lor in fața Covid19, am reușit să ținem deschise majoritatea sucursalelor noastre și să deservim calitativ clienții, iar colegii din centrala au reușit să se organizeze foarte rapid, astfel încât să-si mențină angajamentele chiar si lucrând în schimburi, de acasă sau de la birou. Cu ajutorul colegilor am reușit deja, să aducem la următorul nivel experiență digitală a clienților cu Victoriabank, iar cifrele oficiale, arată că suntem Banca de Top, cu cele mai multe tranzacții efectuate în mediul digital din total număr de tranzacții. La Multi Ani, tuturor lucrătorilor din sistemul financiar bancar din Moldova și felicitări nominalizaților la medalii si diplome!” a declarat Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

Acordare distincții ABM 2020 pentru colegii Victoriabank

VictoriaBank

Excelența în activitatea profesată vine din inimă, indiferent de provocări. Pasiunea și entuziasmul sunt absolut necesare în carieră.
De Ziua Profesională a Lucrătorului Bancar, Asociația Băncilor din Moldova (ABM) a oferit distincții unor colegi din cadrul echipei Victoriabank, în semn de apreciere a profesionalismului și a contribuției semnificative la sistemul bancar.

Svetlana Chișca, Director Sucursala nr. 31 Drochia, a fost decorată cu - Medalia onorifică „Meritul Bancar”, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova.

Cu Diplome de onoare ABM, pentru activitate remarcabilă în sistemul bancar, realizări în carieră și profesionalism au fost apreciați:

 • Ludmila Corneeva Director Sucursala nr. 10 Ungheni
 • Maria Nedu Director Sucursala nr. 15 Comrat
 • Dragoș Manic Director Sucursala nr.26 Chișinău

Au pornit de la zero, au evoluat și au crescut în Victoriabank și suntem mândri de drumul parcurs până acum. Și-au păstrat de-a lungul activității profesionale valorile și intențiile bune.

Ne mândrim cu o echipă formată din profesioniști dedicați, energici, inteligenți și integri!

Acordare distincții ABM 2019 pentru colegii Victoriabank

VictoriaBank

Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului bancar, mai mulți angajați ai Victoriabank au primit distincții din partea Asociației Băncilor din Moldova (ABM), în semn de apreciere a profesionalismului și a contribuției semnificative la sistemul bancar.

Cu distincția supremă a Asociației Băncilor din Moldova - MEDALIA ONORIFICĂ „MERITUL BANCAR”, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea sistemului bancar din Republica Moldova, a fost decorată Maria IOVU, Contabil șef al băncii, Direcția contabilitate.

Cu Diplome de onoare ABM, pentru activitate remarcabilă în sistemul bancar, realizări în carieră și profesionalism au fost apreciați:

 • Ina GHERMAN Manager optimizare procese, Direcția Management proiecte și procese
 • Victoria MÎNDRU Șef Agenție, Agenția nr. 37, Sucursala nr. 21 (METRO 2)
 • Marina SCHIBA  Șef adjunct, Secția Operațiuni, Sucursala nr. 10 Ungheni

Distincțiile au fost oferite în cadrul ședinței Comitetului de Direcție, de către Președintele Victoriabank, BOGDAN PLEȘUVESCU.

Aducem sincere felicitări colegilor noștri pentru distincțiile primite și le urăm succese în continuare.

VB24